Πολιτισμος

Βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία

Στο Τέξας θα δανείζεσαι e-reader

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41763-88362.jpg

Μια βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία πρόκειται να ανοίξει στο Τέξας. Η βιβλιοθήκη BiblioΤech που πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2013 στην κομητεία Μπεξάρ, θα έχει μόνο ψηφιακά βιβλία και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα διαθέτει 10.000 τίτλους. Δεν είναι η πρώτη ψηφιακή βιβλιοθήκη της περιοχής αλλά είναι η πρώτη ανοιχτή σε πολίτες και όχι μόνο σε ακαδημαϊκούς.

Η δημιουργία της BιblioΤech θα κοστίζει περίπου 1,5 εκ. δολάρια και δεν αντικαθιστά αλλά συμπληρώνει την συμβατική δημόσια βιβλιοθήκη της κομητείας Μπεξάρ –περιλαμβάνει και το Σαν Αντόνιο- και θα καλύπτει τις ανάγκες 1,7 εκ. πολιτών. Ο δικαστής Νέλσον Γουλφ που είναι ο υπεύθυνος του εγχειρήματος αναφέρει ότι αυτός ήταν ένας γρήγορος και απλός τρόπος να φτιάξεις μια βιβλιοθήκη και τονίζει ότι θα διατίθενται για δανεισμό 100 e-readers που οι ενδιαφερόμενοι θα φορτώνουν με το ψηφιακό βιβλίο που θέλουν να διαβάσουν. 

Γ.Τ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκθεση: Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής
Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής «ξαναζωντανεύουν»  σε μια ξεχωριστή έκθεση

Τι μας είπε ο συλλέκτης και συντηρητής Νίκος Λαμπράκης για την έκθεση που περιλαμβάνει ραδιόφωνα και συσκευές τηλεπικοινωνιών από τα χρόνια του μεσοπολέμου ως τα πιο πρόσφατα χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.