- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
80 στολίδια για τα 80 χρόνια της ΕΛΕΠΑΠ
Έκθεση γνωστών καλλιτεχνών με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες στο City Link
«Ο άνθρωπος όταν νιώθει πόνο είναι ζωντανός, όταν όμως νιώθει τον πόνο του άλλου, τότε ναι... είναι Άνθρωπος» είχε γράψει ο Νίκος Καζαντζάκης, θέλοντας να τονίσει το μεγαλείο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
Υπάρχουν χιλιάδες τρόπο με τους οποίους ο καθένας μπορεί να κάνει κάτι για να προσφέρει ανακούφιση στον πόνο αυτού που υποφέρει, αρκεί να 'χει τη θέληση και τη δύναμη να δώσει ανιδιοτελώς ένα κομμάτι απ' τον ίδιο του τον εαυτό.
Και ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού ενός καλλιτέχνη είναι το ταλέντο του! Χρησιμοποιώντας αυτό, είκοσι καλλιτέχνες δημιούργησαν και πρόσφεραν τα έργα τους στην εικαστική δράση «80 στολίδια για την ΕΛΕΠΑΠ», επιμέλειας Ίριδας Κρητικού, στο πλαίσιο εορτασμού των 80 ετών λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), 80 χρόνια προσφοράς στο παιδί με αναπηρία και την οικογένειά του.
Ο κάθε καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τις παιδικές του αναμνήσεις, τα όνειρά του, τα παραμύθια, τις γιορτές, τη φιλία, την αγάπη, και φιλοτέχνησε τέσσερα διαφορετικά και μοναδικά εικαστικά αντικείμενα εκ των οποίων τα 20 φιλοξενούνται σε ειδικά σχεδιασμένη από τη Newton's Laboratory εγκατάσταση στον υπέροχα στολισμένο χώρο του City Link, στη στοά Σπυρομήλιου, στην καρδιά της Αθήνας. Τα υπόλοιπα 60 αντικείμενα θα εκτίθενται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στον 4ο όροφο του ATTICA και το σύνολο των πωλήσεων από τα 80 αυτά εικαστικά στολίδια διατίθενται για το έργο της ΕΛΕΠΑΠ.
Η ιδιαίτερη αυτή έκθεση εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 18/12 παράλληλα με την παρουσίαση της καινούργιας καμπάνιας της ΕΛΕΠΑΠ με τίτλο «Τα γενναία παιδιά είναι ανίκητα». (δείτε περισσότερα εδώ).
H ομάδα της «The Newtons Laboratory» δούλεψε με πάθος, επαγγελματισμό και ευαισθησία μαζί με τον Παναγιώτη, την Αμάντα, τον Δημήτρη και την Ιωάννα, τα παιδιά -πρωταγωνιστές και πρεσβευτές των μηνυμάτων του υπέροχου, συγκινητικού και ευφάνταστου διαφημιστικού σποτ που προέκυψε από αυτή τη συνεργασία.
«Στόχος της νέας καμπάνιας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή της και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών με αναπηρία», είπε η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, κυρία Μαριάννα Μόσχου, προλογίζοντας την καμπάνια και εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα την έκθεση.
Ο στόχος όμως αυτός για να επιτευχθεί χρειάζεται τη συνέργεια ατόμων, μονάδων, φορέων που όλοι μαζί θα συνεισφέρουν, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Και αυτό ακριβώς, έγινε με τους 20 καλλιτέχνες, το Attica, την Τράπεζα Πειραιώς και το City Link, ένθερμους υποστηρικτές του σπουδαίου έργου της ΕΛΕΠΑΠ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από την Κιάρα Σουγκανίδου στον Απόστολο Χαντζαρά και την Άννα Παπαμαρκάκη- Evans
Μιλήσαμε με την εικαστικό με αφορμή τη νέα της έκθεση στην Γκαλερί Contemporary Athens
Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε ευρωπαϊκές χώρες, με διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε στάση
Ο γνωστός εικαστικός μας μίλησε για τη ζωή του, με αφορμή τη νέα ατομική έκθεσή του «Οροπέδια»
Ο δραματικότερος ζωγράφος του αμερικανικού ρεαλισμού, στην πλήρη ακμή του - Η ιστορία του εμβληματικού έργου
Μια εικονογράφος που τα σπάει
Αναδρομή στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Γάλλου ζωγράφου
Τι θα δούμε στη Σκουφά, την Genesis, την Crux αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Προτείνει τη δημιουργία «απολύτως πιστού αντιγράφου»
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την αλήθεια της τέχνης, το ήθος του δημιουργού και τη βιωμένη εμπειρία που αφήνει ίχνος στο έργο
Oι δημιουργίες κοσμούν πλέον την επίσημη κατοικία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Το αριστούργημα του Γιοχάνες Βερμέερ θα φιλοξενηθεί προσωρινά στο Μουσείο Τέχνης Nakanoshima στην Οσάκα
Το έργο απεικονίζει έναν ηλικιωμένο, φαλακρό άνδρα με πλούσια γενειάδα και έντονο βλέμμα
Τα έργα προσφέρθηκαν από τη Μπαρμπαρά Ντοφέν Ντυτιύ, σύζυγο του εγγονού του
Όταν ο γύρω κόσμος αναφέρεται στους «νέους» αναφέρονται ακόμα σε εμάς;
Ατομικές ή συλλογικές, καλλιτέχνες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή μή, σε μεγάλα μουσεία και ιδρύματα ή σε μικρότερους χώρους, δείτε τις εκθέσεις που θα θυμόμαστε
Ένας οδηγός για τις εκθέσεις που αξίζει να δεις σε μουσεία, γκαλερί, ιδρύματα και χώρους τέχνης
Τι είδαμε στη μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
Ένα σπίτι του αθηναϊκού Μεσοπολέμου μετατρέπεται σε εφαλτήριο πολιτισμού
Πρόσωπα, σώματα και μορφές, συνθέσεις και γεωμετρικές φόρμες, φυτά και ζώα γίνονται εφαλτήρια της αιώνιας αναζήτησης του ανθρώπινου ψυχισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.