- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο γλύπτης Νίκος Φλώρος τιμήθηκε για το σύνολο του έργου του
Σε μια άκρως φιλελληνική βραδιά που θα φέρει τα έργα του Αρκά καλλιτέχνη στα παλάτια και μουσεία της Πορτογαλίας
Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος τιμήθηκε προσφάτως στην Αθήνα για το σύνολό του έργο του σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο βαρόνος Breidel με αφορμή την επίσκεψη δύο μελών δυναστικών Οίκων της Ευρώπης στην Ελλάδα. Οι υψηλοί καλεσμένοι ήταν η Αυτού Αυτοκρατορικής και Βασιλικής Υψηλότητας Αντρέα Σαλβαντόρ των Αψβούργων Αρχιδούκα της Αυστρίας, δισέγγονο του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ της Αυστροουγγαρίας και της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, πιο γνωστής ως Σίσσυ και της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας Μιχαήλ των Μπραγκάνσα πρίγκιπα της Πορτογαλίας, δισέγγονο του βασιλιά Μιχαήλ Α' της Πορτογαλίας.
Στην άκρως φιλελληνική βραδιά ο πρίγκιπας της Πορτογαλίας Dom Miguel τίμησε τον Νίκο Φλώρο για το σύνολο του έργου του και τον προσκάλεσε επίσημα να πραγματοποιήσει έκθεση στην Λισαβόνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, στα πλέον διάσημα παλάτια και μουσεία της χώρας.
Οι εκθέσεις του Αρκά καλλιτέχνη στο εξωτερικό αποτελούν πάντα αφορμή για κοσμοσυρροή και το έργο του αναγνωρίζεται σε όλα τα επίπεδα, όπως και η προσωπικότητά του. Ο Νίκος Φλώρος έχει σχεδιάσει το εξώφυλλο του τεύχους 192 της Athens Voice και έχει πει πως «αυτό που μου αρέσει στην AV είναι τα χρώματά της, που αλλάζουν συνεχώς στον παλμό της πόλης!».
Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα είχε φιλοξενηθεί πρόσφατα στην Τρίπολη από τον Νίκο Φλώρο σε μια προσπάθεια του γλύπτη να αδελφοποιήσει πολιτιστικά την Λισαβόνα με την Τρίπολη, καθώς είναι μόνιμη μέριμνά του η προβολή και καταξίωση σε διεθνές επίπεδο της ιδιαίτερης πατρίδας του.
Ο διεθνούς φήμης γλύπτης κατά το νέο έτος θα πραγματοποιήσει εκ νέου μεγάλη ατομική έκθεση στην Ρωσία στο Κρατικό Μουσείο Τσαρίσινο. Η έκθεση θα διαρκέσει πάνω από 5 μήνες και αναμένεται να την παρακολουθήσουν περισσότεροι από 10.000.000 άνθρωποι. Και αυτή η έκθεση όπως και η συνολική δράση του Νίκου Φλώρου θα συνδυαστεί με την προσπάθειά του να προβάλει την Ελλάδα και την Τρίπολη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκθεση, performances και ομιλίες στο Onassis Ready με θεματικό άξονα «Human in the Loop»
Τι θα δούμε στο ΚΠΙΣΝ, στο Μουσείο Βορρέ, τη Διονυσίου Αεροπαγίτου και στον νέο χώρο Metacosmoi
Η επιμελήτρια Κιμώνα Βενιέρη Βασιλάκη μιλάει στην ATHENS VOICE για τα έργα της έκθεσης που επαναδιατυπώνουν τη μνήμη
Το έργο που δεσπόζει στον τοίχο της Εθνικής Βιβλιοθήκης έχει τίτλο «Πρόσεξε τη στιγμή που η περηφάνια γίνεται περιφρόνηση»
Η επιμελήτρια Κατερίνα Νικολάου μάς μιλάει για την ευθραυστότητα και την ευαλωτότητα μέσα στην τέχνη
Έξι ομαδικά πρότζεκτ που μελετούν σύγχρονες θεματικές μέσω της τέχνης
Το νέο ελληνικό success story που αλλάζει τον τρόπο που ο κόσμος απολαμβάνει την τέχνη και τον πολιτισμό
Η νέα έκθεση, σε επιμέλεια της Εβίτας Τσοκάντα, εγκαινιάζεται στις 25 Απριλίου και θα διαρκέσει για έναν χρόνο
Η Έλσα Κοππάση αναβιώνει μικρούς θησαυρούς με μεγάλες ιστορίες
Μια μεγάλη έκθεση αποδεικνύει ότι ο Ανρί Ματίς, στα ογδόντα του, επανεφηύρε την τέχνη του και επηρέασε την ιστορία της τέχνης
Η πορεία της καλλιτεχνικής ιδιοφυίας του 20ού αιώνα
Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού για την Εκατονταετηρίδα του Κολλεγίου
Ατομικά και συλλογικά πρότζεκτ που εγκαινιάζονται αυτήν την εβδομάδα
Εγκαινιάζεται επίσημα στις 15 Απριλίου - Ενδέχεται να ανοίξει νωρίτερα στο κοινό
Τερατάκια που γελούν, γυναίκες που ποζάρουν και ένας κόσμος που εκρήγνυται
Νίκη Καναγκίνη, Γιάννης Χρήστου και Στάθης Λογοθέτης σε «διάλογο» μέσα από τα έργα τους και την πορεία τους
Ανατροπή από κορυφαίο μελετητή - Το έργο ανήκει στον Ολλανδό καλλιτέχνη και όχι σε μαθητή του
Στο επίκεντρο της βραδιάς βρέθηκε η «Θεά από Ατσάλι» αφιερωμένη στη θρυλική Μαρία Κάλλας
Ο βίος του Ολλανδού ζωγράφου που άσκησε καταλυτική επιρροή στην τέχνη
Ένας σχολιασμός της οπτικής κουλτούρας συμβάλλοντας ουσιαστικά στον σύγχρονο καλλιτεχνικό διάλογο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.