Τεχνολογια - Επιστημη

ΗΠΑ: Τo Twitter «πάγωσε» τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ

Μετά τις αναρτήσεις του για «κλοπή της εκλογικής νίκης» από τον Μπάιντεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ © EPA / MICHAEL REYNOLDS

Twitter: Γιατί κλείδωσε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο - Διέγραψε τις αναρτήσεις του.

Το Twitter δεν αρκέστηκε απλά στην επισήμανση ότι τα πρόσφατα tweets του Ντόναλντ Τραμπ υποδαυλίζουν τη βία, αλλά προχώρησε στο «πάγωμα» του λογαριασμού του για τις επόμενες 12 ώρες, διαγράφοντας, μάλιστα, τις αναρτήσεις που έκανε μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο

«Ως αποτέλεσμα της άνευ προηγουμένου και συνεχιζόμενης βίαιης κατάστασης στην Ουάσιγκτον, DC, απαιτήσαμε την απομάκρυνση τριών tweets του Ντόναλντ Τραμπ που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα σήμερα για επανειλημμένες και σοβαρές παραβιάσεις της πολιτικής μας για την ακεραιότητα των πολιτών. Αυτό σημαίνει πως ο λογαριασμός θα παραμείνει κλειδωμένος για 12 ώρες από την στιγμή που απομακρυνθούν αυτά τα Tweets. Αν δεν απομακρυνθούν ο λογαριασμός θα παραμείνει κλειδωμένος. Αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις των κανονισμών, θα οδηγηθούμε σε μόνιμο αποκλεισμό του λογαριασμού», ανακοίνωσε το Twitter, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο προχώρησε στην κίνηση αυτή. 

 

 

Την ίδια ώρα, και η Facebook αποφάσισε να «κατεβάσει» βίντεο του απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο καλούσε τους οπαδούς του που έκαναν έφοδο στο Καπιτώλιο να «επιστρέψουν στα σπίτια τους».

«Είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και λαμβάνουμε κατάλληλα μέτρα έκτακτης ανάγκης, περιλαμβανομένης της απόσυρσης του βίντεο του προέδρου Τραμπ (...) το οποίο τελικά συμβάλλει στον κίνδυνο να γίνουν βιαιότητες, αντί να τον μειώνει», εξήγησε ο Γκάι Ρόζεν, αντιπρόεδρος του Facebook και αρμόδιος για ζητήματα ακεραιότητα της πλατφόρμας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ