Ελλαδα

Απάντηση της Εισαγγελίας στις δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου

«Δεν είχαμε ποτέ αναφορά ή καταγγελία για τον 7χρονο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έγκλημα στην Κυψέλη με θύμα ένα 7χρονο παιδί
Έγκλημα στην Κυψέλη με θύμα ένα 7χρονο παιδί © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών απαντά στη Δόμνα Μιχαηλίδου για την υπόθεση δολοφονίας του 7χρονου στην Κυψέλη.

Απάντηση στη δημόσια κριτική που άσκησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, έδωσε μέσω ανακοίνωσης η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Νωρίτερα η κα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της, είχε δηλώσει ότι οι αρμόδιες αρχές έπρεπε να ψάξουν πού βρίσκεται ο 7χρονος μετά τις καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά που δεχόταν η αδελφή του.

«Καμία αναφορά - καταγγελία για τον μικρό Ανδρέα που δολοφονήθηκε στην Κυψέλη δεν υπήρχε το 2018 όταν έφτασε στη Δικαιοσύνη η καταγγελία για την κακοποίηση της αδελφής του», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας

«Σχετικά με τη δημόσια κριτική Υπουργού της Κυβέρνησης σε βάρος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών περί της ύπαρξης ευθυνών της για τη μη έγκαιρη απομάκρυνση από το περιβάλλον που διαβιούσε του φονευθέντος 7χρονου αγοριού στην Κυψέλη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

1)Η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών έπραξε στο έπακρον το καθήκον της, έγκαιρα και αποτελεσματικά, όταν το έτος 2018 υπήρξε καταγγελία κακοποίησης της αδελφής του άτυχου παιδιού, η οποία με άμεσες ενέργειες της Υπηρεσίας μας [κοινωνική έρευνα, αφαίρεση επιμέλειας από τη μητέρα της κλπ] απομακρύνθηκε από το περιβάλλον που ζούσε και ακολούθησε η διαδικασία ένταξης και φιλοξενίας της σε κατάλληλη δομή προς τούτο.

2)Καμία αναφορά-καταγγελία για το άτυχο αγόρι [από αστυνομική, προνοιακή ή άλλη Αρχή, φορέα ή ιδιώτη] δεν υπήρχε κατά τον ως άνω χρόνο που επιλήφθηκε της συγκεκριμένης υπόθεσης η Υπηρεσία μας, καθόσον το παιδί είχε ήδη φονευθεί νωρίτερα και εφέρετο να διαμένει με τον πατέρα του στην Πολωνία.

3) Μετά ταύτα η άσκηση δημόσιας κριτικής στο έργο της Δικαιοσύνης, ως διακριτής λειτουργία της Πολιτείας - από τους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών αυτής - θα πρέπει να εδράζεται σε ασφαλή πληροφόρηση τους και να μην εκφέρεται με ελλιπή γνώση των πεπραγμένων των εκάστοτε αρμοδίων οργάνων της».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ