- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Κεραυνοί» Σκουρλέτη εναντίον Στουρνάρα: Σιγοντάρει το ΔΝΤ (video)
«Αυτά που λέω για τη ΔΕΗ, τα λέω από την πρώτη ημέρα, δεν τα ανακάλυψα τώρα»
«Αυτά που λέω για τη ΔΕΗ, τα λέω από την πρώτη ημέρα, δεν τα ανακάλυψα τώρα» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας.
«Το θέμα δεν σταματά με την παρούσα αξιολόγηση. Αλλά όταν έχεις απέναντί σου ανθρώπους που δεν σέβονται καμία από τις υπογραφές τους, αλλά κάθε φορά βάζουν συνεχώς καινούρια ζητήματα κατά το δοκούν, τότε είσαι υποχρεωμένος να μιλάς ανοιχτά και να ζητάς από τον ελληνικό λαό, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης να διαμορφωθεί ένα εθνικό μέτωπο» πρόσθεσε.
Παράλληλα, επεσήμανε: «Ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει ότι σε ένα χρόνο από τώρα, θα πρέπει οπωσδήποτε με κάθε μέσο και τρόπο να έχει πουληθεί το 40% των λιγνιτικών μονάδων, είναι ένα σχέδιο υπονομευμένο εξαρχής. Είναι σαν ένα παιχνίδι χαρτιά με σημαδεμένη τράπουλα».
«Η ΔΕΗ έχει προβλήματα, αλλά μιλούν για δεινή κατάσταση όσοι θέλουν να την απαξιώσουν για να ξεπουληθεί όσο- όσο» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Από την αρχή που επιβλήθηκαν τα μνημόνια γίνεται προσπάθεια για εσωτερική υποτίμηση και απαξίωση της περιουσίας για να κερδίσουν κάποιοι».
Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε πως «σχετικά σύντομα θα κλείσει η αξιολόγηση», ενώ επιτέθηκε και στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τις δημόσιες τοποθετήσεις του, υποστηρίζοντας πως επί της ουσίας «σιγοντάρει τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε», ενώ εκτίμησε πως συμπεριφέρεται ως πολιτικό πρόσωπο και όχι ως κεντρικός τραπεζίτης, κάνοντας λόγο για «προκλητική και υπονομευτική στάση».
Τέλος, ο υπουργός εξαπέλυσε επίθεση και κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι υπονομεύει το εθνικό μέτωπο που πρέπει να υπάρχει για την ύπαρξη μιας επιχείρησης ενέργειας με δημόσιο χαρακτήρα. «Η ΝΔ προτείνει, ό,τι προτείνουν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι και ακόμη παραπάνω» ανέφερε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.