ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση αφιερωμένη στο κέντρο της Αθήνας

Με τίτλο: Ιστορική και Λογοτεχνική «Περιδιάβαση»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65080-131050.jpg

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «Φίλοι στο Φίλιον», που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες στο Καφέ των Αθηνών, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 7 Απριλίου στις 20.30 εκδήλωση με τίτλο: Ιστορική και Λογοτεχνική «Περιδιάβαση» σε δρόμους, χώρους και πρόσωπα που σημάδεψαν τη ζωή του κέντρου της Αθήνας.

Στην εκδήλωση θα γίνει λόγος για το Πολιτικό Νοσοκομείο και νυν Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, την οικία Παλαμά, το καφενείο Μαύρος Γάτος, τα υπαίθρια βιβλιοπωλεία, το πάρκο λογοτεχνών, το «Ροζ κτίριο» κ.ά. Η διαδρομή περιλαμβάνει τους δρόμους Σόλωνος, Ασκληπιού, Ακαδημίας, Μασσαλίας και Σίνα.

Ομιλητής ο φιλόλογος, συγγραφέας Θανάσης Γιοχάλας. Η ηθοποιός Γιασεμί Κηλαηδόνη διαβάζει κείμενα από το βιβλίο των Θανάση Γιοχάλα και Τόνιας Καφετζάκη «Αθήνα, Ιχνηλατώντας την πόλη με οδηγό την Ιστορία και την Λογοτεχνία». Προλογίζει ο υπεύθυνος της σειράς εκδηλώσεων «Φίλοι στο Φίλιον» Θέμης Ροδαμίτης.

Καφέ Φίλιον, 210 3612850, Σκουφά 34, Κολωνάκι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειρήνη Βουρλούμη: «Αλλού ο δρόμος» - Η Αθήνα μέσα από τα μάτια τριών οδηγών ταξί
Ειρήνη Βουρλούμη: Οι οδηγοί ταξί βιώνουν την πόλη σαν ένα διαρκές πέρασμα από τη μία ζωή στην άλλη

Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.

Παναγιώτα Στρίκου | Podcast «Μαμάδες με Ρούμι»
Podcast Μαμάδες με Ρούμι by Athens Voice | Slow looking: Μαθαίνοντας να κοιτάζουμε

Mε καλεσμένη τη μουσειολόγο και σύμβουλο μουσείων Βασιλική Μαρκάκη, μιλάμε για την πρακτική της αργής και προσεκτικής παρατήρησης μέσα σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους. 

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY