- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Η αρχιτεκτονή κληρονομιά της Τουρκοκρατίας στην Αθήνα» είναι ο τίτλος της ομιλίας που θα δώσει τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 6.30 το απόγευμα στο "Hub Events" (Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα), με ελεύθερη είσοδο, ο Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας κ. Σταύρος Αρβανιτόπουλος.
Όπως γράφει η κ. Μαίρη Αδαμοπούλου στα σημερινά "Νέα" (Παρασκευή), θα γίνουν «σαράντα στάσεις στην οθωμανική Αθήνα... Πρόκειται για μια περίοδο παραγνωρισμένη... [γεμάτη] ιστορίες [από] 372 χρόνια [1456 - 1633, με διακοπές. Ορισμένες από αυτές άφησαν το στίγμα τους στην αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης...» Τέτοια μνημεία είναι το τζαμί Τζισδαράκη, ο μεντρεσές, τμήματα του τείχους Χασεκή από το κατεδαφισμένο το 1834 τείχος της Αθήνας, το Φετιχιέ Τζαμί κ.λπ.
(Στη φωτογραφία η τελευταία σωζόμενη οθωμανική βρύση της Αθήνας, στο κτήμα Χασεκή (σημερινό Γεωπονικό Πανπειστήμιο), από το City Lover του τεύχους της A.V αρ. 267, της 22.07.2009)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παραβολή για τα γηρατειά, μια κωμωδία που εγείρει μια ολόκληρη σειρά προβληματισμών για τη συχνά σκληρή μοίρα των ηλικιωμένων στην κοινωνία μας
Από τις μπουάτ της Πλάκας στα τηλεοπτικά πλατό, υπήρξε πάντα κάτι παραπάνω από καλλιτέχνης
Το μυθιστόρημα «Ο βομβιστής» του best selling συγγραφέα Samuel Bjørk (μετάφραση Δέσπω Παπαγρηγοράκη, Εκδόσεις Διόπτρα) κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Το μυθιστόρημα «Ένας κόσμος για τον Τζούλιους» είχε βραβευτεί στο Περού και στη Γαλλία
Ο Ακύλλας Καραζήσης και η Νεφέλη Μαϊστράλη δουλεύουν με ένα ensemble ηθοποιών, πάνω στο «Καπούτ» του Κούρτσιο Μαλαπάρτε
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
130 χρόνια ζωγραφικής, από τον ιμπρεσιονισμό έως την pop art
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Καζούο Ισιγκούρο και Ρίτσαρντ Όσμαν ανάμεσα στους 10.000 δημιουργούς που καταγγέλλουν κλοπή των έργων τους
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Ο Σταύρος Δίτσιος δεν ζωγραφίζει τοπία. Και καλά κάνει.
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Η «νεο-ηθογραφία» ως βίωμα και όχι ως πρόθεση
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.