Εικαστικα

Ένα παράξενο graphic novel ταξίδι στον κόσμο του Nick Cave

H ζωή και η καριέρα του αγαπημένου καλλιτέχνη σε 328 συναρπαστικές σελίδες (εικόνες, video) 

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nick Cave: Mercy on Me: A Graphic Novel by Reinhard Kleist

Μουσικός, συνθέτης, συγγραφέας, ερμηνευτής, ηθοποιός, αναγεννησιακός άνθρωπος. Από τα παιδικά του χρόνια στη Βικτώρια της Αυστραλίας στα πρώτα του βήματα με τους Birthday Party και από την επιτυχία με τους Bad Seeds στην εξάρτησή του από την ηρωίνη και τα μετέπειτα βήματά του. Ό,τι πιο κοντά στην αλήθεια από κάθε άλλη βιογραφία. 

 

Ο βραβευμένος γραφίστας και συγγραφέας Reinhard Kleist, μετά το βίο και την πολιτεία του Johnny Cash το 2010, αφηγείται στο graphic novel «Nick Cave: Mercy On Me», με το πενάκι και το ιδιαίτερο προσωπικό του στιλ, τη ζωή και την καριέρα του επιδραστικού συνθέτη και ερμηνευτή. Χαρακτήρες που ξεπηδούν από το παρελθόν, τραγούδια που κέρδισαν το χρόνο, πενάκι σε άσπρο-μαύρο για μια φυσιογνωμία που εμπνέει και αγγίζει. 

 Mercy On Me

 «Ο σημαντικός γραφίστας και συγγραφέας Reinhard Kleist υπερέβη τις συμβάσεις της εικονογραφημένης νουβέλας επιτυγχάνοντας έναν, άνευ προηγουμένου, συγκερασμό των τραγουδιών μου σε συνδυασμό με βιογραφικές “μισές” αλήθειες. Το αποτέλεσμα είναι ένα περίπλοκο, ψυχρό, και τελείως παράξενο ταξίδι στον κόσμο του Cave» τονίζει ο Αυστραλός δημιουργός.

 Mercy On Me

«Η πιο κοντινή προσέγγιση της αλήθειας σε σχέση με άλλες βιογραφίες. Για τα πρακτικά να σημειώσω πως δεν είμαι αυτός που σκότωσε την Elisa Day» προσθέτει. 

 Mercy On Me

Σε μετάφραση Michael Waaler από τη γερμανική πρώτη έκδοση, το graphic novel «Nick Cave: Mercy On Me» είναι διαθέσιμο εδώ

 Mercy On Me

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ