Πολιτικη & Οικονομια

Δένδιας: Εντελώς αβάσιμα τα περί διαφωνίας με τον πρωθυπουργό

Τι απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών και τι ζήτησε από την αντιπολίτευση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δένδιας: Στερούνται παντελώς σοβαρότητας τα περί διαφωνίας μου με τον πρωθυπουργό
Νίκος Δένδιας - Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINNISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Νίκος Δένδιας: Στερούνται παντελώς σοβαρότητας τα περί διαφωνίας μου με τον πρωθυπουργό.

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απηύθυνε έκκληση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αφήσουν εκτός μικροπολιτικής τακτικής τα εθνικά θέματα και παράλληλα διέψευσε τα δημοσιεύματα που μιλούν για διάσταση απόψεων μεταξύ Υπουργείου Εξωτερικών και Μεγάρου Μαξίμου.

«Είναι προφανές, είναι φανερό ότι σχετικά δημοσιεύματα που καθοδηγούνται και μιλούν περι διαφωνίας μου με τον πρωθυπουργό είναι παντελώς αβάσιμα. Στερούνται σοβαρότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα σημείωσε:

«Tο ίδιο υποστηρίξατε και εσείς σε ανακοίνωση του κόμματος σας. Αν υπήρχε διαφωνία θα την είχατε διαπιστώσει. Δεν θα καθόμασταν δίπλα με τον πρωθυπουργό. Θα με είχε αποπέμψει, δεν θα με ανεχόταν, ούτε εγώ θα κάλυπτα κάτι με το οποίο δεν συμφωνώ».

Νίκος Δένδιας: Η απάντηση στον Κατρίνη 

Η παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ουκρανικό, προκλήθηκε από την τοποθέτηση του κ. Μ. Κατρίνη ο οποίος κατήγγειλε τις επιλογές του Yπουργείου Εξωτερικών και χαρακτήρισε «φιάσκο» την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Δένδια στην Μόσχα προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του Σ. Λαβρόφ.

«Τι καταλογίζετε στην ελληνική κυβέρνηση; Ότι δεν προβλέψαμε την ρωσική εισβολή; Μήπως προσέξατε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών πριν την εισβολή είχε βγάλει ανακοινώσεις με τις οποίες καλούσε τους έλληνες πολίτες να αποχωρήσουν από την Ουκρανία; Αν εσείς όλα αυτά τα είχατε προβλέψει με διαύγεια και καθαρότητα γιατί δεν τα μοιραστήκατε μαζί μας και περιμένατε 7 ημέρες μετά την εισβολή να μας τα πείτε;».

Ο κ. Δένδιας απάντησε και στην κριτική Κατρίνη για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει απαντήσει στην επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ για την αποστρατικοποίηση των νησιών.

«Αν έχετε την καλοσύνη , τα βαριά εθνικά θέματα όπως η τουρκική επιστολή που παραμένει αναπάντητη μην τα βάζετε σε μικροπολιτική τακτική. Η καθυστέρηση υπηρετεί εθνική σκοπιμότητα. Δεν σας αρνήθηκα ενημέρωση ποτέ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ