- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντέιβιντ Λιντς (σχεδόν) ανακοινώνει το νέο του πρότζεκτ που έρχεται στις 5 Ιουνίου
«Κυρίες και κύριοι: Κάτι νέο έρχεται για να δείτε και να ακούσετε. Και έρχεται στις 5 Ιουνίου».
Ντέιβιντ Λιντς: Ποιο θα είναι το επόμενο πρότζεκτ του, που αναμένεται στις 5 Ιουνίου
Πριν λίγες ημέρες ο διάσημος σουρεαλιστής σκηνοθέτης, Ντέιβιντ Λιντς, ανακοίνωσε με τον χαρακτηριστικό, αινιγματικό του τρόπο ότι ετοιμάζει κάτι νέο. Στο σύντομο βίντεο που ανάρτησε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ο Αμερικανός σκηνοθέτης δήλωσε: «Κυρίες και κύριοι: Κάτι νέο έρχεται για να δείτε και να ακούσετε. Και έρχεται στις 5 Ιουνίου». Όπως είναι φυσικό, οι φήμες σχετικά με το επικείμενο πρότζεκτ έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν, μετά από αυτή του την κρυπτική ανακοίνωση.
Ντέιβιντ Λιντς: Η ανακοίνωση στο X για το νέο του πρότζεκτ
— David Lynch (@DAVID_LYNCH) May 27, 2024
Ο 78χρονος Λιντς έχει ανεβάσει πολλά παρόμοια «teasers» στο παρελθόν, ενώ από το 2017, όταν η πολυαναμενόμενη 3η σεζόν του «Twin Peaks» κυκλοφόρησε στο Showtime, συζητιέται η πιθανότητα κυκλοφορίας μιας ακόμα σεζόν της καλτ τηλεοπτικής σειράς. Με τις πρώτες δύο σεζόν του «Twin Peaks» να έχουν προβληθεί για πρώτη φορά μεταξύ των ετών 1990 και 1991, στο ABC, και το «prequel», «Twin Peaks: Fire Walk with Me» να έχει κυκλοφορήσει το 1992, οι φαν έπρεπε να περιμένουν 25 χρόνια για να δουν τη συνέχεια της περιπέτειας του ντετέκτιβ Ντέιλ Κούπερ, που προσπαθεί να διαλευκάνει το φόνο της Λόρα Πάλμερ, στη μικρή ορεινή πόλη της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, Τουίν Πικς.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, βέβαια, ο Λιντς ασχολήθηκε με άλλα πρότζεκτ, όπως μία ακυκλοφόρητη τηλεοπτική σειρά, την οποία είχε συλλάβει ως «spin-off» του «Twin Peaks», εστιάζοντας στην ιστορία της Όντρεϊ, που τελικά εξελίχθηκε στην ταινία του, «Οδός Μαλχόλαντ» (2001). Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης γύρισε ακόμα μία ταινία για το σινεμά, το «Inland Empire» (2006), η οποία ήταν και η τελευταία του, εδώ και 18 χρόνια, χωρίς να έχει δείξει κάποιο ενδιαφέρον έκτοτε να επιστέψει στη βιομηχανία του κινηματογράφου.
Το 2022, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Λιντς ξεκίνησε να ανεβάζει καθημερινά, πάλι στην πλατφόρμα του X, βίντεο με εκκεντρικά δελτία καιρού που έδινε ο ίδιος από το σπίτι του. Κάποιοι θεωρούν πως η ανακοίνωση του σκηνοθέτη μπορεί να αφορά μια νέα σειρά από τέτοια βίντεο, ενώ άλλοι πιστεύουν πως έχει να κάνει με την άλλη μεγάλη αγάπη του Λιντς τα τελευταία χρόνια, τον υπερβατικό διαλογισμό, τον οποίο προάγει μέσω του David Lynch Foundation.
Πολλά παλαιότερα πρότζεκτ του Λιντς έχουν πέσει στο κενό, όπως η παραγωγή μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους για το Netflix, με σενάριο δικό του και της Καρολίν Τόμσον, που θα έφερε τον τίτλο «Snootworld», αλλά και μια ανεξάρτητη σειρά επίσης για το Netflix, που θα ονομαζόταν «Unrecorded Night». Ο Λιντς, που έχει εκφράσει τον ενθουσιασμό του για διάφορες τηλεοπτικές σειρές ανά τα χρόνια, όπως για παράδειγμα το «Breaking Bad», που του άρεσε ιδιαιτέρως, σίγουρα ενδιαφέρεται πλέον περισσότερο για την τηλεόραση απ’ ότι για το σινεμά.
Είτε πρόκειται για μια νέα σειρά, είτε για ένα νέο πρότζεκτ του στο X, όπως εκείνα που σταμάτησαν απότομα τον Δεκέμβρη του 2022, τα πρότζεκτ του Λιντς είναι πάντοτε ενδιαφέροντα και σίγουρα στο να προκαλέσουν αμέτρητες συζητήσεις, συγκεντρώνοντας γύρω τους ένα «cult following». Για το συγκεκριμένο, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο από μερικές μέρες για να μάθουμε περί τίνος πρόκειται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανεβάζει το εμβληματικό έργο του Ντονιτσέττι σε μια σύγχρονη, δυναμική ανάγνωση
Η εμβληματική μονομαχία στο Κολοσσαίο και η σχέση τους πίσω από τις κάμερες
Πέθανε στα 86 του ο θρύλος των πολεμικών τεχνών - Το αγαπημένο του «fact»
Με 18 πάνελ, 6 WOW Bites και 4 κεντρικές ομιλίες, το πρόγραμμα χαρτογραφεί κρίσιμα ζητήματα της εποχής
Μην πιστεύετε διάφορα άρθρα που ανακοινώνουν τον θάνατο του βιβλίου, υπερβάλλουν και μας τρομοκρατούν τζάμπα και βερεσέ εμάς τους βιβλιόφιλους
Η ερμηνεύτρια και η θεατρική συγγραφέας και ηθοποιός μιλούν για το αντάμωμά τους στη σκηνή του Κυττάρου
Η παράσταση έχει πρεμιέρα σήμερα, 20 Μαρτίου, στις 21:00, στο Βασιλικό Θέατρο
Ύμνος της pop, πετυχημένη τηλεοπτική σειρά, τώρα και μιούζικαλ
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου
Μέρος των γυρισμάτων της πολυσυζητημένης παραγωγής έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε Ύδρα και Χαλκίδα
Η Apple αποκάλυψε το πρώτο στιγμιότυπο από το ατμοσφαιρικό θρίλερ που γυρίζεται στην Πράγα
Με αφορμή την αναδρομική του έκθεση, ο ζωγράφος μιλάει για τη γενιά του ’30, τους δασκάλους της Σχολής Καλών Τεχνών, το φως του Μολύβου και τη ζωγραφική ως τρόπο ζωής
Μια «επανεκκίνηση» με ελληνικό πρόσημο
Σε σκηνοθεσία του Μάλκολμ Βένβιλ η ταινία περιλαμβάνει πλάνα του συγκροτήματος τόσο στη σκηνή όσο και στα παρασκήνια
Έφτασε τις 718,6 εκατ. προβολές
Νέο δημοσίευμα επιχειρεί να λύσει το μεγαλύτερο αίνιγμα της σύγχρονης τέχνης - Αλλά τι αλλάζει πραγματικά;
Η Ευαγγελία Κακούρου μετατρέπει τον φόβο του οδοντιάτρου σε μια ευφάνταστη περιπέτεια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας
Η Ειρήνη Δάμπαση και ο Ηλίας Σγουραλής μάς μιλούν για την εμπειρία τους στο θεατρικό έργο του Γκιγιόμ Πουά, που σκηνοθετεί ο Χρήστος Θεοδωρίδης
Στις 4 και 5 Απριλίου, το στούντιο The Shot Space γίνεται σημείο συνάντησης για έργα, συζητήσεις και χαλαρή ατμόσφαιρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.