- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Η περσινή γιορτή έγραψε τη δική της ιστορία στην καρδιά των φίλων της μουσικής, αφού περίπου 7.000 άνθρωποι πλημμύρισαν τον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου, καθισμένοι στο γρασίδι.
Την ίδια ημέρα, και φέτος θα βρίσκονται στον κήπο του Μεγάρου για να παρουσιάσουν μουσικές και τραγούδια, γνωστά και αγαπημένα, τζαζ αυτοσχεδιασμούς αλλά και για να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους με τους ρυθμούς του σουίνγκ. Πρόκειται για τα σύνολα: Χορωδία της ΕΡΤ με διευθυντή τον Δημήτρη Μπουζάνη, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τον Ανδρέα Πυλαρινό, το Κουιντέτο τζαζ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τους Swing Shoes που συμπράττουν με την Ειρήνη Δημοπούλου και τη Sugahspank.
Ζωντανά από τον κήπο: Από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.00, ώρα έναρξης της γιορτής, το Γ’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα μεταδίδει «ζωντανά» από τον κήπο του Μεγάρου, συνεντεύξεις με τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος καθώς και μουσικές επιλογές των παραγωγών του «Τρίτου».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
20.00, Χορωδία της ΕΡΤ. Με την καθοδήγηση του Δημήτρη Μπουζάνη θα ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, το Ave Maria του βάσκου συνθέτη Javier Busto (Χαβιέρ Μπούστο-1949), το Libera me (λίμπερα με) του ούγγρου συνθέτη Lajos Bardoς (Λάιος Μπάρντος,1899-1986) - που μαζί με τον συμπατριώτη του Ζόλταν Κοντάι έθεσαν τις βάσεις της ουγγρικής χορωδιακής μουσικής του 20ου αιώνα – καθώς και τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη.
20.45, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Θα παρουσιάσει ένα σαραντάλεπτο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα των: Λέοναρντ Μπερνστάιν (Σουίτα από το West Side Story), Μάνου Χατζιδάκι (Μην τον ρωτάς τον ουρανό και Θάλασσα πλατειά), Μίκη Θεοδωράκη (Αν θυμηθείς τ’ όνειρο μου, Στρώσε το στρώμα σου, Ζορμπάς), Σταύρου Ξαρχάκου (Να με θυμάσαι) κ.α. Διευθύνει ο αρχιμουσικός Ανδρέας Πυλαρινός.
21.45., Κουιντέτο Τζαζ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η πρόταση τους: Τζαζ αυτοσχεδιασμοί.
23.00, The Swing Shoes. Θα μας παρασύρουν στους ρυθμούς του σουίνγκ. Μαζί τους η Ειρήνη Δημοπούλου και η Sugahspank. Οι Swing Shoes συνδυάζουν swing, blues, bossa nova, gypsy jazz και παραδοσιακά κομμάτια.Μεταξύ άλλων θ’ ακουστούν: Minor Swing, Swing 42, Watermelon man, Τσάμικο, Καραγκούνα, Δεν σε θέλω πια, Χασάπικο Πολίτικο, Καραγκιόζης, Blitzkrieg bop, Fever, It don’t mean a thing if it ain’t got that swing, Route 66, Somebody to love, Summertime, After you’ve gone, Feeling good, Mary don’t you weep, People are strange, Rollin’ & Tumblin’, I got a woman, Tomcat, 16 Tons, Run on for a long time, Down in Mexico, Last kind words, Money, Son of a preacher man.
Φωτό: Haris Akriviadis, www.akriviadis.gr
Πέμπτη 21/6, 20.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη
Για πληροφορίες: 210 7282333, www.megaron.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα καμαρίνια της Πλάκας στις Εγγαρές, ο κιθαρίστας και παραγωγός κουβαλά δεκαετίες ελληνικής μουσικής και μια επίμονη επιθυμία: να παίζει όπως γουστάρει
«Διανύω το 54ο έτος της καριέρας μου και στο όνειρό μου είστε πάντα μέσα εσείς» είπε στο κοινό η τραγουδίστρια
Φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Γλυπτικής Giovanni Barracco
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια, με αφορμή την παράσταση «Θαυμαστός καινούριος κόσμος» στο θέατρο Δίπυλον
Το «εξωφρενικό crowd pleaser» στο Artbox Fargani
Διάκριση και για την Αγγελική Γιαννακίδου με το Longlife Achivement Recognition
Γεννημένη στη Χίο το 1945 με καταγωγή από το Αϊβαλί είχε μακρά καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο
Xιλιάδες θαυμαστές της τραγουδίστριας σχηματίζoυν ουρές στις εισόδους
Αντιδράσεις στα σχόλια: «Μοιάζει με βρεγμένο χαρτί υγείας»
Ο Κ. ΒΗΤΑ μιλά για τον χρόνο, τη ζωγραφική και τη νέα του έκθεση
Η συναυλία είναι sold out, με περισσότερους από 95.000 θεατές να αναμένονται
Δείτε το πρόγραμμα των δράσεων
«Η μυθοπλασία αξιοποιεί μια διαφορετική αφηγηματική τεχνική από τη μη-μυθοπλασία, όμως, στην τελική, κάθε είδους γραφή αποτελεί μια αφήγηση», δήλωσε ο Κινγκ στην Athens Voice
Η σύγκριση με το παρελθόν ήταν αναπόφευκτη
Σε φάση υλοποίησης η «Οικία του Νέρωνα», το Γυμνάσιο και ο Κρόνιος Λόφος
Μέσα από ρόλους, κίνηση και αυτοσχεδιασμούς, οι συμμετέχοντες εξερευνούν τον εαυτό τους, τις σχέσεις και τον κόσμο γύρω τους.
Η πρώτη ταινία «Saw» έκανε πρεμιέρα το 2004 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance
Το έργο του καλλιτέχνη εκτίθεται για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο
Το χολιγουντιανό πρωταγωνιστικό δίδυμο ενώνει τις δυνάμεις του για τέταρτη φορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.