- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Νίκη Κεραμέως: Πώς το νομοσχέδιο «ΑΕΙ: Nέοι Ορίζοντες» φέρνει την επόμενη ημέρα στα Πανεπιστήμια
Οι βασικοί πυλώνες των αλλαγών
Η Νίκη Κεραμέως αναφέρεται στο νομοσχέδιο «ΑΕΙ: Νέοι Ορίζοντες», τονίζοντας ότι οι αλλαγές στα Πανεπιστήμια φέρνουν νέα δεδομένα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Νέο μήνυμα για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και το νομοσχέδιο ΑΕΙ: Νέοι Ορίζοντες στέλνει η Νίκη Κεραμέως. «Παρουσίασα το νέο νόμο-πλαίσιο που ανοίγει νέους ορίζοντες για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Οι ρυθμίσεις του διασφαλίζουν Πανεπιστήμια πιο ποιοτικά, πιο λειτουργικά, πιο αξιοκρατικά, πιο εξωστρεφή» αναφέρει η υπουργός Παιδείας.
Και προσθέτει: «Οι αλλαγές που προωθούμε, δημιουργούν πολλά και σημαντικά οφέλη για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, τους πανεπιστημιακούς, τα ίδια τα Πανεπιστήμια, ολόκληρη την κοινωνία».
«Το Πανεπιστήμιο παράγει και μεταλαμπαδεύει γνώση. Πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις. Λειτουργεί μέσα στην κοινωνία, για την κοινωνία, στην οποια διαχέει τα οφέλη του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου» αναφέρει επίσης η Νίκη Κεραμέως.
Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια - Πού στοχεύουν οι αλλαγές στα ΑΕΙ
Στο νέο της μήνυμα για το νομοσχέδιο «ΑΕΙ: Νέοι Ορίζοντες» η Νίκη Κεραμέως εξηγεί: «Βασικές έννοιες που διαπνέουν το σύνολο των ρυθμίσεων του νέου νομοσχεδίου είναι:
- H ενίσχυση της αυτονομίας, της ευελιξίας και της αποτελεσματικότητας των Πανεπιστημίων,
- η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο προς τα ίδια τα Πανεπιστήμια,
- η διεπιστημονικότητα,
- η κινητικότητα φοιτητών και ερευνητών,
- η ανάπτυξη συνεργασιών,
- η εξωστρέφεια και η παραγωγή γνώσης, έρευνας και καινοτομίας που διαχέονται προς όφελος της κοινωνίας».
Νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια - Παράταση έως 19 Ιουνίου στη διαβούλευση
Σημειώνεται ότι την παράταση στη διαβούλευση για το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αποδεχόμενη το σχετικό αίτημα της Συνόδου των Πρυτάνεων.
Το νομοσχέδιο θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση ως τις 19 Ιουνίου και μετά τη σχετική επεξεργασία, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, προς επεξεργασία από την αρμόδια διαρκή επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και την ψήφισή του στην ολομέλεια εντός Ιουλίου, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στη σημερινή σύνοδο, συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου, τονίστηκε ότι «υπουργείο και πρυτάνεις συμφωνούν στη μεγάλη πλειονότητα των διατάξεων του νομοσχεδίου, οι οποίες αφορούν σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ζητήματα, με διαφορετικές προσεγγίσεις να εστιάζουν κατά βάση στο μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ».
Η Νίκη Κεραμέως «αναμένει συγκεκριμένες προτάσεις και θα ενσωματώσει αρκετές από αυτές που ήδη έχουν κατατεθεί», καταλήγει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Η συγκινητική κίνηση πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους - «Όχι» σε συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση της πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ
Στην Καστοριά βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
«Υπογράφουμε κάθε μέρα συμβόλαιο αλήθειας, έστω και αν μερικές φορές γινόμαστε προσωρινά δυσάρεστοι»
«Η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην πατρίδα μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
Θετικός ή αρνητικός ο απολογισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από μια δεκαετία στα ηνία της ΝΔ;
«Η ΕΕ ξέρει και να επιλέγει έναν ηγέτη όπως ο Πιερρακάκης, που μιλά για "ευρωπαϊκούς πρωταθλητές"» σημειώνει το δημοσίευμα
Τι αποφασίστηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον πρωθυπουργό
«Θα μιλήσουμε όταν έχουμε πρόγραμμα και άτομα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.