Τεχνολογια - Επιστημη

«Άρθρα επί πληρωμή» - Ο Έλον Μασκ εισάγει χρεώσεις στην ενημέρωση στο Twitter

«Win-win situation» τόσο για το κοινό όσο και για τα ΜΜΕ σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © EPA/Carina Johansen

Twitter: Ο Έλον Μασκ εισάγει χρεώσεις στην ενημέρωση μέσω της πλατφόρμας - «Win-win situation» τόσο για το κοινό όσο και για τα ΜΜΕ σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο 

Ο ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ δήλωσε το Σάββατο ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα επιτρέψει στους εκδότες μέσων ενημέρωσης να χρεώνουν τους χρήστες τo κλικ ανά άρθρο, κάνοντας λόγο για κέρδος τόσο για το κοινό όσο και για τους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης.

Η λειτουργία, που θα τεθεί σε εφαρμογή τον Μάιο, θα επιτρέψει στους χρήστες που δεν «εγγράφονται σε μηνιαία συνδρομή να πληρώνουν υψηλότερη τιμή ανά άρθρο για όταν θέλουν να διαβάσουν ένα περιστασιακό άρθρο», έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ.

Την Παρασκευή, ο Μασκ είχε δηλώσει ότι το Twitter θα κάνει περικοπή 10% στις συνδρομές μετά τον πρώτο χρόνο. Οι συνδρομές αυτές περιλαμβάνουν κείμενα μεγάλης διάρκειας και πολύωρα βίντεο.

Από τότε που ανέλαβε την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο, ο Μασκ φέρνει αλλαγές για να προσπαθήσει να ενισχύσει τα έσοδα του Twitter, αφού η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είδε τα έσοδα από διαφημίσεις να μειώνονται πέρυσι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ