- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ηθοποιοί μαινόμενοι εξαιτίας του ΣΔΟΕ
Τελικά αποφάσισαν να επιτραπεί ο έλεγχος των οικονομικών τους
Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με αφορμή την εισαγγελική παραγγελία να σταλούν για έλεγχο στο ΣΔΟΕ οικονομικά στοιχεία της περιόδου 2003-2006. Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος εκκρεμεί από το 2008. Τελικά οι ηθοποιοί έδωσαν το πράσινο φως στο ΣΔΟΕ και παράλληλα όρισαν την 5 Μαΐου ως ημερομηνία διενέργειας των εκλογών τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΗ
«Τη διεξαγωγή εκλογών στις 5 Μαΐου αποφάσισε χθες το ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Ωστόσο, η χθεσινή συνεδρίασή του έληξε σε ένα κλίμα πρωτοφανούς βιαιότητας και χυδαίων προπηλακισμών. Με αφορμή τη συζήτηση για την εισαγγελική παραγγελία να σταλούν για έλεγχο στο ΣΔΟΕ οικονομικά στοιχεία της περιόδου 2003-2006 (παραγγελία που εκκρεμούσε από το 2008 αλλά μόλις τώρα κοινοποιήθηκε στο ΣΕΗ), η παράταξη ΔΕΗ που πρόσκειται στο ΚΚΕ, προσπάθησε με κάθε τρόπο να δυναμιτίσει τη διαδικασία ώστε να μη ληφθεί απόφαση. Η μέθοδος αυτή είναι προσφιλής στη ΔΕΗ τα δύο τελευταία χρόνια που δεν έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ. Αλλά, χθες ξεπέρασε κάθε προηγούμενο: επιστράτευσε μεγάλο αριθμό από θερμόαιμα “μέλη” της, που έχοντας έρθει δήθεν για να “παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση” επιτέθηκαν με ύβρεις και τραμπουκισμούς στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, σε σημείο να απειλείται έως και η σωματική ακεραιότητα κάποιων από τους τελευταίους. Η δε πρώην πρόεδρος του ΔΣ κ. Καφαντάρη δεν δίστασε κάποια στιγμή να κλείσει και το μαγνητόφωνο που κατέγραφε τα πρακτικά.
Πάντως, παρ’ όλες τις λυσσαλέες προσπάθειες της ΔΕΗ να υπονομεύσει τις κανονικές διαδικασίες, τη Δευτέρα θα κατατεθούν στο ΣΔΟΕ τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί, ώστε να μην υπάρχει καμία υπόνοια συγκάλυψης πιθανής οικονομικής κακοδιαχείρισης του ΣΕΗ.
Το προεδρείο του ΣΕΗ
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Υρώ Μανέ Δημήτρης Παλαιοχωρίτης
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων
“Ενωμένοι Ηθοποιοί”,
“Κίνηση Ηθοποιών”
και “Ελεύθερη Έκφραση”
στο ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία και ο πολιτισμός της δυτικής Κρήτης, μέσα από τις σπάνιες αρχαιότητες
Η Αλέξανδρα Μαράτη ζωγραφίζει με έμπνευση το «Sirat» του Όλιβερ Λάσε
Η διαχρονική ιστορία του Αρτούρο Μπαντίνι, ενός θυμωμένου και φαντασιόπληκτου εφήβου που μεγαλώνει σε μια δυσλειτουργική οικογένεια Ιταλών μεταναστών στο Κολοράντο
Μια ταινία με επίκεντρο το προσφυγικό και τις ανθρώπινες σχέσεις σε ένα περιβάλλον κοινωνικών αντιθέσεων
Ένα εξαιρετικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα του Γερμανού αρχιτέκτονα Eρνέστου Τσίλλερ
Μια λέσχη βιβλίου που μετατρέπει τη λογοτεχνία σε δίκη χαρακτήρων, προσκαλώντας μας να δούμε τις ιστορίες και τους ανθρώπους μέσα από διαφορετικές οπτικές.
Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου η τελετή παράδοσης του έργου ανάδειξης του ιστορικού τοπόσημου
Το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα από τις Εκδόσεις Βακχικόν
Victoria Amelina, «Κοιτώντας γυναίκες, κοιτώντας τον πόλεμο» (πρόλογος Margaret Atwood, μετάφραση Ρηγούλα Γεωργιάδου, 428 σελίδες, Εκδόσεις Utopia).
Νέα προσθήκη στην πολυαναμενόμενη ταινία των αδελφών Ρούσο για τη Marvel
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Νέα μελέτη αναγνωρίζει τις Υάδες στον ουρανό του διάσημου έργου
Ο συγγραφέας του «Audition» και του «Σχεδόν διάφανο γαλάζιο» ήταν 74 ετών
Είδαμε την έκθεση «Antonakos Revisited» που εγκαινιάστηκε στην Citronne Gallery της Αθήνας
Tα τέσσερα χαρακτηριστικά που αναφέρει
Μια βραδιά όπου η λογοτεχνία συναντήθηκε με το θέατρο, τη μουσική και την ψυχολογία
Στην επέτειο των 101 χρόνων από τη γέννησή του, ένα έργο που παρέμεινε ανολοκλήρωτο από το 1978 βρίσκει τον δρόμο του προς το κοινό, με έξι τραγούδια που κυκλοφορούν για πρώτη φορά
Με αφορμή το Έτος Μάνου Χατζιδάκι, μια επιστροφή στον δημόσιο λόγο ενός δημιουργού που αντιμετώπισε την τέχνη ως πράξη πνευματικής αντίστασης
Η ποπ σταρ θα κάνει εμφάνιση στο «What Happens at Night», στο πλευρό των Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζένιφερ Λόρενς
Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τον ρόλο του 007 περνούν από οντισιόν στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.