Design & Αρχιτεκτονικη

Πέτα τις παλιές σου κούπες

Με λίγη φαντασία ο πρωινός σου καφές παίρνει άλλες διαστάσεις

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61347-122643.jpg

Οι κούπες δεν είναι πλέον απλά κεραμικά αντικείμενα που βάζουμε ότι θέλουμε να πιούμε. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια αγαπημένη κούπα που δε θέλουμε να μοιραζόμαστε με άλλα μέλη της οικογένειας. Είτε ψάχνεις ένα πρωτότυπο δώρο, είτε ένα λόγο να χαζογελάς το πρωί που πίνεις τον καφέ σου, είτε ένα τρόπο να μην παίρνουν την κούπα σου στο γραφείο οι συνάδελφοι, στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα βρεις μερικές πολύ καλές ιδέες...

Κούπα-μουσούδα

n

n

Αυτά δεν είναι συνηθισμένα κύπελλα. Είναι λίγο «κακά». Παίζουν ένα παιχνίδι μαζί σας, ενώ πίνετε το τσάι σας. Δεν θα το παρατηρήσετε έως ότου οι άνθρωποι γύρω σας αρχίζουν να κρυφογελάνε.(Designer: Jorine Oorsterhoff)


Κούπα-Φωτογραφική Μηχανή

n

n

Με λαστιχένιο δαχτυλίδι-λαβή εστίασης, διακόπτη αυτόματης εστίασης και ακριβές μέγεθος, αυτή η κούπα είναι πιστό αντίγραφο μιας επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής. Πιείτε και... ψαρώστε τους!


Κούπα μόνο για καφέ!

n

Τι πιο λογικό από το να πίνεις τον καφέ σου σε μια κούπα από... πραγματικούς κόκκους καφέ; (Photo by: rctaylorphotography)


Κούπα-Φέρετρο τσαγιού

n

Αυτό που θες να ακουμπήσεις κάπου το χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού χωρίς να λερώσεις αλλά δεν υπάρχει τίποτα κοντά σου; Αυτό. Το «tea bag coffin» σου δίνει τη λύση. RIP.(Designer: Jonas Trampedach)


Κούπα-μεζούρα

n

Ο «cortado» είναι ένας καφές espresso που διακόπτεται από μια μικρή ποσότητα ζεστού γάλατος για τη μείωση της οξύτητας. Το φλιτζάνι αυτό, βοηθά τον ιδιοκτήτη του με τις αναλογίες. (Designer: Ignacio Pilotto)


Η Πεινασμένη κούπα

n

n

n

Αυτή η κούπα τρώει περισσότερο απ' όσο εσείς. Ιδανική για να σερβίρετε γάλα με μπισκότα, καφέ με ντόνατ, τσάι με κουλουράκι, ή τελοσπάντων τον αγαπημένο σας συνδυασμό σνακ.


Η Μοδάτη Κούπα

n

Οι συγκεκριμένες κούπες της ισραηλινής σχεδιάστριας Yael Kristal, εισβάλλουν στον πρωινό καφέ σας φέρνοντας μαζί τους τις τελευταίες τάσεις της μόδας. 


Η «Οικολογική» κούπα

n

n

Μια σειρά από κούπες με χλοώδη βάση. Βάλε με το νου σου. (Designer: Jinsik Kim)


Η κούπα της Νοικοκυράς

n

n

Με απλά λόγια, η θερμότητα από το ρόφημα και η πλατιά βάση της κούπας, χρησιμεύουν στο να στρώσετε λίγο την τσάκιση στο πουκάμισό σας. *Το σουτιέν του μοντέλου δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία.(Designer: Art Lebedev Studio)


Η κούπα Ασφαλείας

n

Μόνο ο κάτοχος της κούπας μπορεί να χρησιμοποιήσει το ειδικά διαμορφωμένο κλειδί για να κλείσει την τρύπα, να βάλει τον καφέ και να τον απολαύσει.(Designer: Efrat Gommeh)


Κούπα-Μουστάκι

n

n

Μερικά από τα πιο γνωστά σχήματα αντρικών mustache, πάνω στην κούπα σας. Γελάστε με την ησυχία σας. (Designer: Petter Bruegger)


Κούπα-Διακόπτης

n

Κούπα με λειτουργία ζεστού-κρύου. Μαύρη με την ένδειξη «off», όταν είναι άδεια ή με κρύο ρόφημα. Λευκή με την ένδειξη «on» όταν ρίχνετε μέσα κάτι ζεστό. 


Η Χαμογελαστή Κούπα

n

n

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα χαμόγελο. (Designer: Psyho)


Η Τρομακτική Κούπα

n

Αυτή η κούπα σίγουρα θα αποτρέψει τους άλλους να τη δανειστούν. Μπορείτε να πιείτε κανονικά από τη λεία πλευρά ή να αφήσετε τον καφέ να «τρέξει» από τα ρεαλιστικά κενά στην πλευρά των δοντιών.(Designer: Megawing)


Κούπα-Περίπατος

n

n

Η κεραμική κούπα με τα κεραμικά δάχτυλα, σε κάνει να πιστεύεις ότι το φλιτζάνι έχει δική του θέληση, κι αποφασίζει αν θα μείνει ή αν θα φύγει.(Designer: Ronit Baranga)


Η κούπα που Αψηφά τη Βαρύτητα

n

n

Ένα φλιτζάνι καφέ σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Κατά τη χρήση, μπορεί να τοποθετηθεί κανονικά. Όταν δεν χρησιμοποιείται, μπορεί να γέρνει στη θέση του, σαν σε κατάσταση έλλειψης βαρύτητας.


Κούπα-Χειροβομβίδα

n

Μια κούπα πιστό αντίγραφο χειροβομβίδας, αλλά μην ανησυχείτε, η μόνη πιθανή έκρηξη είναι μια έκρηξη γεύσης καφέ στο στόμα σας.(Designer: Megawing)


Κούπα-Φερμουάρ

n

Μια σειρά από κούπες-φερμουάρ με κομψά σχεδιασμένο άνοιγμα για να κρατάει τα φακελάκια τσαγιού.(Designer: Megawing)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ