- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Lola Young και Olivia Dean προηγούνται στις υποψηφιότητες των BRIT Awards
Στις υποψηφιότητες περιλαμβάνεται και το συγκρότημα Pulp
«Γυναικεία κυριαρχία στα BRIT Awards: Στην κορυφή Olivia Dean και Lola Young»
Οι νεότερες φωνές της βρετανικής ποπ κυριάρχησαν στις φετινές υποψηφιότητες των BRIT Awards, με τις τραγουδίστριες Olivia Dean και Lola Young να συγκεντρώνουν από πέντε υποψηφιότητες η καθεμία.
Η 25χρονη Lola Young διεκδικεί τα βραβεία καλλιτέχνη της χρονιάς, νέας καλλιτέχνιδας, εναλλακτικού/ροκ καλλιτέχνη και ποπ καλλιτέχνη, ενώ το επιτυχημένο single της «Messy» είναι υποψήφιο για τραγούδι της χρονιάς των BRIT Awards,.
Η 26χρονη Olivia Dean συμμετέχει επίσης στην ίδια κατηγορία με δύο κομμάτια, τα «Man I Need» και «Rein Me In», το δεύτερο σε συνεργασία με τον Sam Fender. Παράλληλα, είναι υποψήφια για καλλιτέχνης της χρονιάς, ποπ καλλιτέχνης και άλμπουμ της χρονιάς με τον δίσκο της «The Art of Loving».
Ο Sam Fender συγκέντρωσε συνολικά τέσσερις υποψηφιότητες, διεκδικώντας τα βραβεία καλλιτέχνη της χρονιάς, εναλλακτικού/ροκ καλλιτέχνη και άλμπουμ της χρονιάς για το «People Watching», καθώς και μία ακόμη μέσω της συνεργασίας του με την Dean.
Τρεις υποψηφιότητες απέσπασαν οι ράπερ Dave και Jim Legxacy, η Lily Allen και ο παραγωγός Fred again...
«Είναι εξαιρετικό να βλέπουμε τη βρετανική σκηνή να διαπρέπει, ιδίως μια νέα γενιά καλλιτεχνών που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη διεθνή σκηνή τους τελευταίους 12 μήνες», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της British Phonographic Industry, Jo Twist, αναφέροντας μεταξύ άλλων τις Olivia Dean, Lola Young και Sam Fender.
Οι διοργανωτές σημείωσαν ότι περίπου το 70% των φετινών υποψηφιοτήτων αφορά γυναίκες και μη δυαδικά άτομα ως σόλο καλλιτέχνες ή μέλη μικτών σχημάτων, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση μέχρι σήμερα.
Στις υποψηφιότητες περιλαμβάνεται και το συγκρότημα Pulp, το οποίο διεκδικεί το βραβείο συγκροτήματος της χρονιάς, στην πρώτη του υποψηφιότητα από το 1996. Το συγκρότημα επέστρεψε πέρυσι στην κορυφή των charts με το άλμπουμ «More», το πρώτο του μετά το 2001.
Παρουσία έχουν και κινηματογραφικές παραγωγές, με τη Cynthia Erivo να είναι υποψήφια για τραγούδι της χρονιάς με το «Defying Gravity» από το «Wicked», ενώ το «Golden» από τη σειρά του Netflix «KPop Demon Hunter» διεκδικεί το διεθνές τραγούδι της χρονιάς.
Η τελετή απονομής των BRIT Awards θα πραγματοποιηθεί στο Μάντσεστερ στις 28 Φεβρουαρίου.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέντε μέρες γεμάτες ρυθμό, live performances και dj sets στην πόλη
Η διοργάνωση ανανεώνει το ραντεβού της για τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα
Ζητούν την απομάκρυνσή του
THE BAUSA, Yulia Niko b2b Ede, BRB, Pablo Nuevo και Evanjelia αναλαμβάνουν τα decks στο Θέατρο Άλσος
Αποθέωση για τους αδελφούς Γκάλαχερ - Δείτε βίντεο
Το «B’Day» είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στα 25α γενέθλιά της
Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες
Σε τι τιμή θα κυμανθεί
Η βραβευμένη με δύο Grammy ερμηνεύτρια, με τη βαθιά φωνή
Από τους Basement και JPEGMAFIA μέχρι τους Idles και τους Deftones, το Outbreak διευρύνει ακόμα περισσότερα τα όριά του
Μας χάρισε τα μεγαλύτερα δώρα: τη μουσική και το συναίσθημα
To τουρνουά προσέλκυσε περισσότερους από 50.000 fans του διάσημου anime
Όλες οι λεπτομέρειες για το διήμερο που ενώνει τις μουσικές φυλές της πόλης
Ο κιθαρίστας Simon McBride μιλάει στην ATHENS VOICE για τη θέση του στους Deep Purple, την κληρονομιά του γκρουπ και τη συναυλία της 13ης Οκτωβρίου στην Αθήνα
Ο σταρ δυσκολεύτηκε στη σκηνή και παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Δόρα Στράτου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική, τη Λίνα Νικολακοπούλου, το συναίσθημα και την τέχνη του
Ο 48χρονος ηθοποιός αποδεικνύει ότι οι ικανότητές του δεν περιορίζονται στην υποκριτική
Η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδοποιός επιλέχθηκε από την ΕΟΕ για την Τελετή Αφής και Παράδοσης Φλόγας για το «Ντακάρ 2026»
Συγγενείς και καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα τη θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι
Μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του 5ου Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης Δημήτρης Κρεμαστινός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.