Πολιτικη & Οικονομια

Με ροκ μουσική το βίντεο Κεραμέως για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια

«Περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευελιξία για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το βίντεο της Κεραμέως για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια
Το βίντεο της Κεραμέως για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια © Niki Kerameus/Facebook

Οι αλλαγές στα Πανεπιστήμια, συνοδεία ροκ μουσικής, στο βίντεο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου «ΑΕΙ: Νέοι Ορίζοντες».

Το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας προβλέπει σειρά καινοτόμων αλλαγών στα ΑΕΙ. Εσωτερικό «Erasmus», κοινά και διπλά πτυχία, start-ups φοιτητών, βιομηχανικά διδακτορικά είναι ορισμένες από τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια που φέρνει η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook ένα βίντεο με τα κεντρικά σημεία του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ. Υπό τους ήχους ροκ μουσικής παρουσιάζονται οι βασικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο «ΑΕΙ: Νέοι Ορίζοντες».

«Περισσότερες επιλογές, περισσότερες ευκαιρίες μάθησης και μεγαλύτερη ευελιξία για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας με το νέο νομοσχέδιο "ΑΕΙ: Νέοι Ορίζοντες". Διπλά πτυχία, εσωτερικό Erasmus, επαγγελματικά μεταπτυχιακά, βιομηχανικά διδακτορικά, αμειβόμενη πρακτική άσκηση, ενισχυμένη εκπροσώπηση και πολλές άλλες ευκαιρίες και προοπτικές για τους νέους και τις νέες μας. Δείτε στο βίντεο συνοπτικά τα οφέλη του νομοσχεδίου για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας» αναφέρει η Νίκη Κεραμέως.

 

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε μέρος της φοιτητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σε πρόσφατη τοποθέτησή της η Νίκη Κεραμέως απηύθυνε κάλεσμα στους καθηγητές ΑΕΙ να συμμετάσχουν στη συζήτηση για μια καλύτερη και πιο σύγχρονη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία θα προσαρμόζεται στις ολοένα και ταχύτερες αλλαγές της εποχής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ