- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μενδώνη: Πώς θα ανοίξουν θέατρα και κινηματογράφοι το φθινόπωρο
«Πιστεύω ότι η υπευθυνότητα που έδειξε η κοινωνία θα συνεχιστεί» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού
Με σειρά διαρθρωτικών αλλαγών θα λειτουργήσουν από το Φθινόπωρο θέατρα και κινηματογράφοι προανήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
«Σειρά διαρθρωτικών αλλαγών» ώστε να ανοίξουν θέατρα και κινηματογράφοι το φθινόπωρο προανήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας ότι μπορούν να ανοίξουν με μειωμένη πληρότητα.
Όπως εξήγησε «θέλει συστηματική οργάνωση σε είσοδο και έξοδο για να τηρηθεί η απόσταση 1,5 μέτρο, μέσα στον οποιοδήποτε κλειστό χώρο θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εισόδου νωπού αέρα και βεβαίως θα καθόμαστε πιο αραιά αλλά οικογένειες ή παρέες θα μπορούν να κάθονται δίπλα-δίπλα. Δεν είναι απλό χρειάζεται προσαρμογή».
«Πιστεύω ότι η υπευθυνότητα που έδειξε η κοινωνία θα συνεχιστεί» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.
Η κυρία Μενδώνη , μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 απάντησε, ακόμα, ότι «δεν αντιμετωπίστηκε διαφορετικά ο πολιτισμός από όλους τους υπόλοιπους εργασιακούς τομείς αλλά αποκαλύφθηκε μια τεράστια ποικιλομορφία διαφορετικών εργασιακών σχέσεων. Από τον Μάρτιο συνεργαστήκαμε συστηματικά με το υπ. Εργασίας και το ΥΠΟΙΚ στη συνέχεια προκειμένου η περίμετρος των μέτρων να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους στον τομέα του πολιτισμού».
Μιλώντας για το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» η κυρία Μενδώνη εξήγησε ότι έγινε ανάθεση των παραγωγών στους εποπτευόμενους φορείς. «Από εκεί και πέρα οι φορείς αυτοί συνεργάζονται με την αγορά. Από τον Οκτώβριο θα εγκαινιάσουμε μια πλατφόρμα υποψηφιοτήτων για τον θεσμό αυτό. Φέτος ο στόχος μας ήταν να δώσουμε δουλειά σε όσους ανθρώπους μπορούν να δουλέψουν και αφετέρου να διασφαλίσουμε ένα πολιτιστικό καλοκαίρι για τους πολίτες και τους τουρίστες» διευκρίνισε η Λίνα Μενδώνη.
Επανερχόμενη στις δυσκολίες της νέας πραγματικότητας η υπουργός Πολιτισμού επισήμανε ότι «στους ανοιχτούς χώρους οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι οι ηθοποιοί να κρατούν κάποιες αποστάσεις μεταξύ τους» δίνοντας παράλληλα το παράδειγμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ) το οποίο, όπως είπε, «είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει τις Όρνιθες. Όταν τους είπαμε για πρόβες με μάσκα ο σκηνοθέτης είπε ότι προσαρμόζω τη σκηνοθεσία μου ώστε οι ηθοποιοί να έχουν προσωπίδες με μάσκα».
Η κυρία Μενδώνη διαβεβαίωσε τέλος ότι «στις 25 Μαρτίου του 2021 θα είναι έτοιμη η Εθνική Πινακοθήκη, υπήρχε μια καθυστέρηση γιατί έκλεισαν εργοστάσια από τα οποία προμηθευόμασταν πρώτες ύλες».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντίστοιχη στρατηγική έχει ακολουθήσει και ο ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι
Ο γνωστός ηθοποιός, αλλά και ο Μάριος Βουτσινάς που ανέλαβε το πρότζεκτ, μιλούν για το νέο boutique hotel στο νησί
«Η αισθητική είναι ο πυρήνας των πάντων, της ηθικής, της αρμονίας και της επίγνωσης»
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Σπουδαίοι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν ξεχωριστά έργα στο πλαίσιο του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής
Η μουσική και οι στίχοι του τραγουδιού φέρουν την υπογραφή του Νίκου Καρβέλα
Η νέα διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη είναι η απάντηση στην τρέλα με την τρέλα
Το βιογραφικό φιλμ για τον βασιλιά της ποπ ξεπερνά το Oppenheimer και το Bohemian Rhapsody, παρά τις κακές κριτικές
Αν και το γκρουπ διαλύθηκε το 1967, η επιρροή τους στη μουσική βιομηχανία ήταν βαθιά
Οι κοσμικές τοιχογραφίες του βορειοελλαδικού χώρου υπό το πρίσμα της ευρωπαϊκής εμπειρίας, από τις εκδόσεις Futura
Tο εμβληματικό οχυρωματικό έργο αναβαθμίζεται αισθητικά και καθίσταται πλήρως προσβάσιμο στο κοινό
Από τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες μέχρι τη λογοτεχνία, η Αμερικανίδα δημιουργός δεν σταματά να επανεφευρίσκει τον εαυτό της
Η παράσταση κινείται στο όριο θεάτρου και μουσικής αφήγησης. Δεκαέξι τραγούδια και ενότητες λόγου οργανώνονται σε μια ενιαία σκηνική ροή που παρακολουθεί τη διαδρομή μιας ανθρώπινης ζωής
Από την Αθήνα στη Σιέρα Λεόνε και από την αναζήτηση στη δημιουργία, μια προσωπική διαδρομή μέσα από τη γραφή
Η συμφωνία χρειάζεται πλέον μόνο την έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Ο αρχιτέκτονας του trip-hop σπάει τη σιωπή του με το Different When It’s Silent
Το θρυλικό δίδυμο ανακοίνωσε το «Inferno» μετά από μια αινιγματική καμπάνια με κασέτες VHS και κώδικες Μορς
Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον Μάικλ Τζάκσον
To άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απέδειξε πως εκτελεί μόνη τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.