1821 Digital Gallery
Τι απάντησε για το τρολάρισμα ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το Twitter του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τι απάντησε για το τρολάρισμα ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το Twitter του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το επίμαχο tweet, ο δρόμος και το ρέμα της Μάνδρας
Nick Romanos/ facebook

Την Κυριακή ξεκίνησε ένα μεγάλο κύμα τρολαρίσματος με αφορμή ένα tweet στον λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έγραψε: 

Κάποιοι επέλεξαν να καταλάβουν κάτι τελείως διαφορετικό από το κλείσιμο του δρόμου και άρχισαν το τρολάρισμα. Ο Nick Romanos είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το Twitter του Κ. Μητσοτάκη και με μια ανάρτηση στο facebook γράφει για το περιστατικό.

Σχετικα
Η πολιτική, οι πολιτικοί και οι πολυκατοικίες
Η πολιτική, οι πολιτικοί και οι πολυκατοικίες

«Προχθές, Κυριακή 13:30, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλάει, εκτός κειμένου, σε προσυνεδριακή ημερίδα για το Περιβάλλον και τις φυσικές καταστροφές, στο Περιστέρι. Ταυτόχρονα, ανεβαίνουν στον λογαριασμό του στο twitter αποσπάσματα της ομιλίας του.

Φυσικά, όλοι καταλαβαίνουν πως δεν μπορεί την ώρα που μιλάει να ανεβάζει και tweets. Χρειάζεται ένας συνεργάτης του να ακούει την ομιλία και να κάνει live tweeting. Αυτός ο συνεργάτης είμαι εγώ.

Ένα από τα tweets που ανέβηκαν από την εν λόγω ομιλία αναφερόταν στην αυτονόητη παρατήρηση (για την τραγωδία της Μάνδρας) ότι κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει την τροχαία ώστε να κλείσει τον δρόμο.

Σχετικα
Κυρ. Μητσοτάκης: Στήριξη για όσο διαρκέσει η ενεργειακή κρίση
Κυρ. Μητσοτάκης: Στήριξη για όσο διαρκέσει η ενεργειακή κρίση

Ώστε να μην βρει η πλημμύρα τους ανθρώπους στον συγκεκριμένο δρόμο και να σωθούν ορισμένοι από τους 24 νεκρούς. Με μία απλή ενημέρωση των οδηγών, απαγόρευση της κυκλοφορίας, κλείσιμο του δρόμου, πείτε το όπως θέλετε, θα σωζονταν οι ζωές συμπολιτών μας. Με μια τόσο απλή πρωτοβουλία, αυτονόητη σε ένα σοβαρό κράτος.

Πάνω από 5 ώρες μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας και την ανάρτηση του συγκεκριμένου αποσπάσματος της, ξεκίνησε να στήνεται ένα δήθεν αυθόρμητο μαζικό κύμα τρολαρίσματος για το «απίστευτο» tweet και την «μεγάλη γκάφα του Κυριάκου». Απίστευτοι, πραγματικά, είναι αυτοί που δήθεν «παρανόησαν» (με μερικές ώρες καθυστέρηση) το tweet και «κατάλαβαν» πως η τροχαία θα «απαγόρευε» τα νερά και όχι την κυκλοφορία.... Απίστευτοι είναι αυτοί που μέσω της χυδαίας διαστρέβλωσης έκαναν χιουμοράκι στην πλάτη δεκάδων νεκρών. Όταν μάλιστα δεν έχουν πάει ούτε μια φορά στη Μάνδρα, δεν έχουν δει το πρόβλημα από κοντά, δεν έχουν μιλήσει με τους κατοίκους και τους εθελοντές. Δεν έχουν συναντήσει τη Δήμαρχο, αντίθετα, οι εκπρόσωποι τους την έβριζαν δημόσια στα πάνελ όπου εμφανίζονταν μετά την Πάολα εν μέσω εθνικού πένθους (που οι ίδιοι κήρυξαν). Απίστευτοι είναι αυτοί που έφαγαν αμάσητη αυτή την χυδαία προπαγάνδα.

Όλοι όσοι έχουν την παραμικρή σχέση με τα social media ξέρουν πως οι πραγματικές διαδικτυακές “γκάφες” γίνονται viral λίγα λεπτά μετά. Όχι μετά από ώρες. Όχι την επόμενη μέρα. Αλλά το επόμενο λεπτό. Το ίδιο βράδυ δε προσπάθησαν να ξεκινήσουν και τρία σχετικά hashtags για να «δυναμώσουν» τη χυδαία τους προπαγάνδα. Το #ΚΟΚ_ρεμάτων, το #τροχαία_χειμαρων και το #ΤροχονομοΚούλης. Φυσικά ήταν τόσο” αυθόρμητη” και “μεγάλη” «η αντίδραση των απλών χρηστών» στην «τεράστια γκάφα Κυριάκου» που κανένα από τα τρία δεν βρέθηκε ούτε λεπτό στα top trends...

Σήμερα ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Παπανικολάου, μιλώντας στον Ελέυθερο Τύπο, μας ενημέρωσε πως το σύστημα παρακολούθησης, πρόγνωσης και πληροφόρησης του ΕΛΚΕΘΕ, Ποσειδών είχε προβλέψει 48 ώρες πριν πως στο όρος Πατέρα θα έπεφταν 50 χιλιοστά βροχής σε λίγες ώρες. Μια προειδοποίηση που φυσικά δεν ελήφθη υπόψιν. Όπως λέει χαρακτηριστικά, αν είχε άμεσα πάει εκεί η τροχαία να κλείσει τον δρόμο είναι πιθανό να μην είχαν εγκλωβιστεί και πεθάνει τόσοι οδηγοί.

Εκτός απο χυδαίοι, θρασύτατοι και ανίκανοι οι υποκινητές αυτής της χυδαίας προπαγάνδας είναι και ανίδεοι. Λογικό γιατί ποτέ δεν τους ενδιαφέρει η ουσία. Δεν τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα. Δεν τους ενδιαφέρουν οι λύσεις. Δεν τους ενδιαφέρουν οι συμπολίτες μας... Τους ενδιαφέρει μόνο η λάσπη. Η δολοφονία χαρακτήρων. Το κόντυμα του πολιτικού αντιπάλου που ποτέ δεν θα μπορέσουν να φτάσουν. Σημασία έχει ο Κυριάκος να παρουσιάζεται ως “Κούλης” και οι συνεργάτες του ως τα “παιδάκια που μάζεψε”. Και να συζητείται οτιδήποτε άλλο εκτός από θέσεις, προτάσεις και πολιτικές. Αν αυτό απαιτεί λάσπη, αν αυτό απαιτεί διαστρέβλωση και προπαγάνδα, αν αυτό απαιτεί χυδαίο χιουμοράκι στην πλάτη νεκρών, τόσο το καλύτερο για αυτούς… Είναι εξάλλου ειδικότητα τους η λάσπη, η υποκρισία και η χυδαιότητα! Έχει και πιο χάμηλα... Και κάθε μέρα θα μας βοηθούν να ανακαλύψουμε πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πέσουν. Χέρι χέρι με τα ποσοστά τους...

ΥΓ: Δεν προκαλούν εντύπωση όλα τα παραπάνω για ανθρώπους που η λάσπη είναι το στοιχείο τους. Έχει όμως ενδιαφέρον το ότι ενώ ειδικεύονται στη λάσπη, ενώ λατρεύουν τη λάσπη, ενώ η λάσπη τους ανέδειξε και τους συντηρεί, ΔΕΝ καταδέχτηκαν να λασπώσουν ούτε τις σόλες των παπουτσιών τους στις λάσπες της Μάνδρας...».Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5