- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποτάμι: Η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό είναι ένα συνεχές Βατερλώ
Συνάντηση Σταύρου Θεοδωράκη με τους εκπροσώπους της Σάμου
Τον Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο, τους αντιδημάρχους, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εμπόρων συνάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Η κυβέρνηση και τα κόμματα πρέπει να καταλάβουν ότι το μεταναστευτικό δεν είναι άλλο ένα πρόβλημα, αλλά εξελίσσεται ως ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Στην συνέχεια έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα social media:
«Ήταν όλοι τους κουρασμένοι και μάλλον απογοητευμένοι. Είχαν φτάσει πρωί πρωί από την Σάμο στην Αθήνα για να συναντήσουν υπουργούς και αρχηγούς και να τους πουν ότι «δεν πάει άλλο». Δεν μπορεί το Βαθύ να έχει επτά χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και 5.800 μετανάστες και πρόσφυγες. Απλώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!
Η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό είναι ένα συνεχές Βατερλώ. Βατερλώ για τους νησιώτες μας, Βατερλώ για τους ακρίτες μας, Βατερλώ και για τους ίδιους τους πρόσφυγες. Στις πλαγιές της Σάμου κάποιοι μένουν σε καλοκαιρινές σκηνές. Γιατροί δεν υπάρχουν στο κέντρο που τους «φιλοξενεί». Η αστυνομία και αυτή απούσα από τις γειτονιές και τους δρόμους του νησιού. Και οι πιο επιτήδειοι επιβάλλουν τους κανόνες τους στους αποκαμωμένους πρόσφυγες. Από κλεψιές μέχρι σωματεμπορία. Και σε ένα κοντέινερ - με σπασμένα παράθυρα – χωρητικότητας 6 ατόμων - να στοιβάζονται 16 ασυνόδευτα παιδιά.
Λίγο πριν την έκρηξη λοιπόν, ο κ.Βίτσας τους υποσχέθηκε χθες ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν προωθηθεί στα ηπειρωτικά 2.000 άνθρωποι που κρίνονται ως ευάλωτοι. Το πρόβλημα όμως θα επανέλθει. Αυτό είπα χωρίς φιοριτούρες στους εκπροσώπους της Σάμου. Τον Δήμαρχο Μιχάλη Αγγελόπουλο, τους αντιδημάρχους, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εμπόρων. Η κυβέρνηση και τα κόμματα πρέπει να καταλάβουν ότι το μεταναστευτικό δεν είναι άλλο ένα πρόβλημα, αλλά εξελίσσεται ως ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Έχω προτείνει και επιμένω στην ανάληψη της ευθύνης από έναν πανίσχυρο οικουμενικό υπουργό.
Να σταματήσουν επιτέλους τα «πείτε μου να τα πω να μου πούνε να σας πω» που λένε σήμερα οι υπουργοί - χαμένοι μέσα στην αναποτελεσματικότητα, τις ιδεοληψίες και τον κομματισμό. Δεν μπορεί ακόμη και σήμερα να έχουμε μηδενικές σχεδόν επιστροφές στην Τουρκία - από τις 120.000 αφίξεις των 30 τελευταίων μηνών, είχαμε μόνο 1.700 επιστροφές! Δεν μπορούν να περνάνε μήνες για να εξετασθεί μια αίτηση ασύλου και έτσι οι οικονομικοί μετανάστες να κρύβονται πίσω από τους πρόσφυγες.
#topotami θα συνεχίσει να δίνει την μάχη. Δεν παραπέμψαμε λοιπόν την αντιπροσωπεία σε κάποιον Τομεάρχη, όπως εύκολα κάνουν τα περισσότερα κόμματα. Μείναμε μέχρι αργά το βράδυ στην Σεβαστουπόλεως και εγώ και ο Μαυρωτάς και οι δύο Γραμματείς του Κινήματος και ο επικεφαλής νεολαίας. Να ακούμε τους εκπροσώπους των νησιωτών μας, να προβληματιζόμαστε, να προτείνουμε.
Η Σάμος δεν είναι μόνη της. Το Ποτάμι θα μεταφέρει τη φωνή της όπου μπορεί και όπου πρέπει.»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.