Τεχνολογια - Επιστημη

Θα είναι ο διαδραστικός καθρέφτης Novera o επόμενος φίλος των γυναικών; (video)

Η σύγχρονη τεχνολογία για την «μοναχική» γυναίκα είναι λογικής «καθρέφτη-καθρεφτάκι μου»

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
251_novera_concept_movie_youtube_copy.jpg

Το Novera είναι ένα ιαπωνικό project σε εξέλιξη, το οποίο έχει ως βασική ομάδα – στόχο μοναχικές γυναίκες με ανασφάλειες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν διαδραστικό καθρέφτη, που αποτελείται από μία οθόνη, μία κάμερα και ένα ηχείο.

Συνδυάζει στοιχεία από την ψυχολογία, την ιατρική και την βιομηχανία ομορφιάς, ενώ σταδιακά εμπλουτίζεται με τα δεδομένα που λαμβάνει από τους χρήστες του και σχετίζονται με τις εκφράσεις, την κατάσταση της υγείας, το μακιγιάζ και τους παλμούς της καρδιάς.

novera_2.jpg

Όλα τα παραπάνω χρησιμοποιούνται από το σύστημα του καθρέφτη σε συνδυασμό με το σκανάρισμα του προσώπου και το «διάβασμα» των συναισθημάτων του εκάστοτε χρήστη, ώστε να δημιουργήσει εξατομικευμένους διαλόγους κάνοντας τον να νιώθει καλά με τον εαυτό του. Οι διάλογοι από την μεριά του Novera γίνονται είτε με γραπτά μηνύματα, είτε ηχητικά, μέσα από τις φωνές τριών ηθοποιών, που χαρίζουν τη φωνή τους σε anime, των Jun Fukuyama (Code Geass), Yuki Kaji (Accel World) και Jun’ ichi Suwabe (Final Fantasy VII Advent Children).

novera.jpg

Επειδή, όπως είπαμε, η εταιρία δεν στοχεύει απλά στις γυναίκες, αλλά συγκεκριμένα στις μοναχικές, οι διάλογοι περιλαμβάνουν σε πρώτο επίπεδο κομπλιμέντα για την εξωτερική μας εμφάνιση, όπως «Το χαμόγελο σου είναι πολύ όμορφο» και «Τα μάτια σου είναι τόσο μεγάλα και εκφραστικά», αλλά μπορούν να επεκταθούν σε κανονικές συζητήσεις που αφορούν από το πώς πήγε η μέρα μας και πώς νιώθουμε σήμερα έως το Novera να μας δηλώνει ότι θα είναι δίπλα μας και θα προσπαθεί κάθε μέρα να μας κάνει να χαμογελάμε.

Η συσκευή σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται ως μία πολύ καλή ιδέα, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ωστόσο, θα πρέπει να μας προβληματίσει – γιατί έχουμε δει και Black Mirror – το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ψυχολογία ενός μοναχικού ανθρώπου, ο οποίος δεν θα ήταν απίθανο να εθιστεί στη χρήση μίας συσκευής, η οποία του δίνει την προσοχή και την αναγνώριση , που δεν βρίσκει στους πραγματικούς ανθρώπους.

novera  |  CONCEPT MOVIE

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ