- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Nymphomaniac» σε 72 δευτερόλεπτα
Ο Λαρς Φον Τρίερ δίνει πρόγευση από το πολύκροτο φιλμ (video)
Αποκαλύπτοντας το πρώτο κεφάλαιο από την επερχόμενη ταινία του, ο 57χρονος δανός κινηματογραφιστής έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό κλιπ του «Nymphomaniac» που έχει προγραμματιστεί για να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο. Έχοντας επιλέξει, όπως ανακοίνωσε στο παρελθόν, να μην προβεί σε συνεντεύξεις στον Τύπο, έπειτα από την ανακήρυξή του ως persona non grata του Φεστιβάλ Καννών για τις προκλητικές δηλώσεις του, ο Τρίερ θα δίνει εφεξής στη δημοσιότητα τμηματικά αποσπάσματα του «Nymphomaniac».
Παρακολουθώντας την Σαρλότ Γκενσμπούργκ ως νυμφομανή να αφηγείται την ερωτική της ζωή στον Στέλαν Σκάρσγκαρντ, που υποδύεται τον σωτήρα της από μια επίθεση, οι θεατές θα δουν, ως είθισται στις ταινίες του Τρίερ, ένα στόρι οκτώ κεφαλαίων. Στο κείμενο το οποίο συνοδεύει το βίντεο, ο δανός σκηνοθέτης παραχωρεί τα πρώτα στοιχεία της κινηματογραφικής ιστορίας.
«Πώς μια συνηθισμένη σακούλα σοκολατάκια γίνεται σύμβολο σεξουαλικής νίκης; Καθώς η Τζο και η έμπειρη φίλη της Β επιβιβάζονται σε ένα τρένο, βάζουν στοίχημα πόσους άνδρες μπορούν να σαγηνεύσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.Το μεγάλο έπαθλο είναι μια σακούλα σοκολατάκια και σύντομα γίνεται σαφές στην Τζο πως, για να κερδίσει, πρέπει να δελεάσει το θήραμά της για να δαγκώσει το αγκίστρι σαν επιδέξιος ψαράς».
Διαθέτοντας στις τάξεις του πλειάδα επώνυμων ηθοποιών όπως οι Σάια ΛαΜπέφ, Ούμα Θέρμαν, Κρίστιαν Σλέιτερ, Γούιλεμ Νταφόε, Κόνι Νίλσεν και Τζέιμι Μπελ, το νέο κινηματογραφικό στοίχημα του Λαρς Φον Τρίερ υπόσχεται πολλά και αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερα προσεχώς στον ιστότοπό του.
Δ.Α.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγχρονη τέχνη σε ένα παραδοσιακό σπίτι στον οικισμό Σαν Μιχάλη
Το ερευνητικό πρόγραμμα Pella Urban Dynamics Project υλοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Michigan
Πώς η Θέρμη αναδεικνύεται σε πρωτεύουσα της νεολαίας - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Το θέατρο Επί Κολωνώ ανοίγει τον εξωτερικό του χώρο και φέτος σε κινηματογραφικές προβολές
Τα τοπόσημα της Αττικής, ο Άγιος Διονύσιος Σολωμός, ο Έρως (άπιαστος), η θάλασσα τον χειμώνα, η ελληνικότητα που έχουμε κι αυτή που ψάχνουμε
43 χρόνια μπλουζ, χωρίς απομιμήσεις
«Μας άφησες θησαυρούς Μαίρη Λίντα»
Εικαστική έκθεση εμπνευσμένη από την Οδύσσεια του Christopher Nolan
Χαμηλό κόστος, υψηλές φιλοδοξίες και έντονη κριτική για τη νέα AI παραγωγή
Από τον Γιώργο Ζαμπέτα στο Happening, τους Magic De Spell και τη Rockarolla. Θυμάται το καλοκαίρι που ξεκίνησαν όλα και μιλά για μια ζωή που κύλησε ολόκληρη μέσα στη μουσική
Αύγουστος στην Αθήνα με θέατρο- Δείτε τις επιλογές σας
«Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν μπορώ να σε αγγίξω», έγραψε η κόρη του Πρίγκηπα του Σκότους
Μια βόλτα στο κέντρο χρειάζεται και μια μικρότερη ή μεγαλύτερη δόση... τέχνης
Μιλήσαμε με τον Θάνο Γώγο και την Μάρια Ντεγιάνοβιτς, εκδότες της Θράκας και διοργανωτές του Φεστιβάλ, για την πιο λαχταριστή και πολυαναμενόμενη λογοτεχνική σύναξη του καλοκαιριού
«Τις Κυκλάδες δεν τις έχω γνωρίσει ακόμη, τις υποψιάζομαι»
Η νέα τραγουδοποιός μιλά για το πρώτο της single, την άδεια Θεσσαλονίκη, το κρασί και τη νοσταλγία που, όταν βρίσκει ρυθμό, παύει να κοιτάζει πίσω.
Συγγραφέας και δικηγόρος, κινείται παράλληλα στον κόσμο της λογικής και της ποίησης και μιλάει για το τελευταίο του βιβλίο «Παραξενιά – άηχα κι ακοινώνητα στιχουργήματα»
2 ημέρες, 2 stages κάθε μέρα, 13 ώρες μουσικής ημερησίως, 18+ διεθνείς artists
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.