Εικαστικα

Πολιτική Ανυπακοή & Περηφάνια

Μετά την περσινή «Νεανική επανάσταση», το θέμα της φετινής έκθεσης στη σειρά εκθέσεων «Πολιτική ανυπακοή» είναι η «Ταυτότητα φύλου».

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 394
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«By heart», Χάρης Σαββόπουλος
«By heart», Χάρης Σαββόπουλος

Μετά την περσινή «Νεανική επανάσταση», το θέμα της φετινής έκθεσης στη σειρά εκθέσεων «Πολιτική ανυπακοή» είναι η «Ταυτότητα φύλου». Τι είναι φύλο; Είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε ή κάτι που γινόμαστε; Μπορούμε να ξεφύγουμε από το κοινωνικό μας φύλο; Τι συμβαίνει με όσους δεν χωράνε στις κατηγορίες που η κοινωνία ορίζει;

Η έκθεση –κυρίως βίντεο-αρτ και φωτογραφία (αλλά και το φόρεμα από το IAmMyOwnWife)– πραγματεύεται το πώς ζούμε το φύλο μας. Ο διοργανωτής της έκθεσης Μενέλας μάς μιλά για τις εκθέσεις «Πολιτικής ανυπακοής»: «Αν ήμασταν όπως μας θέλει η πολιτεία, δεν θα ήμασταν ο εαυτός μας. Το να είμαστε ο εαυτός μας είναι πολιτική ανυπακοή. Εξάλλου, το βιολογικό φύλο είναι κάτι που είμαστε, αλλά το κοινωνικό μας φύλο είναι κάτι που κάνουμε». Τον ρώτησα αν είναι καλό να αμφισβητούμε το φύλο μας. «Είναι καλό να διευρύνουμε τα όρια αυτού που ονομάζουμε “φύλο μας”, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να καταργηθεί η έννοια τελείως».

Το φύλο θα το δούμε μέσα από τη ματιά των: Μάρα Δεσύπρη, Παύλος Ευθυμίου, Νίκος Καρανικόλας, Χάρης Σαββόπουλος Μενέλας Σιαφάκας, Ειρήνη Στείρου, Δέσποινα Χαραλάμπους, Θάνος Χούτος, Rodrigo Cienfuegos, Filip Adrian Dziegielewski, Asaf Einy. Την έκθεση επιμελείται η Ηρώ Ταγκάλου και φιλοξενεί ο πολυχώρος Vault Theatre Plus (Mελενίκου 26), 24/5 ως 13/6, ως προφεστιβαλική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας που γίνεται στις 9/6!

Φέτος έχουμε περισσότερους λόγους από ποτέ για να πάμε στο Pride και στις πολλές προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του. Η Athens Pride Week ξεκινά μ’ ένα περήφανο πικνίκ Unplugged in the Park. Πότε; Σάββατο 2/6, μετά τις 13.00. Πού; Στο λόφο Φιλοπάππου, δίπλα στις φυλακές του Σωκράτη.

«Hardcore 4» ονομάζεται η εικαστική έκθεση και σιωπηλή δημοπρασία, σε επιμέλεια Iris de Ath, που γίνεται στο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, 3-10/6, 12.00-18.00. Εγκαίνια και πάρτι, Κυριακή, 3/6, μετά τις 21.00). Οι καλλιτέχνες Blanka Amezkua, Μαρία-Ιωάννα Αντωνιάδη, Ιάσονας Δεπούντης, Iande Meers, Θάνος Παναγιώτου, Αντρέας Παπακωνσταντίνου, Κώστας Παπαργύρης, Χρήστος Τσάκαλος δωρίζουν τα έργα τους για την ενίσχυση του Athens Pride Community Outreach Programme. Η σιωπηλή δημοπρασία των έργων γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης με τιμή εκκίνησης € 50. Πληρ.: 693 8848401

Επιτέλους το πρώτο flashmob στην Αθήνα! Η Teen Pop Choreographies και η Colour Youth οργανώνουν flashmob την Τετάρτη, 6/6, 18.00. Πού; Ξαφνικά κάπου στο κέντρο της Αθηνάς! Περισσότερα για τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις: www.athenspride.eu

Με τόση γκέι θεατρική παραγωγή φέτος, για πρώτη φορά έχουμε και τα πρώτα ελληνικά γκέι θεατρικά βραβεία. Τα PushTony (πουσΤόνυ), όπως ευρηματικά τα ονομάζει ο διοργανωτής www.gitv.gr, δίνονται για πλήθος κατηγοριών για πάνω από δέκα παραστάσεις που ανέβηκαν φέτος στην αθηναϊκή σκηνή. Τα Gay Theatre Awards 2012 θα δοθούν την Τρίτη 5/6 στις 21.00, στο Vault Theatre Plus, στον ίδιο χώρο που γίνεται η έκθεση «Πολιτική ανυπακοή».


MyBar end of season party

Τελευταίο ραντεβού γι’ αυτή τη σεζόν για το MyBar, που κλείνει για καλοκαίρι με ένα smashing summer party, το Σάββατο 2/6, από τις 24.00. Για την πρώτη μισή ώρα τα ποτά θα είναι κερασμένα, στα decks back2back οι resident DJs Andreas Mint & Blueworks. Με ελεύθερη είσοδο. Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ