Τεχνολογια - Επιστημη

TikTok: Συνεχίζεται η λειτουργία του στις ΗΠΑ

Παρά το πέρας της προθεσμίας πώλησης των δικαιωμάτων του σε εταιρεία της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Tik Tok σκέφτεται να απαγορεύσει η αμερικανική κυβέρνηση
Tik Tok © Kon Karampelas/PIXABAY

Το Tik Tok δεν πώλησε τα δικαιώματά του σε εταιρεία των ΗΠΑ παρά την προθεσμία που είχε μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί η εφαρμογή Tik Tok στις ΗΠΑ, παρά τις συνεχείς προσπάθειες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, να την καταργήσει.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της εφαρμογής έπρεπε αρχικά να τεθεί σε ισχύ στις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά η προθεσμία για την ByteDance να πουλήσει τις δραστηριότητές της στο TikTok σε μια εταιρεία των ΗΠΑ ή να αντιμετωπίσει το κλείσιμο έχει αναβληθεί τουλάχιστον τρεις φορές.

Μια πρώτη παράταση στη λειτουργία της είχε δοθεί τον Οκτώβριο, όταν η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ, Γουέντι Μπίτλστοουν στη Φιλαδέλφεια εμπόδισε την κυβέρνηση Τραμπ να επιβάλει το κλείσιμο της κινεζικής εφαρμογής κοινοποίησης βίντεο στις ΗΠΑ.

Μετά, ο δικαστής των ΗΠΑ, Καρλ Νίκολς, στην Ουάσινγκτον, εξέδωσε διαταγή που εμποδίζει τους περιορισμούς του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ προς την εφαρμογή TikTok και την εταιρεία στην οποία ανήκει, την ByteDance.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, υποστηρίζοντας ότι η κινεζική κυβέρνηση φέρεται να χρησιμοποιεί την εφαρμογή ως μέσο για τη λήψη δεδομένων από Αμερικανούς χρήστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία προθεσμία για πώληση των δικαιωμάτων της εταιρείας έληξε στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ η Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS) δήλωσε ότι δεν θα παράσχει άλλη παράταση για την εφαρμογή για την πώληση των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ