- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Το πράσινο νησί των χιλίων αποχρώσεων του μπλε» - H «Le Figaro» εξυμνεί την Αστυπάλαια
Το αφιέρωμα για το ελληνικό νησί και τις ομορφιές του
Καλοκαίρι 2023: Αφιέρωμα της «Le Figaro» για την Αστυπάλαια - «Το πράσινο νησί των χιλίων αποχρώσεων του μπλε»
Για το καλοκαίρι 2023, την Ελλάδα προτείνει σε εκατομμύρια Γάλλους ταξιδιώτες η εφημερίδα «Le Figaro», επιλέγοντας ποιοτικούς προορισμούς εκτός της πεπατημένης. Το διεθνές μέσο ξεχωρίζει την Αστυπάλαια ως το νησί που «καλλιεργεί» το απρόσμενο και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες.
Η αρθρογράφος εξηγεί πως «η Αστυπάλαια είναι ένα νησί των Δωδεκανήσων που θυμίζει Κυκλάδες, διαθέτει σχήμα πεταλούδας, αποτελεί ένα "απροσδόκητο" εργαστήριο βιώσιμης κινητικότητας και παραμένει εκτός ραντάρ του μαζικού τουρισμού».
Τα μονοπάτια και τα γαλαζοπράσινα νερά
Στο αφιέρωμα αναδεικνύονται οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, της Volkswagen και του δήμου για να καταστήσουν την Αστυπάλαια το πρώτο «έξυπνο» και «βιώσιμο» νησί με ενεργειακή αυτονομία στη Μεσόγειο.
Παράλληλα όμως, οι 1.500 κάτοικοι της Αστυπάλαιας παραμένουν μια μικρή, «δεμένη» κοινότητα, όπου η ειλικρινής φιλοξενία συμβαδίζει με μια έμφυτη αίσθηση μοιράσματος και γιορτής.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σύμφωνα με το αφιέρωμα, οι αξέχαστες θαλάσσιες εκδρομές με καραβάκια, τα μονοπάτια και η ατελείωτη δαντέλα από παραλίες με ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, ιδανική για οικογένειες, ζευγάρια και λάτρεις θαλάσσιων σπορ, επιβεβαιώνουν το «παρατσούκλι» που έχουν βγάλει οι γνώστες για την Αστυπάλαια, ως «το νησί των χιλίων αποχρώσεων του μπλε».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στο άρθρο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη γαστρονομική κουλτούρα του προορισμού, τονίζοντας μάλιστα πως αν οι θεοί του Ολύμπου είχαν βρεθεί στην Αστυπάλαια για να γλεντήσουν, είναι γιατί το νησί ήταν ήδη γνωστό από την αρχαιότητα για τα φρέσκα ψάρια, τα θαλασσινά και τις πιο απρόσμενες γεύσεις των προϊόντων της γης του, ενώ σήμερα «πρωταγωνιστούν» σε ασυνήθιστα πιάτα ο αστακός και τα δύο είδη γαρίδας της περιοχής.
«Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την εξωστρέφεια του προορισμού που πλέον διαφοροποιείται στην αντίληψη του διεθνούς κοινού για το "πάντρεμα" της αυθεντικότητας και της παράδοσης με το μέλλον του "πράσινου" τουρισμού», δήλωσε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας, σχολιάζοντας το αφιέρωμα της Le Figaro, που ήταν αποτέλεσμα προγραμματισμένης δημοσιογραφικής αποστολής του δήμου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φθινοπωρινή απόδραση με βόλτες με άλογα, οργανωμένες εξορμήσεις στο δάσος και άλλες δραστηριότητες
Μια πρόσκληση σε επίδειξη μόδας έγινε η αφορμή για ένα απρόβλεπτο ταξίδι στο Παρίσι, με τη Σελίν Ντιόν, εκπλήξεις στον Σηκουάνα και συναντήσεις γεμάτες συγκίνηση
Από το χωριό Αγάπι μέχρι τους περιστερώνες, η Τήνος αποκαλύπτει μια διαφορετική, πιο ήσυχη και βιωματική πλευρά της
Ένα boutique ξενοδοχείο απόλυτα συνδεδεμένο με τον τόπο και τους ανθρώπους του
Οι νέοι κανόνες που ενισχύουν τα δικαιώματα των επιβατών
Το κόλπο με τις κάλτσες
Πώς τα οικογενειακά ταξίδια καλλιεργούν την παρατήρηση, την ενσυναίσθηση και την περιέργεια των παιδιών και μας βοηθούν να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια.
Ένα ταξίδι στην εποχή των Λόρδων, ανάμεσα σε κήπους, λίμνες και αμέτρητα στρέμματα πρασίνου
Στο επίκεντρο της τάσης βρίσκεται η Λα Γκραντ Επισερί ντε Παρί
Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτίμη Φαρμάκη, μιλά για τη δράση στη στάση μετρό Σύνταγμα
Από το Κάστρο και την Old Town μέχρι το Arthur’s Seat, τα μουσεία και τις παμπ
Από το Δεσποτικό και το Σπήλαιο μέχρι τα παλιά μεταλλεία, τις βίλες του OMA και τα ίχνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια διαφορετική διαδρομή στην Αντίπαρο
Μια απλή αλλά ιδιαίτερα χρήσιμη συνήθεια - H διαδικασία σε 6 βήματα
Ανάμεσα σε γκρίζλι, βίσονες, παγωμένες λίμνες και τοπία που δύσκολα πιστεύεις ότι υπάρχουν
Τι συνιστούν γιατρός και αεροσυνοδοί
Σε αυτό θα είναι αφιερωμένες όλες ανεξαιρέτως οι ημέρες στο νησί
Η φύση, το πράσινο, τα επιβλητικά βουνά και οι αχανείς λίμνες προσφέρουν μια εσωτερική γαλήνη και μια απαράμιλλη ευφορία
Η γαστρονομική της παράδοση διαφέρει σημαντικά από περιοχή σε περιοχή
Συστήνει το νησί στους Βρετανούς μια διαφορετική εμπειρία ελληνικών διακοπών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.