Εικαστικα

Key Words #1

Η Μαρίνα Αθανασιάδου επισκέπτεται τον Γιάννη Mελανίτη στο στούντιό του

41534-93520.JPG
Μαρίνα Αθανασιάδου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31952-71501.jpg

Η Μαρίνα Αθανασιάδου, Ιστορικός και σύμβουλος τέχνης, συνάντησε τον καλλιτέχνη Γιάννη Mελανίτη στο στούντιό του και του έδωσε μερικές λέξεις κλειδιά... Διαβάστε τις απαντήσεις.

Καθημερινότητα

Καφέ μόκα “laspato”, σε αναλογία 3/1, δηλαδή να μοιάζει με λάσπη. Aφήνουμε το μίγμα να βράσει αρκετά.

n

Penelope, 2007

Έμπνευση

Κβαντομηχανική και η επιστήμη της φυσικής εν γένει.

Αγαπημένο έργο ή καλλιτεχνικό γεγονός

Rachmaninoff πρελούδιο σε C# ελάσσονα σε εκτέλεση περφόρμανς του Harpo Marx, από την ταινία A Day at the Races, Marx Brothers, 1937. 

Ποίηση: Ezra Pound, Hugh Selwyn Mauberley

Artworld, τι σημαίνει για σένα

Παρά τη γενική πλημμύρα του design, υπάρχουν σημαντικές εξαιρέσεις που μπορούν να κάνουν έναν διάλογο για του που κινείται η κατάσταση.

n

Promitheas, 2003, Koursoum Tzami Trikala

Αγαπημένη προσωπική στιγμή

Με τη γυναίκα μου, μιλώντας για την πατρίδα της την Ισλανδία και ειδικότερα για το φαινόμενο του βορείου φωτός, των θερμών πηγών, της ασυμμετρίας της εναλλαγής ημέρας και νύχτας, των κρυμμένων προσώπων στις πέτρες και γενικότερα περί της ιδιάζουσας γεωλογίας των Νήσων του Βορρά.

Σημαντικό επαγγελματικό γεγονός

Ώς πρόσφατες εκθέσεις αυτήν στο Museu Nacional, Brasilia, αλλά και το ιδιαίτερο Gallo-Romeins Museum ,Τόνγκερεν.

n

Aligoria Noesis, 2008

Αγαπημένο μέρος στην Αθήνα

Ο Ναός του Ήφαιστου στο Θησείο

Αγαπημένο μέρος στον κόσμο

Δεσποτικό, η πλευρά προς την ανοιχτή θάλασσα.

Αγαπημένο moto σου

Χαίρετε

n


Info: O Γιάννης Mελανίτης γεννήθηκε το 1967. Αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ στη Zωγραφική και τη Γλυπτική. Το 2000 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό Digital Arts. Το 2010 εξελέγη Λέκτορας στην ΑΣΚΤ και είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ. Το 2004 συμμετείχε στο πρότζεκτ γλυπτικής Sculpture We Love, Lab Art Projects, Αθήνα, επιμέλεια Μ. Αθανασιάδου και Κ. Βελώνη και το 2003 στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cultura 2000/Northwest Passages, επιμέλεια Μαρίνας Αθανασιάδου, όπου πραγματοποίησε τη διαδραστική περφόρμανς Προμηθέας στο Κουρσούμ Τζαμί στα Τρίκαλα. Κυριότερες ατομικές εκθέσεις του είναι οι εξής: The Geometry of Retorics, Galo-Roman Museum και Hermes Alone, Praetorium Τongeren, στο Βέλγιο στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Manifesta9, το 2012, Anatomia da Escrita στο Εθνικό Μουσείο Βραζιλίας και Ilhas do Corpo, Εθνική Βιβλιοθήκη Βραζιλίας το 2012, Κρυογραφία, About, Αθήνα (2010), Ε31, Οδυσσέας ως Φάουστ, Ε31, Αθήνα (2008), Dans Le Jardin d' Epicure, ΗUG, Γενεύη (2005) κ.α.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ