Τεχνολογια - Επιστημη

Twitter: Αβέβαιο το μέλλον της πλατφόρμας μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ

«Δεν υπάρχουν σχέδια για απολύσεις» σημειώνει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter
Twitter © Unsplash / MORAN

Twitter: Γιατί θεωρείται αβέβαιο το μέλλον μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ - Οι πρώτες συζητήσεις Δ.Σ. εργαζομένων και τα σχέδια του νέου ιδιοκτήτη.

Αβέβαιο έκρινε το μέλλον του Twitter ο εκτελεστικός διευθυντής της πλατφόρμας, Παράγκ Αγκραουάλ, λίγες ώρες με την ανακοίνωση ότι εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ

Ο Παράγκ Αγκραουάλ μιλούσε σε μία συνάντηση εργαζομένων και απέφυγε αρκετές ερωτήσεις σχετικά με τα σχέδια του Έλον Μασκ για το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το Reuters, καθώς ο Αγκραουάλ άκουγε τις ερωτήσεις για τα σχέδια του Μασκ αναφορικά με την εταιρία, την πιθανότητα απολύσεων, αλλά και τις σκέψεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας για την ίδια συμφωνία, απέφυγε αρκετές ερωτήσεις, υποστηρίζοντας ότι αυτές θα έπρεπε να απαντηθούν από τον Μασκ.

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι το Twitter θα πρέπει να είναι μία πλατφόρμα που θα προωθεί την ελευθερία του λόγου. Οι εργαζόμενοι ρώτησαν τον Αγκραουάλ το αν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου στο Twitter ανεστάλη μόνιμα την προηγούμενη χρονιά, θα μπορέσει να επανέλθει στο μέσο μετά την ανάληψη του ελέγχου από τον Μασκ.

«Από τη στιγμή που η συμφωνία κλείσει, δεν ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα πάει η πλατφόρμα» απάντησε ο Αγκραουάλ σε μία ερώτηση που ήταν σχετική με τον Τραμπ και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως όταν έχουμε μία ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Έλον, θα είναι μία ερώτηση την οποία θα πρέπει να του θέσουμε». 

Twitter agrees to sell itself to Elon Musk

Twitter: «Δεν υπάρχουν σχέδια για απολύσεις» μετά την εξαγορά από τον Μασκ

Ο Αγκραουάλ είπε στους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχουν σχέδια για απολύσεις.

Ο Μπρετ Τέιλορ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter είχε ως στόχο να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους ότι η συμφωνία με τον Μασκ έδωσε προτεραιότητα στη «λειτουργική συνέχεια» μέχρι το κλείσιμο της συμφωνίας. «Νομίζω ότι αισθανόμαστε πολύ άνετα ότι (η συμφωνία) δίνει σε αυτή την ομάδα την ικανότητα να συνεχίσει να κάνει την εταιρία επιτυχή, μεταξύ της υπογραφής και του κλεισίματος της μεταβίβασης», είπε ο Τέιλορ.

 

Twitter: Η πρόταση εξαγοράς από τον Έλον Μασκ έγινε δεκτή

Αποδεκτή έγινε από το Twitter η πρόταση του Έλον Μασκ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Μάλιστα, με ανάρτησή του ο ίδιος τόνισε ότι: «Ελπίζω ακόμη και οι χειρότεροι επικριτές μου να παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου».

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποκτήσει την Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, ή περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Η εταιρεία επρόκειτο αρχικά να αρνηθεί τη συμφωνία και είχε μάλιστα υιοθετήσει το λεγόμενο «δηλητηριώδες χάπι» για να αποτρέψει μια πιθανή εχθρική εξαγορά. Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συνεδρίασε την Κυριακή για να συζητήσει τα πλάνα του Μασκ, δήλωσε στο CNBC πηγή που βρίσκεται κοντά στις συζητήσεις. H ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το ΔΣ αναζητά κι άλλε προσφορές και πως η εταιρεία θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις το αργότερο μέχρι την Πέμπτη που θα δημοσιευτούν οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις.

How The World's Richest Person Bought Twitter | Forbes

Νωρίτερα, δημοσίευμα της Wall Street Journal σημείωνε ότι η διοίκηση του Twitter επανεξετάζει την προσφορά και πλέον είναι πολύ πιθανό οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις. Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία της αποτίμησης της αξίας της, ενώ τα στελέχη της ετοιμάζεται να ζητήσουν εξασφαλίσεις σε περίπτωση που τελικά δεν προχωρήσει η συμφωνία. Εκπρόσωπος της Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla εξασφάλισε 25,5 δισ.δολάρια σε χρέος – συμπεριλαμβανομένου ενός δανείου ύψους 12,5 δισ.δολαρίων έναντι των μετοχών του στην αυτοκινητοβιομηχανία του – από μία ομάδα τραπεζών με επικεφαλής τη Morgan Stanley, όπως ανακοίνωσε ο οικονομικός του σύμβουλος. Ο ίδιος δεσμεύθηκε να προσφέρει ένα επιπλέον 21 δισ.δολάρια από δικά του χρήματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ