- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πέθανε ο Μπομπ Χόσκινς (1942 – 2014)
Ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της Βρετανίας
Σε ηλικία 71 ετών απεβίωσε ο Βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς, ο οποίος είχε αποσυρθεί από την ενεργό πριν από περίπου τρία χρόνια όταν διεγνώσθη πως έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον. Σύμφωνα με τον ατζέντη του, ο Μπομπ Χόσκινς πέθανε από πνευμονία.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός θεωρείται από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η καριέρα του εκτείνεται σε τρεις δεκαετίες με πρωταγωνιστικούς στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στο θέατρο. Το 1986 κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας για το ρόλο του στην ταινία Mona Lisa του Νιλ Τζόρνταν.

Μερικές από τις πιο γνωστές του ταινίες είναι το «Μπραζίλ» του Τέρι Γκίλιαμ, «Ποιος παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ», «Γοργόνες» κ.ά. Όσοι τον γνώριζαν καλά περιγράφουν έναν άνθρωπο με ακατέργαστο χιούμορ, καθόλου επιτηδευμένο και απλό. Στη Βρετανία θεωρούνται πολύ επιτυχημένες και χαρακτηριστικές οι διαφημίσεις που έκανε για τον βρετανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών, BT. Διακρίθηκε επίσης και πήρε καλές κριτικές για την ερμηνεία του στην ταινία του Ατόμ Εγκογιάν «Το ταξίδι της Φελίσια». Σε μια από τις συνεντεύξεις του στην εφημερίδα Guardian μίλησε για τις σχέσεις του με το γυναικείο φύλο: «Το σεξ, όπως διαπίστωσα, πάντα μπαίνει στη μέση. Ποτέ δεν ήμουν καλός με τα κορίτσια. Μεγαλώνοντας στο Φίνσπουρι (περιοχή του Λονδίνου) τα κορίτσια γύρω ήταν πολύ πιο σκληρά από μένα. Κι όταν επιτέλους κατάφερνα να βρω ένα κορίτσι και καταλήγαμε στο σπίτι της, αναρωτιόμουν: γιατί πρέπει να το κάνουμε αυτό; Οι σχέσεις είναι πάντα περίπλοκες. Ίσως φταίμε εμείς, οι άντρες. Είμαστε συναισθηματικά ανάπηροι. Δεν μπορούμε να εξωτερικεύσουμε το συναίσθημα. Γιατί άραγε; Ένας Θεός ξέρει. Θυμάμαι όταν πέθανε η μητέρα ενός φίλου μου. Δεν είπε λέξη. Το μόνο που κάναμε ήταν να το ρίξουμε στο αλκοόλ. Κάποια στιγμή εξαφανίστηκε και τον βρήκα στις τουαλέτες να κλαίει. Οι γυναίκες ξέρουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Μετά τον πόλεμο με τον γιο της
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Οι κριτικές από την Αυστραλία μιλάνε ήδη για μία από τις καλύτερες περιόδους του γκρουπ
Μια θρυλική πορεία 60 και πλέον ετών στην αρχιτεκτονική, που συνεχίζει να εξελίσσεται σήμερα στο γραφείο Vikelas Architects με τον γιο του, Αλέξη Βικέλα
Η 79χρονη σταρ κυκλοφορεί νέο dance τραγούδι χρησιμοποιώντας AI
Ποιες χώρες δίνουν «μάχη» για την πρωτιά
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Ειδώλια και ένα θαυμάσιο μαρμάρινο ανάγλυφο ανάμεσά τους
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Ιστορική διάκριση για τη διάσημη τραγουδοποιό - Πλαισιώνει κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας μουσικής
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Μια βράβευση για τα «συμβολικά ταξίδια του στα αρχέτυπα του ανθρώπου»
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Από τον «Ιβανόφ» του Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά έως «Το ψέμα του μυαλού» του Σέπαρντ, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη
Ο σπουδαίος κιθαρίστας της τζαζ γεννήθηκε πριν από ακριβώς 115 χρόνια
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Στις υποψηφιότητες περιλαμβάνεται και το συγκρότημα Pulp
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.