Εικαστικα

Οι 13 καλύτερες εκθέσεις στις γκαλερί του Αιγαίου

Η τέχνη δίνει άλλο χρώμα στις διακοπές

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 667
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mikonos-dio-xoria-maja-djordjevic_one-day-i-will-find-you_oil-and-enamel-on-canvas_220x150x3cm_2017-1.jpg
Μύκονος, Δυο Χωριά - Maja Djordjevic - One day I will find you

mitilini-giota-andikaina-2.jpg

Μυτιλήνη, Ταρσί Χαμάμ

Γιώτα Ανδρίκαινα: «Τις μπάμιες γιατί δεν τις τρως, Μιχάλη;» 
Ατημέλητα στιχάκια, γνωμικά και απομιμήσεις λαϊκής σοφίας, «Μη σταματάς να ελπίζεις και να ονειρεύεσαι», υπό μορφή πορτρέτων με την τέχνη της κολάζ επικόλλησης επάνω σε πάνινες επιφάνειες. Έως 23 Αυγούστου.

mikonos-dio-xoria-matthew-palladino_blood-of-cronus_watercolor-and-ink-on-paper_56-x-76-cm_2018_detail-shot-2.jpg
Μύκονος, Δυο Χωριά - Matthew Palladino - Blood of Cronus

Μύκονος, Δυο Χωριά

Mάθιου Παλαντίνο: «Γιγαντομαχία», Μάγια Τζόρτζεβιτς: «Ι Will Found You»
Ένας Αμερικανός που εμπνέεται και σχεδιάζει σε λευκό χαρτί ακουαρέλας, φιγούρες και τέρατα που απεικονίζονται στον βωμό της ζωοφόρου της Περγάμου. Και μια Σέρβα που, πίσω από το ροζ και το μπλε των ζωγραφικών της σχολιάζει τους κάθε άλλο παρά ειδυλλιακούς μικρόκοσμους στους οποίους ζούμε και καλούμαστε να επιβιώσουμε. Έως 1 Αυγούστου. 

mikonos-pop-evolution-dimitri-likissas_liz-taylor.jpg
Dimitri Likissas - Liz Taylor

Μύκονος, Γκαλερί Σκουφά
«The Pop Evolution»

Από τον Άντι Γουόρχολ και τον Κιθ Χέρινγκ, μέχρι τους Τζεφ Κουνς, Πάτρικ Ρουμπινστάιν και Dimitris Likissas, μια έκθεση που διερευνά τα όρια, τις συνδέσεις, τις σχέσεις και τις επιρροές ανάμεσα σε καλλιτέχνες που συνδυάζουν μοναδικά, τα σύμβολα της ποπ κουλτούρας. Έως 26 Ιουλίου. 

mikonos-kapopoulos-everyday_life.jpg

Mύκονος, Kapopoulos Fine Arts 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η γνωστή γκαλερί θα παρουσιάσει μια σειρά νέων έργων του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη της street art, Mr. Brainwash. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν 14/7  παρουσία του καλλιτέχνη, που θα έρθει ειδικά για την έκθεση. Μέχρι 26 Ιουλίου.

naousa-parou-milena-dimitrokali-2-1200x1194.jpg

Νάουσα Πάρου, Two’s
Μιλένα Δημητροκάλλη: «Hues of Skies and Seas»

Θάλασσα, ουρανός, γαλήνη, ελευθερία και ορίζοντας. Με παλέτα που κινείται μεταξύ πρωινού γαλάζιου και απογευματινού χρυσαφένιου ηλιοβασιλέματος, επιβλητικοί και χρωματικά γοητευτικοί καμβάδες που αποπλανούν. Έως 5 Αυγούστου.

ydra-g-dau-p-p-2015-90-110-e-a-se-u-sau-696x569.jpg

Ύδρα, Ιστορικό Αρχείο Μουσείο
Γιάννης Αδαμάκης: «Το Μπλε που σε τυλίγει»

Όγκοι νατουραλιστικοί, ιμπρεσιονιστικές φιγούρες και χρώματα δανεισμένα από τη θάλασσα. Νερά, μπάρκα, βιώματα και αναμνήσεις από καράβια και μύχια συναισθήματα. Έως 29 Ιουλίου.

limnos-alone-together-100-x-100-cm-2017.jpg

Μύρινα, Λήμνος, Γκαλερί Ώχρα Μπλε
Δέσποινα Κωνσταντίνου, Ντορίνα Μάλλιου: «Κοινές Αναζητήσεις»

Η πρώτη ζωγραφίζει κάκτους, πραγματικούς ή φανταστικούς, ενώ η δεύτερη επιμένει να δίνει σχήμα σε οργανικές μορφές ύλης, προσδίδοντας τους ένα διαφορετικό περιεχόμενο. Έως 30 Ιουλίου.


Μπατσί, Άνδρος, Arenoussa beach hotel
Δάφνη Αγγελίδου

Μοναχικές φιγούρες αιωρούνται σε νυχτερινές ασημένιες θάλασσες ή κάθονται σε παγκάκια κάτω από τη σκιά μεγάλων δένδρων. Πάνω τους η απεραντοσύνη του σύμπαντος και μια ζωγραφική που καταγράφει την πολυποικιλία των αστερισμών του ελληνικού καλοκαιριού. Έως 10 Σεπτεμβρίου. 

Ρόδος, Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης
Ρένα Αβαγιανού: «Τόποι Διαφυγής»

Θαμποί τόποι και χρόνοι σαν νεφελώματα, παραμυθένιες διαστάσεις και μια ζωγραφική που τα μοτίβα της αναιρούν κάθε βεβαιότητα περί του πραγματικού, ορίζοντας ως μόνη αληθινή επικράτεια αυτήν του υποσυνείδητου. Έως 1 Σεπτεμβρίου. 

poros-paniaras-ta-dyo-prosopa-tis-ygeias.jpg

Πόρος, Citrone Gallery
Κώστας Πανιάρας: «Αμφιθυμία της Μνήμης»

Μια διπλή έκθεση αφού επεκτείνεται και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού. Λάδια, σχέδια, γλυπτά, πίνακες και επιζωγραφισμένα αγάλματα, που προσπαθούν και να συνθέσουν μα και να απαλλαγούν από το βάρος της Ιστορίας. Έως 30 Σεπτεμβρίου.

tinos-zouboulakis.jpg

Τήνος, Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς»
Πέτρος Ζουμπουλάκης: «Πορτρέτα σε βάθος χρόνου»

Εξήντα προσωπογραφίες ανθρώπων, άλλοτε ημιτελείς κι άλλοτε τεχνικά άψογες. Ιδιαίτερες φυσιογνωμίες της τέχνης και της ιστορίας, σε μια αναδρομική έκθεση με απροσδόκητη ματιέρα, και φυσικά και το πορτρέτο του ίδιου του Χαλεπά. Έως 30 Ιουλίου. 

xania-lapas.jpg

Χανιά, Δημοτική Πινακοθήκη
Γιώργος Λάππας: «Από εδώ ως την αιωνιότητα»

Διεθνής, κοσμοπολίτης και με την πασίγνωστη πλέον παρατακτική και γεωμετρικά σμιλεμένη γλυπτική του, ο Λάππας δεν χρειάζεται συστάσεις. Οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι στην Κρήτη, ένα ταξίδι-βόλτα στα Χανιά και εξαιτίας του επιβάλλεται να το κάνεις. Έως 31 Αυγούστου. 

Αστυπάλαια, The Pulse Gallery
Ομαδική: «Η Αμφισημία του Κίτρινου»

Αγραφιώτης, Βάθης, Μίνως Αργυράκης, Πάτσιος, Κατσουλίδη, Ματριόνου και μια σπουδή-ωδή στο κίτρινο χρώμα, την ακτινοβολία, το τρέμισμα και την περιδίνηση εντός του, όταν κυριαρχεί. Μια έκθεση με «ανόμοιους» συμμετέχοντες καλλιτέχνες αλλά με μια πασιφανή αναφορά στο κίτρινο, που, είτε λάμπει είτε δεν λάμπει, είναι χρυσός. Έως 15 Σεπτεμβρίου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ