- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κινηματογραφικά αμαθείς οι πολιτικοί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Αλαλούμ με τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη και με το αν τελικά είναι η πρώτη που γυρίζεται εξ ολοκλήρου στη Λαμία
Τι κι αν οι «Μικρές ελευθερίες» γυρίστηκαν εξ ολοκλήρου στη Λαμία και τη Στερεά Ελλάδα; Τι κι αν το έργο αποτέλεσε διεθνή συμπαραγωγή της θρυλικής Zentropa του Lars von Trier; Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας φαίνεται πως το 2008 δεν παρακολουθούσαν τα κινηματογραφικά δρώμενα...
Μετά την ανακοίνωση της περιφέρειας και του νεοσύστατου Film Office της περιοχής ότι η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη με τίτλο «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» είναι το πρώτο κινηματογραφικό έργο που γυρίζεται εξ ολοκλήρου στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή, ο Γρηγόρης Αθανασίου, παραγωγός των ταινιών του Κώστα Ζάπα, βάζει τα πράγματα στη θέση τους με την ακόλουθη ανακοίνωση:
Θα θέλαμε να διορθώσουμε -όσον μας αφορά- το δελτίο τύπου για τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, και καλό θα ήταν να μεταφερθεί η ένστασή μας στους κινηματογραφικά αμαθείς πολιτικούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που στέλνουν ανακριβή δελτία τύπου, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γυρίζεται εξ ολοκλήρου μια ταινία μεγάλου μήκους στην Λαμία και τη Στερεά Ελλάδα, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μιας και οι "Μικρές ελευθερίες" του Κώστα Ζάπα, που ήταν μάλιστα μια διεθνής συμπαραγωγή της θρυλικής Zentropa του Lars von Trier, γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή. Καλό θα είναι λοιπόν όταν διαφημίζουν πολιτικοί της πράξεις τους χρησιμοποιώντας δημόσιο χρήμα, τουλάχιστον να μην είναι ανιστόρητοι και να αναφέρουν τα γεγονότα ως έχουν. Φυσικά θεωρούμε θετική τη δημιουργία τοπικών Film Office για την ενίσχυση του κινηματογράφου.
Φιλικά
Γρηγόρης Αθανασίου, παραγωγός
«Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» είναι η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη. Πρόκειται για μια διεθνή συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας (Faliro House, Αργοναύτες ΑΕ), Γαλλίας (EZ Films), Γερμανίας (Sutor Kolonko) και Κύπρου (Y.E. Films Ltd). Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Τσορτέκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος και Βαγγέλης Μουρίκης.
«Δημιουργήσαμε το Film Office πριν από έναν χρόνο με σκοπό να προσελκύσουμε κινηματογραφικές παραγωγές που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν για την Στερεά Ελλάδα. Η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή είναι γεγονός και οι προσπάθειες μας να προβάλουμε τουριστικά την Στερεά Ελλάδα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την οικονομία μας, αποδίδουν. Αυτό θέλαμε και, όπως δείχνει αυτή η συμφωνία, είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Χαίρομαι γιατί πέρα από τους στόχους μας, έχουμε και μία ποιοτική παραγωγή με έναν βραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη, το Γιάννη Οικονομίδη που τον ευχαριστώ γιατί εκτίμησε τις συνθήκες και το περιβάλλον της Στερεάς Ελλάδας. Συνεχίζουμε τη δουλειά με μεγαλύτερη ένταση και ζήλο» είχε αναφέρει για τη συμφωνία έναρξης των γυρισμάτων ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός επανέρχεται στις δηλώσεις του για την ποικιλομορφία του ήρωα
Ο κιθαρίστας Simon McBride μιλάει στην ATHENS VOICE για τη θέση του στους Deep Purple, την κληρονομιά του γκρουπ και τη συναυλία της 13ης Οκτωβρίου στην Αθήνα
Ο πίνακας ταξιδεύει για να συναντήσει την Ιστορία του στην Κρήτη
Με την έκδοση των δύο συλλογικών τόμων «Εκατό και είκοσι φωνές» και το προσεχές φεστιβάλ, το δίκτυο «Η Φωνή της» επιδιώκει να αποτελέσει ένα ανάχωμα στην έμφυλη βία
Μεγάλες ορχήστρες, τζαζ, όπερα, θέατρο και ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Διονύση Σαββόπουλο
Ο πρίγκιπας του Nouveau Roman στη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του ’50
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Ο σταρ δυσκολεύτηκε στη σκηνή και παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης
Δεν χρωστάμε τίποτα σε μια ταινία που δεν μας κερδίζει
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Δόρα Στράτου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική, τη Λίνα Νικολακοπούλου, το συναίσθημα και την τέχνη του
Ο 48χρονος ηθοποιός αποδεικνύει ότι οι ικανότητές του δεν περιορίζονται στην υποκριτική
Ο ηθοποιός συμμετείχε στην πρωτότυπη ταινία του 1990
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου
Η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδοποιός επιλέχθηκε από την ΕΟΕ για την Τελετή Αφής και Παράδοσης Φλόγας για το «Ντακάρ 2026»
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης και Διανομής Ελληνικού Κινηματογράφου
Συγγενείς και καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα τη θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι
Η πλοκή φέρνει στο φως τις αντιθέσεις ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, τον μύθο και τον ρεαλισμό
H τανία που κάνει την έκπληξη στο αμερικανικό box office
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.