Πολιτισμος

Ίδρυμα Θεοχαράκη: Δύο διαδικτυακές συναυλίες ποίησης και μουσικής

Την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σπύρος Μοσχόπουλος
Ο Σπύρος Μοσχόπουλος © Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη φιλοξενεί δύο διαδικτυακές συναυλίες τις επόμενες ημέρες - Ένα αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό και μία μουσική βραδιά από τον Σπύρο Μοσχόπουλο

Δύο διαδικτυακές συναυλίες διοργανώνει τις επόμενες ημέρες το Ίδρυμα Θεοχαράκη. Αύριο, Πέμπτη 18 Μαρτίου ένα αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό και την Παρασκευή 19 Μαρτίου μία μουσική βραδιά πιάνου με τον Σπύρο Μοσχόπουλο.

«Και ρόδο μέσα μου πολύ»: Ένα Αφιέρωμα στην ποίηση του Διονυσίου Σολωμού

Ημερομηνία/Ώρα
18/03/2021
20:30 - 22:00

Ποίηση, στοχασμοί, επιστολές μαζί με μελοποιήσεις των: Παύλου Καρρέρ, Νικόλαου Μάτζαρου, Θόδωρου Σπάθη και Γιώργου Κουρουπού συνθέτουν ένα πορτραίτο του Διονυσίου Σολωμού. Από τη Σκιά του Ομήρου, τον Λάμπρο, τους Ελευθέρους πολιορκημένους, έως τον Κρητικό και τα σατιρικά του ποιήματα ο Σολωμός προβάλλει με τη δύναμη και την τρυφερότητα της θαυμαστής ποιητικής του γλώσσας.

  • Άρτεμις Μπόγρη τραγούδι
  • Δημήτρης Γιάκας πιάνο
  • Ιουλίτα Ηλιοπούλου απαγγελία

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Ώρα: 20.30

Η συναυλία θα προβληθεί δωρεάν μέσω facebook live streaming (@thf.gr).

 

“Τρία μουσικά ρεύματα – ένας μουσικός καμβάς”: Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στους Φίλους του Ιδρύματος Θεοχαράκη

 

Ημερομηνία/Ώρα
19/03/2021
20:30 - 22:00

Ο Σπύρος Μοσχόπουλος εμφανίζεται για ακόμη μία φορά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη  προσθέτοντας νέα έργα στην πολύχρωμη παλέτα του ρεπερτορίου που επιλέγει. Εκλεκτικές συγγένειες της πιανιστικής τέχνης σε τρεις φαινομενικά διαφορετικές μουσικές πτυχές: στην κλασική μουσική (Φρεντερίκ Σοπέν), στην τζαζ (Μπιλ Έβανς) και στο αργεντίνικο τάνγκο (Άστορ Πιατσόλα).

O λυρισμός και η ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη συνδιαλέγονται με το πάθος και το παλμό του τάνγκο νουβό καθώς και με την αδιόρατη μελαγχολία της μουσικής ενός μεγαλοφυούς τζαζίστα. Τα ακούσματα τελείως διαφορετικά, αλλά και συμπληρωματικά μεταξύ τους, καταλήγουν να “δένουν” σε έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό. Ο πιανίστας πλαισιώνει το τρίπτυχο και με δικά του έργα – “σχόλια” στην νοσταλγική αναπόληση των μεγάλων συνθετών, με μουσικές  από το τελευταίο του προσωπικό άλμπουμ Gallop (οff records).

Σπύρος Μοσχόπουλος, πιάνο

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 

Ώρα: 20.30

Η συναυλία θα προβληθεί δωρεάν μέσω facebook live streaming (@thf.gr).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ