- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην ομιλία της κ. Κατερίνας Περιστέρη, που γίνεται σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, είναι εστιασμένη η προσοχή των περισσότερων ενδιαφερόμενων. Η ομιλία της υπεύθυνης για την ανασκαφή στην Αμφίπολη θα γίνει στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας με τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης: 2012-2014» στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Όλες οι ομιλίες θα προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ που θα είναι ανοιχτό για το κοινό, ενώ θα μεταδίδονται και διαδικτυακά (http://www.auth.gr/video/19293).
Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του πρύτανη κ. Περικλή Μήτκα. Και μετά ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας κ. Γρηγόρης Τσόκας θα παρουσιάσει τα «Αποτελέσματα γεωφυσικών και γεωλογικών ερευνών στον Καστά».
Ο κ. Τσόκας ήταν ένας από τους εισηγητές στο σχετικό αρχαιολογικό συνέδριο του περασμένου Μάρτη, ενώ η κ. Περιστέρη όχι, εξού και το αυξημένο ενδιαφέρον για τα όσα θα πει. Την ημερίδα οργανώνουν το ΑΠΘ και ο Σύλλογος Αποφοίτων του, του οποίου ο πρόεδρος, ο δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης, θα είναι και συντονιστής της συζήτησης.
Υπενθυμίζεται ότι οι ανασκαφές στην Αμφίπολη είχαν γίνει «σίριαλ» (πολιτικό, εθνικιστικό, μιντιακό, συνωμοσιολογικό κλπ) στα χρόνια 2013- 2014.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ποπ σταρ πρωταγωνιστεί στην τέταρτη ταινία του δημοφιλούς κωμικού franchise
Από τη νέα ταινία του Βιμ Βέντερς έως το Venice Immersive, το Onassis Culture στηρίζει σημαντικές διεθνείς παραγωγές
Ο Γάλλος δημιουργός μετέτρεψε την τσιγγάνικη κουλτούρα σε κινηματογραφική γλώσσα
Το «B’Day» είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στα 25α γενέθλιά της
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες
Η προσπάθεια για να γίνει το βιβλίο ξανά καθημερινή συνήθεια
«Στον κομμουνισμό όταν σε κλοτσάνε πρέπει να χειροκροτήσεις· στον καπιταλισμό, όταν σε κλοτσάνε μπορείς να ουρλιάξεις»
Το 5ο «The Chios Festival» διεξάγεται στο πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου από τις 24 Αυγούστου και ρίχνει αυλαία στις 4 Σεπτεμβρίου
Λιτός και συνάμα πυκνός νοήματος, ο «νέος» Παβλικόφσκι μοιάζει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πριν από οχτώ χρόνια με το «Ψυχρός πόλεμος».
Σε τι τιμή θα κυμανθεί
Το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 11 Οκτωβρίου 2026
Το χιουμοριστικό μήνυμά του στο Φεστιβάλ Βενετίας
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της
Μέχρι στιγμής, η αιτία θανάτου της δεν έχει γίνει γνωστή.
Η βραβευμένη με δύο Grammy ερμηνεύτρια, με τη βαθιά φωνή
Από τους Basement και JPEGMAFIA μέχρι τους Idles και τους Deftones, το Outbreak διευρύνει ακόμα περισσότερα τα όριά του
Χοακίν Φίνιξ και Τζόελ Κοέν μεταξύ αυτών που τον στηρίζουν
Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας μουσικής, θεάτρου και ανακαλύψεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.