Τεχνολογια - Επιστημη

Ζούκερμπεργκ: Ο Τραμπ αποκλείεται από τη χρήση Facebook-Instagram

Επ' αόριστον «μπλοκάρισμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ © EPA/Chris Kleponis / POOL

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Αποκλείει από τον Ντόναλντ Τραμπ τη χρήση Facebook και Instagram επ' αόριστον.

O ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με ανάρτησή του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάνει γνωστό ότι αποκλείει από τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τη χρήση τόσο του Facebook, όσο και του Instagram, επ' αόριστον και τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση στον Τζο Μπάιντεν. 

«Τα συγκλονιστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών καταδεικνύουν σαφώς ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο του στο αξίωμα για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μετάβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν», σημειώνει στην ανάρτησή του ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook και συνεχίζει: «Η απόφασή του να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να συγχωρήσει παρά να καταδικάσει τις ενέργειες των υποστηρικτών του στο κτίριο του Καπιτώλιο έχει δικαίως ενοχλήσει ανθρώπους στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Καταργήσαμε αυτές τις δηλώσεις χθες επειδή κρίναμε ότι η επίδρασή τους - και πιθανώς η πρόθεσή τους - θα ήταν να προκαλέσουν περαιτέρω βία. Μετά την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Κογκρέσο, η προτεραιότητα για ολόκληρη τη χώρα πρέπει τώρα να είναι να διασφαλιστεί ότι οι υπόλοιπες 13 ημέρες και οι ημέρες μετά τα εγκαίνια θα περάσουν ειρηνικά και σύμφωνα με τους καθιερωμένους δημοκρατικούς κανόνες». 

Ο Ζούκερμπεργκ αναφέρεται και στο περιεχόμενο που αναρτούσε ο Τραμπ στα χρόνια της προεδρίας του. «Τα τελευταία χρόνια, επιτρέψαμε στον Πρόεδρο Τραμπ να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα μας σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες, κατά καιρούς καταργώντας περιεχόμενο ή επισημαίνοντας τις αναρτήσεις του όταν παραβιάζουν τις πολιτικές μας. Το κάναμε αυτό επειδή πιστεύουμε ότι το κοινό έχει το δικαίωμα στην ευρύτερη δυνατή πρόσβαση στην πολιτική ομιλία, ακόμη και στην αμφιλεγόμενη ομιλία. Αλλά το τρέχον πλαίσιο είναι τώρα ριζικά διαφορετικό. Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι να επιτρέψουμε στον Πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι πολύ μεγάλοι. Επομένως, επεκτείνουμε το μπλοκ που έχουμε τοποθετήσει στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram επ 'αόριστον και για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας». 
 

 

The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining...

Δημοσιεύτηκε από Mark Zuckerberg στις Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021

 

Εχθές, η Facebook αποφάσισε να «κατεβάσει» βίντεο του απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο καλούσε τους οπαδούς του που έκαναν έφοδο στο Καπιτώλιο να «επιστρέψουν στα σπίτια τους».

«Είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και λαμβάνουμε κατάλληλα μέτρα έκτακτης ανάγκης, περιλαμβανομένης της απόσυρσης του βίντεο του προέδρου Τραμπ (...) το οποίο τελικά συμβάλλει στον κίνδυνο να γίνουν βιαιότητες, αντί να τον μειώνει», εξήγησε ο Γκάι Ρόζεν, αντιπρόεδρος του Facebook και αρμόδιος για ζητήματα ακεραιότητα της πλατφόρμας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ