Τεχνολογια - Επιστημη

Το Twitter και επίσημα στα χέρια του Έλον Μασκ

Έγινε αποδεκτή η πρότασή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © EPA/CLEMENS BILAN

Twitter - Έλον Μασκ: Έγινε αποδεκτή η πρόταση του επιχειρηματία για την εξαγορά.

Αποδεκτή έγινε από το Twitter η πρόταση του Έλον Μασκ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Μάλιστα, με ανάρτησή του ο ίδιος τόνισε ότι: «Ελπίζω ακόμη και οι χειρότεροι επικριτές μου να παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου».

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποκτήσει την Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, ή περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Η εταιρεία επρόκειτο αρχικά να αρνηθεί τη συμφωνία και είχε μάλιστα υιοθετήσει το λεγόμενο «δηλητηριώδες χάπι» για να αποτρέψει μια πιθανή εχθρική εξαγορά.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συνεδρίασε την Κυριακή για να συζητήσει τα πλάνα του Μασκ, δήλωσε στο CNBC πηγή που βρίσκεται κοντά στις συζητήσεις. H ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το ΔΣ αναζητά κι άλλε προσφορές και πως η εταιρεία θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις το αργότερο μέχρι την Πέμπτη που θα δημοσιευτούν οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις.

Νωρίτερα, δημοσίευμα της Wall Street Journal σημείωνε ότι η διοίκηση του Twitter επανεξετάζει την προσφορά και πλέον είναι πολύ πιθανό οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις. Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία της αποτίμησης της αξίας της, ενώ τα στελέχη της ετοιμάζεται να ζητήσουν εξασφαλίσεις σε περίπτωση που τελικά δεν προχωρήσει η συμφωνία. Εκπρόσωπος της Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla εξασφάλισε 25,5 δισ.δολάρια σε χρέος – συμπεριλαμβανομένου ενός δανείου ύψους 12,5 δισ.δολαρίων έναντι των μετοχών του στην αυτοκινητοβιομηχανία του – από μία ομάδα τραπεζών με επικεφαλής τη Morgan Stanley, όπως ανακοίνωσε ο οικονομικός του σύμβουλος. Ο ίδιος δεσμεύθηκε να προσφέρει ένα επιπλέον 21 δισ.δολάρια από δικά του χρήματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ