Πολιτικη & Οικονομια

Παπανδρέου: Ο Ανδρουλάκης είναι «άκαπνος» στη Βουλή

«Δεν ξέρω ποιες είναι οι απόψεις του συνυποψηφίου μου για τα καυτά θέματα της χώρας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης © Εurokinissi

Βολές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον β' γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ.

Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος σημείωσε αρχικά ότι συνέβαλε στη μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία της περασμένης Κυριακής, την οποία χαρακτήρισε «γιορτή της δημοκρατίας».

«Δεν ξέρω ποιες είναι οι απόψεις του συνυποψηφίου μου για τα καυτά θέματα της χώρας» είπε στη συνέχεια ο Παπανδρέου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Στην παρατήρηση ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει μακρά θητεία ως ευρωβουλευτής, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: «Στην ευρωβουλή μπορεί να κάνεις ωραίες συζητήσεις αλλά... Είναι άκαπνος και αυτό είναι ένα μειονέκτημα - και δεν είναι το μόνο».

Ο κ. Παπανδρέου επανήλθε στο ζήτημα της εξωκοινοβουλευτικής ιδιότητας Ανδρουλάκη λέγοντας ότι «αν δεν είναι ο αρχηγός του κόμματος στη Βουλή είναι πρόβλημα. Θα βάλει αντικαταστάτη, δεν θα είναι ο ίδιος» είπε επαναλαμβάνοντας ότι στις κοινοβουλευτικές μάχες που έρχονται, θα κάνουν πάρτι Μητσοτάκης και Τσίπρας. «Καμιά φορά χρειάζεται και το σκληρό ροκ» πρόσθεσε επίσης.

«Ο αγώνας μου είναι να υπάρξει νίκη την Κυριακή. Οι κάλπες ξεκινούν από το μηδέν, θα παίξει ρόλο πώς θα αξιολογήσει κανείς τις προτάσεις μας. Στον α' γύρο ήταν 6 υποψήφιοι, τώρα είμαστε δύο. Δεν θα κριθεί ποιος μας αρέσει περισσότερο ή λιγότερο, αλλά ποιος θα πάει μακριά την παράταξη. Αυτή την κυριακή το δίλημμα είναι ποια ηγεσία θέλουμε» είπε.

Σε σχέση με το μήνυμα της ανανέωσης που εστάλη την περασμένη κυριακή, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας. «Υπάρχουν και μικροί όπως ο Κουρτς που τα έκανε θάλασσα και μεγαλύτεροι όπως ο Μπάιντεν που τα πήγε καλά. Υπάρχουν και νέα στελέχη στο ΚΙΝΑΛ, όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης κλπ» είπε προσθέτοντας ότι η μετάβαση μπορεί να γίνει και από έναν έμπειρο άνθρωπο. «Εγώ έφερα και νέους ανθρώπους και έσπασα και στεγανά, αυτό είναι το ουσιαστικό της ανανέωσης» είπε ακόμη.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι «όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα εγώ εδώ θα είμαι» και πως «ο αγώνας για τις ιδέες, για αξίες, για μεταρρυθμίσεις, ο αγώνας απέναντι σε συμφέροντα και νοοτροπίες δεν τελειώνει ποτέ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ