- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Samsung παρουσίασε -σχεδόν- το Infinity Flex: Το smartphone που διπλώνει (video)
Θα κυκλοφορήσει το 2019
Μετά την άσημη Royole, η διάσημη Samsung παρουσίασε και αυτή ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο που διπλώνει, το οποίο θα αρχίσει να παράγεται μαζικά μέσα στους επόμενους μήνες και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019.
Σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο για τους προγραμματιστές που αναπτύσσουν εφαρμογές Android για τις συσκευές της, η κορεατική εταιρεία, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, παρουσίασε το νέο Infinity Flex ως «το θεμέλιο του smartphone του αύριο». Όταν ξεδιπλωθεί, η συσκευή μοιάζει με τάμπλετ που έχει οθόνη 7,3 ιντσών (18,5 εκατοστών). Όταν διπλωθεί, εμφανίζεται μια άλλη μικρότερη οθόνη.
Αντίθετα με το FlexPai της κινεζικής Royole, με έδρα την Καλιφόρνια, το οποίο παρουσιάσθηκε κανονικά στην Κίνα προ ημερών, η Samsung -που ανταγωνιζόταν με την κινεζική Huawei για το ποιά θα παρουσιάσει πρώτη το τηλέφωνο-πορτοφόλι, προτού τους προλάβει η Royole- απέφυγε να αποκαλύψει πώς ακριβώς θα είναι η εξωτερική εμφάνιση του Infinity Flex, κρατώντας το μέσα σε μια θήκη. Ούτε οι προγραμματιστές ούτε οι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να αγγίξουν ή έστω να δουν από κοντά το νέο smartphone, το οποίο θα «αποκαλυφθεί» πλήρως σε μελλοντική εκδήλωση.
Όταν διπλωθεί, η νέα συσκευή -που θα μπορεί να «τρέχει» τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα- χωράει πλήρως μέσα σε μια τσέπη. Η Samsung προέτρεψε τους προγραμματιστές να αρχίσουν να αναπτύσσουν νέες εφαρμογές για το Infinity Flex. Εκπρόσωπος της Google -που αναπτύσσει το Android- δήλωσε στην εκδήλωση ότι θα βοηθήσει τους προγραμματιστές προς αυτή την κατεύθυνση.
Η κορεατική εταιρεία παραμένει Νο1 στην παγκόσμια αγορά smartphones, αλλά στο τρίτο τρίμηνο φέτος (Ιουλίου-Σεπτεμβρίου) εμφάνισε μείωση πωλήσεων 13,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, με συνέπεια το παγκόσμιο μερίδιό της να πέσει από το 22,1% στο 20,3%.
Γενικότερα, η αγορά smartphones κινείται πτωτικά διεθνώς εδώ και αρκετά τρίμηνα, καθώς φαίνεται ότι αναζητά έναν «καταλύτη» που θα της δώσει νέα ώθηση. Οι αναλυτές θεωρούν πιθανό ότι αυτός μπορεί να είναι τα τηλέφωνα που διπλώνουν χωρίς να σπάνε και τα οποία συνδυάζουν το μικρό μέγεθος όταν διπλώνουν, με την μεγάλη οθόνη όταν ξεδιπλώνουν.
Η Huawei έχει κάνει γνωστό ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2019 ένα κινητό τηλέφωνο πέμπτης γενιάς (5G) που θα διπλώνει. Το FlexPai της Royole, που έχει οθόνη 7,8 ιντσών, θα κοστίζει περίπου 1.300 δολάρια και θα κυκλοφορήσει εντός του 2019. Αναμένεται ότι, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, όλα τα τηλέφωνα που διπλώνουν, θα έχουν τιμή άνω των 1.000 δολαρίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε δοθεί σε περιορισμένο αριθμό εταιρειών υψηλής εμπιστοσύνης
Οι δορυφορικές εικόνες από μέρη του πλανήτη
Tην ώρα που ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες για ζητήματα ιδιωτικότητας
Με την ανακοίνωση της διαδοχής του, ανατρέχουμε στη δέσμευσή του να προσφέρει καινοτομίες που «δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν»
Ο ισχυρός άνδρας της Nvidia περιγράφει το τοπίο για το μέλλον της εργασίας
Δεν πρόκειται για μια παιδική φάση που ξεπερνάμε, αλλά για ένα βαθιά ριζωμένο αντανακλαστικό
Ο Μιχάλης Μπλέτσας εξηγεί τους κινδύνους της AI - Και γιατί η ανθρώπινη χρήση της είναι κρίσιμη
Ο κοινωνικός ψυχολόγος Ράβι Άιερ εξηγεί στην ATHENS VOICE γιατί θεωρεί αναγκαίο τον περιορισμό της πρόσβασης ανηλίκων στα social media και γιατί οι γονείς δεν μπορούν να δώσουν μόνοι τους τη μάχη
Η μεγάλη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος
Μετά τη δίκη‑ορόσημο για εθισμό στα social media, νέα μελέτη δείχνει ότι η αποχή βελτιώνει σημαντικά την ψυχική υγεία
Οι τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη και απορρίπτουν τους ανθρώπους
Τι σημαίνει το απροσδόκητο θέμα που προέκυψε
Όσα γνωρίζουμε για τον αστεροειδή
Αμέτρητες έρευνες δείχνουν πόσο επιζήμια είναι η κατάχρηση των Social Media στην παιδική ιδίως ηλικία
Τι είναι το «juice jacking» και πώς μια απλή αλλαγή στις ρυθμίσεις USB μπορεί να θωρακίσει τα δεδομένα σας
Το φαράγγι μήκους περίπου 450 χιλιομέτρων και βάθους που ξεπερνά το 1,8 χιλιόμετρο
Όταν ο φωτογράφος και ο σκηνοθέτης δίνουν τη θέση τους στον αλγόριθμο
Ένας φιλόσοφος του νου και της ηθικής στην επιχείρηση Τεχνητής Νοημοσύνης
«Τα παιδιά δεν χρειάζονται πανικό, αλλά εκπαίδευση»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.