- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Διεθνές Φεστιβάλ «Άγγελος Σικελιανός» από τις 11/6 έως 11/7
Στο πλαίσιο του θεσμού «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς»
Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021» θα διεξαχθούν από τις 11 Ιουνίου - Οι δράσεις αφιερώνονται στον 'Αγγελο Σικελιανό και το έργο του
Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή 'Αγγελου Σικελιανού (1884-1951).
Mε αφορμή την σημαντική αυτή επέτειο, θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ «'Αγγελος Σικελιανός» στο πλαίσιο ενός νέου, φιλόδοξου πολιτιστικού θεσμού που τιτλοφορείται «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και στοχεύει να γίνει ένα διεθνές πνευματικό φόρουμ.
Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021» θα διεξαχθούν από τις 11 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου 2021 σε έξι περιοχές όπου έζησε και έδρασε ο ποιητής: Δελφούς, Συκιά, Λευκάδα, Σαλαμίνα, Αίγινα και Αθήνα. H είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Οι δράσεις αφιερώνονται στον 'Αγγελο Σικελιανό και το έργο του, ενώ προσεγγίζουν και τον καθοριστικό ρόλο της συζύγου του, Εύας Πάλμερ, στο κοινό όραμά τους για τις Δελφικές Εορτές.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Συμμετέχουν η Ρούλα Πατεράκη, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο Χρήστος Χωμενίδης, η Nάντια Μουρούζη, ο Χριστόφορος Χριστοφής και πολλοί άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές και μελετητές.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει το «Πνευματικό Εμβατήριο» του 'Αγγελου Σικελιανού σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, στην εναρκτήρια εκδήλωση στους Δελφούς (12/6) και στην εκδήλωση λήξης (11/7), που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.
Οι εκδηλώσεις απλώνονται σε υπαίθριους χώρους μοναδικής φυσικής ομορφιάς και ιστορικής αξίας: από το Ανοιχτό Θέατρο Φρύνιχος, την Αυλή του Μουσείου Δελφικών Εορτών Εύας και 'Αγγελου Σικελιανού και την Κασταλία Πηγή στους Δελφούς (11-13 Ιουνίου), μέχρι τη Βίλα του 'Αγγελου Σικελιανού στη Συκιά (17-19/6). Και από το Μουσείο 'Αγγελου Σικελιανού - Κηποθέατρο στη Λευκάδα (25-27/6) και την οικία 'Αγγελου Σικελιανού (Μοναστήρι Φανερωμένης) στη Σαλαμίνα (2-4 Ιουλίου), μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας, (9-10 Ιουλίου). Αλλά και σε θέατρα, πύργους, αυλές σχολείων και παλιών ξενοδοχείων, αρχαιολογικές τοποθεσίες και χώρους του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.
Ο κύκλος εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα, στο Ζάππειο, την Κυριακή 11 Ιουλίου.
Ο 'Αγγελος Σικελιανός (1884-1951), ποιητής, συγγραφέας και δραματουργός, υπήρξε μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές της πνευματικής ζωής της χώρας μας στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα.
Τιμήθηκε με πέντε υποψηφιότητες για Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Παρά τη φήμη και την αναγνώρισή του, στο τέλος της ζωής του πάλεψε με τη φτώχεια και τις αρρώστιες. Πέθανε στις 19 Ιουνίου 1951.
Oι δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΕΟΤ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με εργαλεία του τις σκιές, τα χριστιανικά μοτίβα αλλά και εσκεμμένα θολές φιγούρες, ο Έλληνας καλλιτέχνης περνά τα δικά του μηνύματα για την πίστη, τη μνήμη αλλά και το άγνωστο
Η Έιμπρα, όσα τη χαρακτηρίζουν και ο «πραγματικός» κόσμος
Η τεράστια ζήτηση εξάντλησε όλα τα εισιτήρια για τις εμφανίσεις σε Βρετανία, Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιρλανδία
Η μεγάλη έκπληξη ήρθε προς το τέλος, όταν εμφανίστηκε ο Άνταμ Λάμπερτ
Με θεματικό άξονα την «Ανθεκτικότητα της Κοινότητας», η ψηφιακή αφήγηση γίνεται εργαλείο επικοινωνίας και συμμετοχής
Ολοκληρώθηκε στη Σύρο το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων
Θέατρο, μουσική, ποίηση και εικαστικά συνυπάρχουν με συζητήσεις για την ψυχική υγεία και τη βιώσιμη μόδα στο φετινό πρόγραμμα της διοργάνωσης
Η διεθνούς φήμης μεσόφωνος αναλαμβάνει τον εμβληματικό ρόλο σε μια παραγωγή υψηλών απαιτήσεων
Mε Γρηγόρη Βαλτινό, Φωτεινή Δάρρα και Θοδωρή Βουτσικάκη
Η παράσταση της ομάδας blindspot, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γιώτας Αργυροπούλου, παρουσιάζεται από τις 19 Νοεμβρίου
Ο 80χρονος ηθοποιός αποκάλυψε ότι η εμμονή του με τη φυσική του κατάσταση τον οδήγησε σε διατροφική διαταραχή
Ο μουσικός προσήχθη έξω από το συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στο Λίβερπουλ
Τα στερεότυπα της ηλικίας και η συναυλία-υπερπαραγωγή στο ΟΑΚΑ με πάνω από 95.000 θεατές
Στο πλευρό της η Σαμπρίνα Καρπέντερ και η Charli XCX
Από τον Ίαν ΜακΓιούαν στις φυλακές της Κολομβίας, και από μια ακόμη τρομερή δυστοπία στον ρόλο του γυναικείου σώματος στην ανθρώπινη εξέλιξη
Το «αντίο» στην ηθοποιό και χορεύτρια που πέθανε σε ηλικία 87 ετών
Ακεραιότητα της πληροφορίας στην ψηφιακή εποχή
Στο πλευρό της ο Τομ Χόλαντ και η Μάργκαρετ Κουάλεϊ σε σκηνοθεσία Πολ Κινγκ
Μια παραγωγή εκατομμυρίων, σκηνή 360 μοιρών, διεθνείς συνεργασίες και μια Άννα Βίσση που ένωσε το παρελθόν με το σήμερα σε ένα γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.