- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Artshot μετράει λίγους μήνες ζωής και είναι ο conceptual χώρος τέχνης της Σοφίας Γαϊτάνη. Έργα από πορσελάνη, κεραμικά, κοσμήματα και δημιουργίες σε καμβά, στη σκιά της Ακρόπολης.
«Για 17 χρόνια ήμουν creative art director σε περιοδικά. Το 2007, όταν γέννησα τους γιους μου, συνειδητοποίησα πως δεν μου άρεσαν καθόλου τα αντικείμενα για παιδικά δωμάτια. Έτσι, δημιούργησα ένα πολύχρωμο αλφάβητο σε καμβά, το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για την πρώτη μου έκθεση. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και μου έδωσε την ώθηση για το άλμα: να αφήσω τα περιοδικά. Ακολούθησαν σπουδές πορσελάνης στη Μαριλένα Πατρονικόλα και οι πρώτες εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Κωνσταντινούπολη.

Ο χώρος εδώ δεν ήθελα με τίποτα να μοιάζει με κλασική γκαλερί. Λατρεύω τα μαγαζάκια στο Μαρέ και έτσι είπα να κάνω κάτι παρόμοιο στην Ακρόπολη, περιοχή που αγαπώ για την ενέργειά της. Με το συνεργάτη μου Γιώργο Συρίγο «κλέψαμε» την ιδέα των pop-up εκθέσεων του εξωτερικού και κάθε φορά αλλάζουμε το μαγαζί εντελώς. Έχουμε ήδη στο ενεργητικό μας τέσσερις εκθέσεις με θέμα τη μόδα, το design και τον έρωτα.

Παρά την κρίση, τα πράγματα πάνε καλά. Θέλω να είμαι αισιόδοξη και χαίρομαι τους καλλιτέχνες που δεν το βάζουν κάτω, κάνουν συνέχεια νέα και ωραία πράγματα. Μου αρέσει στους δύσκολους καιρούς να υπάρχει πείσμα».

Το Artshot φέτος το καλοκαίρι θα ταξιδέψει και εκτός Αθηνών με pop-up εμφανίσεις στη Μύκονο, την Πάτμο και την Τζια, ενώ από τις αρχές Ιουνίου πραγματοποιεί την πρώτη του ομαδική έκθεση, σε συνεργασία με την ART 10 GALLERY και τίτλο «Summer Lovers».

Παρθενώνος 39, Ακρόπολη, 210 9249219
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα καλοκαίρια της μικρής Τζάκι Μπουβιέ μέχρι τον Τομ Φορντ
Μπαμπού, φυτά και φυσικό φως μπορούν να κάνουν το μπάνιο σου να θυμίζει resort του Μπαλί
Ξεχάστε τα άκρα του μίνιμαλ και του μάξιμαλ. Ο μιντιμαλισμός είναι η νέα προσέγγιση στην εσωτερική διακόσμηση που συνδυάζει ισορροπία, λειτουργικότητα και προσωπικό στιλ.
Ο αρχιτέκτονας μιλά για την Αθήνα που αλλάζει
Το ξενοδοχείο 28 δωματίων που σχεδίασε ο Φίλιπ Σταρκ στο Cap Ferret, το κομψό και διακριτικό καταφύγιο των εύπορων και διάσημων Γάλλων, αποτελεί μια όαση ηρεμίας που ατενίζει τον Ατλαντικό.
Συγγνώμη, ποιος μένει εδώ τελικά;
Στην κατηγορία «Generative, Algorithmic, Parametric and AI-Assisted Design»
Το πρόγραμμα Blue-Green Tops επιχειρεί να μετατρέψει τα δώματα της πόλης σε μπλε-πράσινες στέγες που διαχειρίζονται το νερό και μειώνουν τη θερμοκρασία
Το στιλ διακόσμησης που βρίσκει ομορφιά στις ατέλειες
Όλοι θέλουν να μείνουν έστω και για ένα βράδυ σε ένα ξενοδοχείο βγαλμένο από ταινία εποχής με χειροποίητα πορτογαλικά πλακάκια και σουίτες ζωγραφισμένες στο χέρι από τον Κωνσταντίνο Κακανιά
Σημαντικά κτίρια, οι δημιουργοί τους και η επιρροή τους στην αστική εμπειρία και την ταυτότητα της πόλης
Ποιότητα, απλότητα και αισθητική στην κατοικία του σήμερα
Ο γνωστός αρχιτέκτονας Ανδρέας Κούρκουλας θυμάται ιστορίες από τη φιλία του με τους αδελφούς Κορρέ
Ζητήσαμε από επτά νέους αρχιτέκτονες, στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο του αρχιτέκτονα σήμερα
Πώς η φύση μπορεί να επιστρέψει στην πόλη
Η Μαρία Ιωάννα Αρετάκη, Architect & Creative Director του M-Arch Studio, απευθύνεται στο κοινό που αντιλαμβάνεται τον χώρο ως προέκταση της προσωπικής του ταυτότητας
Ο Θάνος Μακρυνικόλας και ο Απόστολος Τσέφος έστησαν ένα αρχιτεκτονικό γραφείο όπου ο χώρος συνδέεται με τα όνειρα
Αντί να συνωστιζόμαστε σ’ αυτό που ζητά η αγορά, μήπως να τολμήσουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα, να δούμε ξανά τις δυνατότητες μαζί με τα υποχρεωτικά στοιχεία;
Ο Ανδρέας Χάλαρης μας εξηγεί τη φιλοσοφία του νέου ρεύματος αρχιτεκτονικής που πρεσβεύει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.