- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιχαηλίδου για δολοφονία 7χρονου: Αναφέρομαι στις ευθύνες όλων
Η απάντηση της υφυπουργού στην Εισαγγελία
Η Δόμνα Μιχαηλίδου προχώρησε σε νέες δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 7χρονου στην Κυψέλη.
Στην υπόθεση δολοφονίας του 7χρονου στην Κυψέλη αναφέρθηκε εκ νέου η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Ειδικότερα μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με το έγκλημα στην Κυψέλη, η κυρία Μιχαηλίδου επανήλθε στο θέμα με νέες της δηλώσεις στην ΕΡΤ, λέγοντας ότι «σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι σκοπός να πάμε σε ένα κυνήγι μαγισσών ή κάποιο κυνήγι ευθύνης», ενώ σημείωσε πως η αναφορά της είναι καλόπιστη «στις ευθύνες όλων».
«Όλη αυτή η ιστορία στην Κυψέλη, όπως στην περίπτωση της προηγούμενης δημοτικής αρχής είχαμε τη μεταφορά ενός παιδιού, την απομάκρυνση ενός παιδιού από την προηγούμενη δημοτική αρχή από την βιολογική του οικογένεια σε ένα ίδρυμα και κατόπιν σε μία ανάδοχη οικογένεια. Όπου τι είχαμε; Ένα παιδί σώθηκε και ένα παιδί χάθηκε και τις ευθύνες που έχουμε σαν πολιτεία για το παιδί που χάθηκε» τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί είναι να δούμε πώς δουλεύουμε καλύτερα, πώς ο καθένας μας κάνει ακόμα καλύτερα τη δουλειά του, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην χάνεται στο μέλλον», είπε μεταξύ άλλων η κα Μιχαηλίδου.
Η κα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στη σημασία του θεσμού της αναδοχής.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «αυτό που θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε ως υπουργείο υπεύθυνο για την παιδική προστασία είναι οι περιπτώσεις της αναδοχής, δηλαδή τα παιδιά να απομακρύνονται από τη βιολογική τους οικογένεια, όταν αυτή έχει κάποια κακοποιητική ή παραβατική συμπεριφορά και, αντί τα παιδιά αυτά να διαμένουν για μήνες ή και για χρόνια ή ακόμα και να ενηλικιώνονται σε δομές παιδικής προστασίας, να πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Ποιοι κόβονται λόγω εισοδήματος
Η στενή συνεργάτιδα της Μαρίας Καρυστιανού υποστήριξε ότι άλλαξαν συντονισμένα ομάδες υποστηρικτών στα social media
Τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ζητήματα της πόλης
«Έχουμε χρέος να ενισχύουμε τα νησιά με κάθε δυνατό μέσο», το μήνυμα Κικίλια
Πώς έφθασαν στην απόφαση να αποχωρήσουν
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές
«Ήταν φτιαγμένος από το σπάνιο μέταλλο μίας άλλης εποχής»
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών για να αποχαιρετήσει το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας
Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη μειώσει τις προβλέψεις της για τη φετινή συγκομιδή πολλών καλλιεργειών.
Η εξόδιος ακολουθία αναμένεται να τελεστεί στις 12 το μεσημέρι
«Είναι κόμμα μελών και αξιών» είπε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Συγχαρητήρια του ΠτΔ σε όσους συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Βαρέζε της Ιταλίας
Σκληρή απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας προς το ΠΑΣΟΚ για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Η συμβουλή στους νέους πολιτικούς
«Όπου και να σταθούμε αυτές τις ημέρες η Ελλάδα μάς πληγώνει», αναφέρει σε ανάρτησή του
Για Κυκλάδες, Κρήτη και Σαρωνικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.