1821 Digital Gallery

Θεοδωράκης: Οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία. Χρειάζονται κανάλια, και χρήματα

«Η διαπλοκή σας έκανε κυβέρνηση»

«Οι επιχειρηματίες και καναλάρχες πίστεψαν ότι θα έχουν μαζί σας μια νέα δεκαετία εξουσίας. Και σας βοήθησαν. Τώρα που κάποιοι από αυτούς μοιάζουν με στημένες λεμονόκουπες τους εγκαταλείπετε για πιο σίγουρους ‘’επενδυτές’’», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην ομιλία του με θέμα τη διαπλοκή και τη διαφθορά εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης. «Η διαπλοκή, ναι, γεννήθηκε στις αυλές των κομμάτων εξουσίας ή μάλλον στα υπόγεια. Κάποιοι επωφελήθηκαν και κάποιοι αδιαφόρησαν αλλά εσείς, οι καλύτεροι μαθητές του παλιού συστήματος, της δίνετε νέο περιεχόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε εκτενώς στη λάσπη που έχουν ρίξει στον ίδιο και το Ποτάμι τα τρολ, οι «αγανακτισμένοι» μπλόγκερ και οι κομματικοί δημοσιογράφοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα και ονόματα, ακόμη και ανθρώπων που είναι πλέον υπάλληλοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στα γραφεία της κ. Γεροβασίλη και τον κ. Καμμένο. «Το κύριο μέλημα σας στην υπόθεση διαπλοκή ήταν και είναι να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενους τους άλλους και κυρίως το Ποτάμι» ανέφερε και στη συνέχεια εγκαλώντας τον Πρωθυπουργό τόνισε: «κ. Τσίπρα να ζητήσετε συγνώμη από το Ποτάμι για την συμπεριφορά των στελεχών σας και για εκείνη την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ότι το Ποτάμι φτιάχτηκε κατ' εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων. Πείτε μας ποια είναι αυτά τα συγκεκριμένα συμφέροντα, ονομάστε τα αλλιώς θα είστε συκοφάντης».

Αναφερόμενος σε αυτό που λέει συχνά ο κ. Παππάς ότι έγινε αεροπειρατεία και οι εκδότες πήραν τα κανάλια δωρεάν ρώτησε: «Πότε πήραν οι εκδότες τις συχνότητες χωρίς διαγωνισμό; Τότε που συγκυβερνούσατε στην κυβέρνηση Τζαννετάκη. Γιατί δεχτήκατε την αεροπειρατεία, γιατί δεν αντιδράσατε τότε;». Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Με απόφαση της Οικουμενικής δεν δόθηκαν οι ψηφιακές παροχές στον εθνικό προμηθευτή και στη Siemens; Με απευθείας ανάθεση και δίχως διεθνή διαγωνισμό; Ο κ. Δραγασάκης δεν ήταν τότε υπουργός; Μην παριστάνετε τους ανήξερους».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προχώρησε σε ακόμη μια αποκάλυψη – καταγγελία αναφορικά με τα «πάρτι» που έχουν στηθεί στις αναθέσεις έργων στα hot spot, αυτή τη φορά στη Λέρο. Σύμφωνα τις καταγγελίες του πρόεδρου των ξενοδόχων της Λέρου υπήρξε προκήρυξη που υπολόγιζε την αξία του έργου σε 520.000 ευρώ. «Η τελική σύμβαση ήταν 1.568.000, δηλαδή 1 εκατομμύριο πάνω από την προκήρυξη» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και στη συνέχεια ζήτησε για ακόμη μια φορά από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να δώσουν στοιχεία για το κόστος της δημιουργίας και συντήρησης των hot spot, καθώς αυτό δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο που αποκαλύπτεται.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Ο βάλτος που δημιουργεί την διαπλοκή είναι το κρατικό πολιτικό χρήμα. Οι κρατικές προμήθειες, οι εργολαβίες, τα θολά κριτήρια. Ποιος θα πάρει τη δουλειά; Από ποιόν θα την πάρει και γιατί θα την πάρει; Συνήθως θα την πάρει επειδή κάποιος υπουργός έχει κέρδος. Επειδή κάποιο κομματικό στέλεχος έχει κέρδος, επειδή κάποια πολιτική παρέα έχει κέρδος» και παρουσίασε μερικές από τις προτάσεις του Κινήματος: «Εμείς προτείνουμε μία αρχή καταπολέμησης της διαφθοράς, με καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό. Μία και ενιαία εθνική αρχή δημόσιων προμηθειών. Να συσταθεί αρχή εποπτείας για τα έσοδα και τις δαπάνες των ΜΚΟ και να καταγράφει συστηματικά όλες τις επιχορηγήσεις που λαμβάνουν, και να παρακολουθεί τα οικονομικά τους. Ζητάμε κωδικοποίηση και έναν τελικό νόμο για κάθε ζήτημα. Και τέλος ας μην μπαίνουμε οι πολιτικοί στα χωράφια της δικαστικής εξουσίας και οι πρόεδροι των Ανωτάτων δικαστηρίων να επιλέγονται μεταξύ τριών προσώπων που έχουν υποδείξει οι ολομέλειες των δικαστηρίων, ώστε να μην μπορεί η κυβέρνηση να κάνει βουτιά στην επετηρίδα, να παζαρεύει και να βλέπουμε όλα αυτά τα φαιδρά που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό».

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5