TV + Series

Ακυρώνεται πρόωρα η σειρά του HBO «Westworld»

Έξαλλοι οι θαυμαστές για το τέλος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To ΗΒΟ ακύρωσε το «Westworld»
Αφίσα του Westworld

Τέλος για την σειρά «Westworld» που έπαιζε στο HBO

Το δυσοίωνα φουτουριστικό δράμα του HBO, Westworld το οποίο ολοκλήρωσε σχετικά πρόσφατα την 4η σεζόν του δεν θα συνεχιστεί παρά το γεγονός ότι οι fans της σειράς ανέμεναν την πέμπτη και τελευταία σεζόν.  

Παρότι ως σειρά τράβηξε το ενδιαφέρον ενός εξαιρετικά ετερόκλητου κοινού συνδυάζοντας τη δράση και το μυστήριο με ερωτήματα που αμφισβητούν ακόμη και την ίδια μας την ανθρώπινη υπόσταση και κατάφερε να γίνει η ναυαρχίδα της HBO (για ένα διάστημα) μετά και την ολοκλήρωση του Game of Thrones, οι υπεύθυνοι απόφασισαν ότι ήρθε το τέλος. 

Η ανακοίνωση έγινε μόλις τρεις μήνες μετά το ντεμπούτο του τελευταίου επεισοδίου της 4η σεζόν, το οποίο είδε τα φώτα της δημοσιότητας στις 14 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Variety υπήρξαν πολλοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το πολύ υψηλό συνολικό κόστος της παραγωγής, σε συνδυασμό με την πεσμένη τηλεθέαση.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο έπαιξε και γενικότερη επανεξέταση όλων των ενεργών projects από την μητρική εταιρία του HBO, τη Warner Bros. Discovery. Η εταιρία έχει βάλει στόχο να μειώσει τα έξοδά της κατά 3.5 δισεκατομμύρια δολάρια και έτσι το Westworld ήταν μια από τις σειρές που δεν γλύτωσαν από τις περικοπές. Βέβαια, το HBO συνολικά τα πηγαίνει περίφημα την τελευταία περίοδο για τα οικονομικά της Warner, με εξαιρετικά επιτυχημένες σειρές όπως τα House of the Dragon και Euphoria, ενώ στον ορίζοντα βρίσκεται και η άκρως αναμενόμενη προσαρμογή του The Last of Us.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ακύρωσης του Westworld, το HBO δήλωσε:

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων σεζόν, η Lisa και ο Jonah έχουν οδηγήσει τους θεατές σε μια οδύσσεια που ξεπερνά τα όρια, ανεβάζοντας τον πήχη με κάθε βήμα. Τους είμαστε τρομερά ευγνώμονες, μαζί με το εξαιρετικά ταλαντούχο καστ, τους παραγωγούς και το συνεργείο, καθώς και όλους τους συνεργάτες μας στις Kilter Films, Bad Robot και Warner Bros. Television. Ήταν συναρπαστικό να τους συνοδεύουμε σε αυτό το ταξίδι.

Από την πλευρά της η Kilter Films ανέφερε ότι «Η δημιουργία του Westworld ήταν ένα από τα κορυφαία σημεία της καριέρας μας. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στο εξαιρετικό καστ και το συνεργείο μας που δημιούργησαν αυτούς τους ανεξίτηλους χαρακτήρες και τους λαμπρούς κόσμους.

»Είχαμε το προνόμιο να πούμε αυτές τις ιστορίες για το μέλλον της συνείδησης –τόσο του ανθρώπου όσο και πέραν αυτού– στο σύντομο χρονικό διάστημα προτού οι άρχοντες της τεχνητής νοημοσύνης μας το απαγορεύσουν».

Με φόντο τα παραπάνω αρκετοί fans της σειράς δεν πήραν «καλά» τα νέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ