Τεχνολογια - Επιστημη

Τα videogames που περιμένουμε τον Απρίλιο

Από το «Star Wars Jedi: Survivor» στο «Tron Identity», αυτές είναι οι κυκλοφορίες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι πιο σημαντικές gaming κυκλοφορίες του Απριλίου: Tron Identity, Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly, Dead Island 2, Bramble: The Mountain King, Horizon Forbidden West: Burning Shores DLC και Star Wars Jedi: Survivor
Star Wars Jedi: Survivor

Οι πιο σημαντικές gaming κυκλοφορίες του Απριλίου: Tron Identity, Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly, Dead Island 2, Bramble: The Mountain King, Horizon Forbidden West: Burning Shores DLC και Star Wars Jedi: Survivor

Τron Identity
Είτε είστε fan των ταινιών «TRON» είτε όχι, To «Tron Identity» της Bithell Games είναι ένα είδος βιντεοπαιχνιδιού που σπάνια βλέπουμε στην επιφάνεια της επικαιρότητας. Πρόκειται υβρίδιο μεταξύ visual novel και puzzle, που βάζει τον παίκτη στο ρόλο ενός προγράμματος-ντετέκτιβ ονόματι «Query». Σύμφωνα με τη σελίδα του στο Steam, «σε ένα νέο Πλέγμα, ξεχασμένο από τον δημιουργό του και παρατημένο να εξελίσσεται χωρίς την παρέμβαση του Χρήστη, έχει διαπραχθεί ένα έγκλημα άνευ προηγουμένου. Το Αποθετήριο βρίσκεται στο κέντρο αυτής της κοινωνίας. Στον απόηχο μιας διάρρηξης, το μέλλον αυτού του Πλέγματος βρίσκεται σε κίνδυνο». Στο «Tron Identity» οι επιλογές μας επηρεάζουν ουσιαστικά την τροπή της ιστορίας, οδηγώντας σε καλύτερες ή χειρότερες καταλήξεις για τους διάφορους χαρακτήρες. Η ομάδα του «Tron Identity» μας προτρέπει να διαλέγουμε πολύ προσεκτικά τα λόγια μας, καθώς αλληλεπιδρούμε με πολυάριθμους ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Προσπαθώντας να ανασυγκροτήσουμε τους εμβληματικούς Δίσκους Ταυτότητάς τους, επιχειρούμε να ανακτήσουμε τις αναμνήσεις τους για να κατανοήσουμε το ρόλο τους στον κόσμο του «TRON».

Το «Tron Identity» κυκλοφορεί στις 11 Απριλίου, για PC και Nintendo Switch

TRON: Identity - Official Gameplay Trailer

Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly

Το πρώτο «Coffee Talk» ήταν ένα υπνωτικά χαλαρό παιχνίδι, όπου φτιάχνεις ροφήματα και κουβεντιάζεις με πελάτες. Ως μπαρίστα σε μια φανταστική βερσιόν του Σιάτλ, όπου κατοικούν βαμπίρ, λυκάνθρωποι, ξωτικά και γοργόνες, μπορείς να απολαύσεις με το δικό σου ρυθμό το ψυχωφελές τελετουργικό του μεταμεσονύκτιου latte art, για φιλικούς πελάτες που αναζητούν καταφύγιο από τη βροχή. Αν σας ακούγεται ευχάριστο ένα τέτοιο game, τότε έχω καλά νέα για σας: το «Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly» έρχεται σαν σωτήρια δεύτερη δόση εσπρέσο, για να συνεχίσει το εγκεφαλικό μασάζ του πρώτου. Νέοι χαρακτήρες περιμένουν υπομονετικά το ρόφημά τους, αλλά και παλιοί επιστρέφουν για το «γνωστό». Μην ανησυχείτε, πάρτε το χρόνο σας.

Το «Coffee Talk Episode 2: Ηibiscus & Butterfly» κυκλοφορεί στις 20 Απριλίου για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch και PC.

Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly - Release Date Announcement Trailer

Dead Island 2

Μετά από χρόνια αναμονής και αναβολών, το «Dead Island 2» είναι – σχεδόν – εδώ. Το «Dead Island» είχε πάντοτε ένα απλό concept: όπλα, ζόμπι. Ανάλογα με τα όπλα που θα διαλέξετε και θα κατασκευάσετε, η προσέγγισή σας στο ξεπάστρεμα των νεκρών διαφοροποιείται, αλλά όλες οι προσεγγίσεις θεωρούνται επιτυχημένες όταν τα ζόμπι καταλήγουν νεκρά κι εσείς ζωντανοί. To «Dead Island 2», όπως και το original του 2011, θα παίζεται και σε co-op με παρέα. Με τα πιστόλια σας, τα δίκανα, τα σπαθιά, τα τσεκούρια και τα σφυριά σας, εξερευνήστε το νεκροζώντανο Λος Άντζελες όπως ποτέ άλλοτε.

To «Dead Island 2» κυκλοφορεί στις 21 Απριλίου για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.

Dead Island 2 Official Extended Gameplay Reveal

Bramble: The Mountain King

To «Bramble: The Mountain King» είναι ένα αξιοπρόσεχτο indie που μας ιντρίγκαρε με την φολκλορική του ταυτότητα και την σκοτεινή αλλά παραμυθένια του αισθητική. Πρόκειται για «μια ζοφερή περιπέτεια που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο εμπνευσμένο από σκοτεινούς, σκανδιναβικούς μύθους». Στόχος μας είναι να μη γίνουμε βορά κάποιου εφιαλτικού τέρατος, ενώ προσπαθούμε να βρούμε και να διασώσουμε την αδερφή μας. Το gameplay του «Bramble» φαίνεται απλό, βασισμένο κυρίως στο platforming. Η μυστηριώδης ατμόσφαιρα του κόσμου του και η μικροκλίμακα στην οποία μπορούμε να απολαύσουμε το φωτορεαλιστικό του στυλ φαίνεται να υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία, εκπονημένη με αγάπη.

To «Bramble: The Mountain King» κυκλοφορεί στις 27 Απριλίου για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.

Bramble: The Mountain King - Official Gameplay Reveal Trailer

Horizon Forbidden West: Burning Shores DLC

Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός σας είναι ετοιμοπόλεμος, γιατί η Aloy επιστρέφει στο «Horizon Forbidden West: Burning Shores» DLC. Σε αυτό το νέο κεφάλαιο του παιχνιδιού, η Aloy ταξιδεύει σε νέες θαλάσσιες περιοχές, όπως η πανέμορφη αλλά επικίνδυνη παραλία της Santa Monica, και εξερευνά νέα μέρη στην έρημο της Mojave.  θα αντιμετωπίσουμε επίσης νέους εχθρούς, όπως γιγάντιους καρχαρίες και πολύποδα θαλάσσια τέρατα, καθώς και νέα μηχανήματα όπως το Tremortusk, μια μηχανή γιγάντιου μεγέθους που μπορεί να κάνει το έδαφος να σείεται.

To «Horizon Forbidden West: Burning Shores» DLC κυκλοφορεί στις 19 Απριλίου, αποκλειστικά στο PS5.

Horizon Forbidden West: Burning Shores | How To Prepare

Star Wars Jedi: Survivor

Η μεγαλύτερη κυκλοφορία του μήνα. Το αξιοπερίεργα ονομασμένο «Star Wars Jedi: Survivor» είναι η συνέχεια του (αξιοπερίεργα ονομασμένου) «Star Wars Jedi: Fallen Order». Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, το «Survivor» θα επικεντρώνεται στην επιβίωση και την εξερεύνηση, με τον παίκτη να αναλαμβάνει και πάλι το ρόλο του τζένται Cal Kestis, προσπαθώντας να επιβιώσει σε έναν επικίνδυνο κόσμο. Πρόσφατα είδαμε ένα εκτεταμένο gameplay trailer, που επιβεβαίωσε ότι η Respawn Entertainment έχει επεκτείνει το gameplay του προηγούμενου δημιουργήματός της, προς νέες και γνώριμες κατευθύνσεις. Μετά από χρόνια κακοποίησης και παραμέλησης αυτής της λατρεμένης πνευματικής ιδιοκτησίας, η Respawn Entertainment, χωρίς αρκετό budget, κατάφερε να μας δώσει ένα απολαυστικό Star Wars game, με εστίαση στο story. Έχει άραγε τη Δύναμη, να δώσει στο γαλαξία το sequel που προσδοκά;

Το «Star Wars Jedi: Survivor» κυκλοφορεί στις 28 Απριλίου σε PS5, Xbox Series X|S και PC.

Star Wars Jedi: Survivor - Official Story Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ