Τεχνολογια - Επιστημη

Ο κορωνοϊός αλλάζει τα πάντα στα apps γνωριμιών

Στα ύψη η ζήτηση και οι χρήστες των εφαρμογών τη διάρκεια του lockdown

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dating στην ψηφιακή εποχή
Dating στην ψηφιακή εποχή © Photo by Alexander Sinn on Unsplash

Δραματικές αλλαγές φέρνει ο κορωνοϊός στα sites και apps γνωριμιών σύμφωνα με τον επικεφαλής του Tinder.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει επιφέρει «δραματικές αλλαγές» στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος χρησιμοποιεί τις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες γνωριμιών, λέει ο επικεφαλής του Tinder στο BBC. Ωστόσο, ο Έλι Σίντμαν, σημειώνει ότι πρόκειται για αλλαγές που ο ίδιος είχε στο μυαλό του να υιοθετήσει για την πλατφόρμα του.

Η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και η επιβολή των περιοριστικών μέτρων, όπως το lockdown, είχαν θετικές αλλά και αρνητικές συνέπειες για τις διαδικτυακές πλατφόρμες γνωριμιών. Σύμφωνα με τον Έλι Σίντμαν της Tinder η ζήτηση αυξήθηκε και ο αριθμός των χρηστών των dating apps εκτινάχθηκε στα ύψη. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στις 29 Μαρτίου, στο αποκορύφωμα του lockdown, το Tinder είχε τρία δισεκατομμύρια χτυπήματα. Τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί σε μία ημέρα από την ημέρα έναρξης λειτουργίας της εν λόγω εφαρμογής.

Ωστόσο, το lockdown και ο εγκλεισμός του κόσμου στα σπίτια, η αναστολή πολλών εργασιών είχαν ως αποτέλεσμα οι χρήστες να διαθέτουν λιγότερα χρήματα για τις εν λόγω υπηρεσίες. Αυτό λέει ο επικεφαλής του Tinder δεν ήταν καλό για εμάς. «Μπορεί να είμαστε μια δωρεάν εφαρμογή, αλλά στηριζόμαστε στις συνδρομές για τα έσοδά μας», επισήμανε ο Σίντμαν. «Οι αριθμοί της ανεργίας στις ΗΠΑ είναι τρομακτικοί», συμπλήρωσε, «ανησυχώ πολύ για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού στις κοινωνίες μας και στο πόσο θα επηρεάσει τα μέλη μας». Μπορεί να χρειαστεί να περάσουν δύο με τρία οικονομικά τρίμηνα για μια πλήρη εικόνα των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού στα dating apps σύμφωνα με τον επικεφαλής του Tinder.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή στις πλατφόρμες γνωριμιών είναι κατά πόσο θα παραμείνει δημοφιλής η χρήση της βιντεοκλήσης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Κατά τη διάρκεια του lockdown πλατφόρμες όπως το eHarmony, OKCupid και το Match παρατήρησης αύξηση των γνωριμιών μέσω βιντεοκλήσης. Ο Έλι Σίντμαν λέει ότι και το Tinder από τον Ιούνιο θα ξεκινήσει τη δική του πλατφόρμα γνωριμιών με βιντεοκλήση. Θα είναι και αυτή δωρεάν και θα ελέγχεται από μια ομάδα moderators που θα παρακολουθεί το περιεχόμενο προκειμένου να αφαιρείται καθετί κακόβουλο, αρρωστημένο, προσβλητικό. Για τα ραντεβού μέσω βιντεοκλήσης θα είναι υποχρεωτική η συναίνεση και των δύο πλευρών. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ