Πολιτικη & Οικονομια

Ουκρανία - Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσει το πλαφόν κέρδους

Οι διευκρινίσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία - Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσει το πλαφόν κέρδους στα προϊόντα
Βενζίνη © EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ουκρανία - Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσει το πλαφόν κέρδους σε καύσιμα, ψωμί και άλλα προϊόντα που επηρεάζονται από τον πόλεμο.

Με το περιθώριο κέρδους που λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο του 2021 θα πρέπει, εφεξής, να λειτουργούν όσοι εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα, το κόστος των οποίων επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό ανέφερε μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι, πλέον, κατ΄ανώτατη τιμή, το περιθώριο κέρδους του Σεπτέμβρη του 2021 θα είναι ο οδηγός για το περιθώριο κέρδους.

Μάλιστα διασαφήνισε ότι η επιλογή αυτή γίνεται με μέριμνα και για τις περιοχές όπως τα νησιά όπου υπάρχουν αυξημένα κόστη (πχ μεταφοράς) και γι'αυτό προβλέπεται ο προσδιορισμός του πλαφόν κέρδους στη βάση εσόδων - εξόδων.

Ο ίδιος σημείωσε πως «δεν θα μπει αόριστα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους» και πρόσθεσε: «Γενικά όλες οι επιχειρήσεις να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη αυτή τη δεδομένη συγκυρία» ενώ προανήγγειλε ότι σήμερα ή αύριο θα δημοσιοποιηθούν βαριά πρόστιμα, σε πολλές επιχειρήσεις στην τροφική αλυσίδα, για υπερβολικό κέρδος, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ελέγχων.

Η σχετική τροπολογία είναι έτοιμη και θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα ύψη η τιμή σε σιτάρι και καλαμπόκι 

Οι τιμές στο σιτάρι άλεσης και το καλαμπόκι έκλεισαν σήμερα Τρίτη (02.03) σε νέο ρεκόρ στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φέρει νέες αναταράξεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Ειδικότερα, το σιτάρι και το καλαμπόκι κοστίζουν πλέον 351,25 ευρώ και 340 ευρώ ανά τόνο για την προθεσμία του Μαρτίου 2022, επηρεασμένες από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

«Οι τιμές των σιτηρών συνέχισαν την άνοδό τους από τη χθεσινή ημέρα, ενώ η ουκρανική κρίση εδραιώνεται: Τα ουκρανικά λιμάνια εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένα και η ζήτηση είναι μεγάλη, με αγοραστές που αναζητούν λύσεις για να αντικαταστήσουν τα ουκρανικά φορτία, στα οποία ήλπιζαν ότι μπορούν να υπολογίζουν», εξήγησε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νταμιέν Βερκάμπρ, μεσίτης για την εταιρεία Inter-Courtage.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ