Πολιτισμος

Βρέθηκε καρτούν του Ντίσνεϊ 87 χρόνια μετά

Ποιος ήρωας απεικονίζεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ntisnei.jpg

Καρτούν του Γουόλτ Ντίσνεϊ, χαμένο από το 1928, βρέθηκε στα αρχεία του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (British Film Institute, BFI), αποκαταστάθηκε από την εταιρία Ντίσνεϊ και θα παιχτεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο.

Λεπτομερέστερα, το εξάλεπτο φιλμάκι τιτλοφορείται «Sleigh Bells» («Τα κουδούνια του έλκηθρου») και ήρωας είναι ο Όσγουαλντ, το Τυχερό Κουνέλι, ο πρώτος χαρακτήρας που δημιούργησε ο Ντίσνεϊ, το 1927, «ήταν αγαπητός για την ατίθαση προσωπικότητά του», σύμφωνα με το BFI.

Τα κινούμενα σχέδια στο  συγκεκριμένο καρτούν είναι του Γουόλτ Ντίσνεϊ και του Ουμπ Άιγουερκς, οι οποίοι δημιούργησαν πρώτα τις ταινίες του Όσγουαλντ για τη «Universal» και στη συνέχεια, έπειτα από μία διαφορά σχετικά με το συμβόλαιο, επινόησαν τον Μίκι Μάους. Η ομοιότητα Όσγουαλντ - Μίκι είναι εμφανέστατη.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων ανακαλύφθηκε από έναν ερευνητή που έψαχνε στον ηλεκτρονικό κατάλογο των εθνικών αρχείων του BFI, το οποίο διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ταινιών στον κόσμο. Ο Άντριου Μίλσταϊν, πρόεδρος των στούντιο «Ντίσνεϊ»,  λέει  πως μπορεί να ανακαλυφτούν και άλλες χαμένες ταινίες της πρώιμης περιόδου του Ντίσνεϊ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ