Ταξιδια

Εκδρομή 12 ώρες εκτός Αθηνών σε θάλασσα και βουνό. Ναι, γίνεται!

Σε λιγότερο από 2 ώρες οδήγησης περιπλανηθήκαμε σε μέρη μαγικά που ούτε ξέραμε ότι υπάρχουν τόσο κοντά στην Αθήνα.

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
VANS X TTAG - The Big Day Out // DAY 3

Eξοπλιστήκαμε και πήγαμε την πρώτη μονοήμερη εκδρομή με την ομάδα του The Thing About Greece!

Θα είμαι ειλικρινής. Μέχρι πρότινος μισούσα τις μονοήμερες εκδρομές. Τις απέφευγα με χίλιες δικαιολογίες μέχρι που γνωρίστηκαμε με τα παιδιά από το The Thing About Greeceκαι όλα άλλαξαν! 

Τhe Big Day Out 1- Η πρώτη επαφή

Συναντήθηκα με τον Κωστή, τον Παύλο και την υπόλοιπη ομάδα που γέμισαν το βαν με τις απαραίτητες προμήθειες και κατευθυνθήκαμε προς τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, στην Περαχώρα. Εγώ βέβαια που έχω εκ φύσεως χαλασμένο «GPS», νόμιζα πως ήμασταν ακόμα στο Λουτράκι γιατί δεν είχαμε οδηγήσει πάνω από 1,5 ώρα. Μόλις φτάσαμε και αντικρίσαμε την πανέμορφη παραλία της οποίας τα νερά, ήταν καταγάλανα, έπαθα ένα σοκ μεγατόνων. Στις όχθες της υπάρχουν τα ερείπια του αρχαίου ναού προς τιμήν της Ήρας και το όλο τοπίο είναι εξωπραγματικό. Ελάχιστα πιο πέρα, βρίσκεται ο φάρος στην Άκρα Μελαγκάβι, ο οποίος επί χρόνια καθοδηγεί τα πλοία που πλέουν από τον κορινθιακό κόλπο προς την διώρυγα της Κορίνθου. Απολαύσαμε την υπέροχη θέα με τη μέρα να μας κάνει τη χάρη θυμίζοντας Άνοιξη.

Τα vans σε εκδρομή στο βουνό
© Τhe Thing About Greece

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της Ελλάδας είναι ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας και η πρώτη μου εκδρομή στο πλαίσιο του “The Big Day Out” φρόντισε να αναδείξει ακριβώς αυτή τη μαγεία της χώρας μας με τον καλύτερο τρόπο.

Επόμενη στάση, η σπηλιά της φώκιας, η οποία βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της χερσονήσου. Όταν λένε ότι μία εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, κάτι τέτοιο νομίζω εννοούν. Μια τεράστια τρύπα στα βράχια, με την θάλασσα να δημιουργεί μία φυσική πισίνα, στην άκρη της οποίας δεσπόζει η σπηλιά της φώκιας. Αφού λοιπόν μαζέψαμε τα πεσμένα μας σαγόνια, εξερευνήσαμε την περιοχή, βρήκαμε ένα όμορφο και ήσυχο μέρος και στήσαμε το «καταφύγιό» μας.

Τα γαλαζοπράσινα νερά στη σπηλιά της φώκιας στην Κόρινθο
© Τhe Thing About Greece

Ψήσαμε ελληνικό καφέ στο γκαζάκι, στήσαμε τις αιώρες και να κάναμε ένα γρήγορο πικ-νικ με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ελαφριά τοστ και ξηροκάρπια. Η Ελλάδα όμως είναι ορεινή χώρα, άλλωστε αυτό είναι το Thing About Greece που λέμε.

Η θέα του Κορινθιακού κόλπου από ψηλά
© Τhe Thing About Greece

Εφόσον ξεκουραστήκαμε και απολαύσαμε την απόλυτη ησυχία και γαλήνη στην αγκαλιά της φύσης, είχε έρθει η ώρα να προχωρήσουμε και λίγο παρακάτω ή πιο συγκριμένα «παραπάνω»!

Ο χάρτης της διαδρομής για την εκδρομή στην Κόρινθο
© Τhe Thing About Greece

Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την θάλασσα και τους 23 βαθμούς βρεθήκαμε στα 1400 μέτρα, στην κορυφή του Κιθαιρώνα να φοράμε το ΜΤΕ μπουφάν της Vans γιατί η θερμοκρασία έχει πέσει στους 8. Ευτυχώς τους άκουσα και πήρα μαζί μου το SK8-Hi GORE-TEX MTE-3 το οποίο μου πρόσφερε σταθερή θερμοκρασία, ιδανική πρόσφυση με το έδαφος και τέλεια αδιαβροχοποίηση για μην διστάσω να περάσω μέσα από ρυάκια.

Η θέα ήταν πραγματικά μαγική, με τον ήλιο να χάνεται μέσα σε μια περίεργη χαμηλή νέφωση και κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε οι ακτίνες του να δημιουργούν διαφορετικές αποχρώσεις. Κάπου εκεί, καθώς χανόμουν στις σκέψεις μου ο χρόνος πάγωσε κι εγώ πλημμύρισα από συναισθήματα ευγνωμοσύνης και χαράς.

Όλα αυτά, σε μια μονοήμερη που κράτησε με το πήγαινε-έλα 12 ώρες αλλά χαράχτηκε στη μνήμη μου για πάντα. Αλήθεια, εσύ την επόμενη φορά θα μείνεις στην πόλη; Εγώ σίγουρα όχι!

Τα βουνά της Κορίνθου
© Τhe Thing About Greece

The Big Day Out 2- Οι αποδράσεις συνεχίζονται και Namaste

Το οδοιπορικό μας συνεχίζεται και πριν σας μιλήσω για τα νέα μαγικά μέρη που ανακάλυψα σε αυτήν την εκδρομή, θα ξεκινήσω με μια παραδοχή: Στην κουλτούρα των Ελλήνων έχει συνδυαστεί το καλοκαίρι με την θάλασσα και ο χειμώνας με το βουνό.

Ευρισκόμενοι αισίως στον Δεκέμβριο, αποφασίστηκε η δεύτερη βόλτα του The Big Day Out project να έχει πιο "ορεινό" χαρακτήρα, αλλά και μία δόση από Βουδισμό.

Για να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία προσκαλέσαμε την Ανδριάνα και την Άλκηστις. Προορισμός, η βορειοανατολική Πελοπόννησος και το όρος Κυλλήνη ή αλλιώς Ζήρεια.

Εκδρομή με τους The Thing About Greece και τα Vans
© The Thing About Greece

Περισσότερο απ΄τον προορισμό όμως, σημασία έχει το ταξίδι, το οποίο ήταν γεμάτο όμορφα τοπία, μικρά ρυάκια, καταρρακτάκια και πολλά χωράφια με ώριμους λωτούς, τους όποιους και δεν αντισταθήκαμε να δοκιμάσουμε.
Πρώτη στάση η Βουδιστική Στούπα Κορινθίας. Ναι υπάρχει κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα και βρίσκεται σε ένα πανέμορφο σημείο με θέα τον Κορινθιακό κόλπο από τη μία και το Μαύρο Όρος από την άλλη. Μια πολύ καλή ιδέα, για το πρόγραμμα της επόμενης εκδρομής γιατί αξίζει να το δεις και γιατί όχι, να ηρεμήσεις και να κάνεις διαλογισμό σε αυτό το πανέμορφο μέρος. Ως γιόγκι for life, κατάβαίνετε την συγκίνηση και τη χαρά μου!

Εκδρομή με τους The Thing About Greece και τα Vans
© Τhe Thing About Greece

Αμέσως μετά και αφού περάσαμε τα Τρίκαλα Κορινθίας, όπου έσπασαν οι μύτες μας από τις μυρωδιές από όλες τις ταβέρνες, βρεθήκαμε στο χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας.

Εκδρομή με τους The Thing About Greece και τα Vans
© Τhe Thing About Greece

Αν γυρίσεις και κοιτάξεις γύρω σου θα αντικρίσεις ατελείωτο έδαφος, ιδανικό για δραστηριότητες στη φύση. Εμείς επικεντρωθήκαμε στην πεζοπορία και στο καθιερωμένο πικ νικ.

Εκδρομή με τους The Thing About Greece και τα Vans
© Τhe Thing About Greece

Εκδρομή με τους The Thing About Greece και τα Vans
© Τhe Thing About Greece

Για να κλείσουμε αυτή την υπέροχη μέρα επισκεφτήκαμε, μερικά λεπτά πιο πέρα, τη λίμνη Δασιού. Καθώς ο ήλιος χανόταν πίσω από τα δέντρα, δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να χαζεύουμε τις περίεργες αντανακλάσεις πάνω στην λίμνη αλλά και να παίζουμε με τις σκιές μας που γινόντουσαν όλο και πιο ψηλές.

Και ξαναρωτάω: Αλήθεια τώρα, εσύ προτιμάς να μείνεις στην πόλη;

The Big Day Out 3: Εντός των τειχών της πόλεως

Πολλές φορές τα πιο όμορφα πράγματα κρύβονται κάτω από τη μύτη μας, ή όπως λέγεται, στο πίσω μέρος της αυλής μας.

Το τρίτο μέρος του THE BIG DAY OUT project έχει ως προορισμούς μέρη τα οποία είναι πραγματικά πολύ κοντά στην Αθήνα. Για την ημέρα αυτή, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη παρέα, διότι και οι δύο γνωρίζουν πολύ καλά τις περιοχές τις οποίες θα επισκεφτούμε. Ο λόγος για τον Στέλιο και την Κωνσταντίνα αλλά και την υπέροχη Aya σε ρόλο guest star.

Εκδρομή με τους The Thing About Greece και τα Vans
© Τhe Thing About Greece

Στόχος μας να εξερευνήσουμε το ρέμα της Ραπεντώσας με πρώτη στάση μας, το φράγμα. Όσο κι αν δεν μας αρέσουν τα φράγματα, πάντα είναι εντυπωσιακό να βρίσκεσαι στην κορυφή τους. Η αλήθεια είναι ότι καθώς το κοιτούσαμε, φανταζόμασταν παντού χιόνι και πολλά σημεία για να κάνουμε άλματα και drops. Οι λάτρεις του snowboarding που διαβάζουν θα μας καταλάβουν απόλυτα. Αφού λοιπόν ονειρευτήκαμε τρελά κόλπα αναχωρήσαμε για την επόμενη στάση μας, τον καταρράκτη της Ραπεντώσας. Μέσα από μια διαδρομή, δίπλα στο ρέμα καταλήγεις σε αυτό το υπέροχο μέρος, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πιστεύεις ότι βρίσκεται τόσο κοντά στην πόλη.

Εκδρομή με τους The Thing About Greece και τα Vans
© Τhe Thing About Greece
Εκδρομή με τους The Thing About Greece και τα Vans
© Τhe Thing About Greece
Εκδρομή με τους The Thing About Greece και τα Vans
© Τhe Thing About Greece

Αυτή η ομορφιά και η ηρεμία, μας έκανε να ξεχαστούμε και να μην καταλάβουμε πως πέρασε η ώρα με αποτέλεσμα να καθυστερήσουμε στον επόμενο προορισμό μας, το σπήλαιο Νταβέλη. Δυστυχώς όταν φτάσαμε είχε πέσει το σκοτάδι, η εναλλακτική όμως για το όμορφο κλείσιμο της ημέρας εμφανίστηκε αμέσως μπροστά στα μάτια μας. Ένας μικρός βράχος που όταν τον σκαρφάλωνες, εμφανιζόταν ολόκληρη η πόλη που μόλις είχε ανάψει τα φώτα της.


Οι επιλογές βρίσκονται εκεί έξω, το μόνο που μένει είναι να τις ανακαλύψεις!

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ