Τεχνολογια - Επιστημη

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι θα αναστήσουν νεκρούς μέσα στο 2019;

«Ρόλο» θεού διεκδικούν οι επιστήμονες μιας αμερικανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας;

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
60089935_850915298589470_4034112633371099136_n-696x435.jpg

Η αλήθεια για την έιδηση πώς «επιστήμονες θα αναστήσουν τους νεκρούς» που πρωτοκυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια

Η είδηση πως μια εταιρία βιοτεχνολογίας θα προσπαθήσει να επαναφέρει νεκρούς στη ζωή κυκλοφορεί στο ελληνικό διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες. Ο εν λόγω τίτλος ωστόσο δεν ευσταθεί και αποτελεί παραποίηση της σχετικής ερευνητικής δουλειάς.

Παραπληροφόρηση

Στο diaforetiko.gr διαβάζουμε: «Ρόλο» θεού διεκδικούν οι επιστήμονες μιας αμερικανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας, που σκοπεύουν μέσα στο 2019 να χαρίσουν ζωή σε νεκρούς!

Το φιλόδοξο project, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Espresso, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς ούτε οι εμπνευστές του γνωρίζουν αν αυτοί που θα επαναφέρουν από το υπερπέραν θα είναι όπως ήταν πριν πεθάνουν ή άψυχα «ζόμπι» χωρίς συναισθήματα και λογική και -ενδεχομένως- επικίνδυνα!

Η αμφιλεγόμενη μέθοδος της εφαρμογής βλαστοκυττάρων απευθείας σε εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς δεν έχει δοκιμαστεί σε πειραματόζωα, ώστε να διαπιστωθεί αν αυτό που θα προκύψει είναι ο ίδιος άνθρωπος με πλήρεις οργανικές λειτουργίες ή ένας προβληματικός οργανισμός. Κι αυτό, εκτός από τις επιστημονικές ενστάσεις, εγείρει και ηθικό πρόβλημα. […]

Η εταιρία Bioquark, που εδρεύει στη Φιλαδέλφεια, δηλώνει σίγουρη ότι με την πρωτοποριακή μέθοδό της θα κάνει πράξη το μότο της «ο θάνατος είναι αναστρέψιμος». Οπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλός της Ιρα Πάστορ, είναι έτοιμη να προχωρήσει εντός του έτους στις πρώτες απόπειρες «νεκρανάστασης». 

Καταρχάς, να καταστήσουμε σαφές ότι η πρακτική αναφέρεται αποκλειστικά σε εγκεφαλικά νεκρούς, δηλαδή σε σώματα που ενώ με μηχανική υποστήριξη είναι σε θέση να εκτελούν βασικές λειτουργίες όπως η αναπνοή, ταυτόχρονα παρουσιάζουν ολική έλλειψη εγκεφαλικής λειτουργίας.

Έπειτα, όπως αντιλαμβανόμαστε από την διαδικτυακή διεύθυνσή του, αυτό αρχικά είχε κυκλοφορήσει το 2017, και η παρούσα έκδοση δέχθηκε αλλαγή στις ημερομηνίες πριν επανακυκλοφορήσει.

Όντως, στο τέλος ως πηγή δίνεται άρθρο του tribune.gr με τίτλο «Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι θα αναστήσουν νεκρούς μέσα στο 2017», που πέρα από τις ημερομηνίες, είναι ταυτόσημο με αυτό του diaforetiko.gr.

Άρα πρώτα απ’ όλα, έχουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανακύκλωσης είδησης. Επιπλέον όμως, ούτε το 2017 η εταιρία Bioquark είχε ανακοινώσει ότι «εκείνο το έτος θα ανέσταινε νεκρούς».

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ