- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκύρος: Η Νικολέττα Ράλλη γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice
Εκεί που µε είχε πάρει ο υπνάκος µε την Candy στην αγκαλιά και παρακαλούσα από µέσα µου να µη µου έχει αφήσει ο ήλιος σηµάδι ταξιτζή, ένιωσα την αναστάτωση και µετά... να να να νανα νανα… –για να «πάρετε» λίγο ήχο Space Odyssey (opening theme) του Richard Strauss– φτάσαµε στη Σκύρο!
Μπορεί το συγκεκριµένο τραγούδι να είναι το theme song της οµώνυµης ταινίας του Stanley Kubrick, αλλά για µένα είναι το #1 track του soundtrack των διακοπών σε αυτό το πανέµορφο νησί. Ο ήχος δεν έρχεται από το deck του Αχιλλέα (το ferry boat της γραµµής Κύµη-Σκύρος), αλλά από τα decks του Κάβου, ενός από τα ωραιότερα καφέ που δεσπόζει στα αριστερά του λιµανιού.
Πού πρέπει να πας οπωσδήποτε στη Σκύρο...
Στην Πλατεία του Μπρουκ. Μέρος που όλοι επισκέπτονται για τη μαγευτική του θέα στο Αιγαίο.
Στα Καλυψώ και Νεοπτόλεµος, για άραγµα και χαλαρή µουσική – ιδανικοί χώροι για ατέλειωτες συζητήσεις επί παντός επιστητού. Τα συναντάµε κατεβαίνοντας το κεντρικό καλντερίµι της Χώρας.
Ρόδον. Ροκ µουσική, ενίοτε και λάτιν, µε πολύ ωραία ατµόσφαιρα.
Artistico, από τα αγαπηµένα µου. Κυρίως ελληνική έντεχνη µουσική, ρεµπέτικα και ροκ.
Cocktails, η καλύτερη κοκτελαρία της Σκύρου. Σερβίρει ποτά για κάθε γούστο και έχει και πολύ καλές τιµές (όλο το νησί είναι οικονοµικό).
Κεντρική πλατεία Χώρας. Εκεί οι επιλογές πολλές µε το κλασικό, πλέον, Ηρώων – απλά, χαµός. Απέναντι τα σκαλιά του Νόστος, όπου θα ακούσεις από Beyonce µέχρι την Έξαψη του Γιάννη Βασιλείου. Επίσης, εδώ και πολλά άλλα µπαράκια µε µουσικές για όλες τις διαθέσεις.
Άγιος Πέτρος. ∆εν πρόκειται για εκκλησιά, αλλά από τις καλύτερες ταβέρνες του νησιού! Εδώ έφαγα εξαιρετικά φαγητά και προτείνω το κατσικάκι, που είναι ντόπιο, όπως και σχεδόν όλα τα προϊόντα τους – εκτός των αναψυκτικών (ντιν)!
Για κολύµπι και για καφέ στην παραλία της Χώρας. Η ωραιότερη, πάντως, παραλία της βρίσκεται στο Μαρκέσι.
Tips: Τα τακούνια βγάλτε τα από τη βαλίτσα για να µπορείτε να κινηθείτε άνετα στο νησί, αλλά και για να πάτε βόλτα µε τα µοναδικά σκυριανά αλογάκια.
Αξίζει ν’ αγοράσετε καρεκλάκια, τραπεζάκια ή και πιάτα σκυριανής τέχνης.
* Η Νικολέττα Ράλλη είναι ηθοποιός και παρουσιάστρια στο MAD TV
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «εύκολο» νησί, μια ωρίτσα μόνο από τον Πειραιά, με έναν ολόκληρο, διαφορετικό και νησιώτικο κόσμο στα όχι-πολλά τετραγωνικά του
Ένα πολυτελές, παραθαλάσσιο καταφύγιο μόλις 20 λεπτά από την κοσμοπολίτικη Χώρα
Μια νέα πρόταση διαμονής, με θέα που μας θυμίζει γιατί αγαπάμε το Ιόνιο
Ένας οδηγός για την καλύτερη εμπειρία στα Σύβοτα
Στοχευμένη ψηφιακή προβολή για την προσέλκυση επισκεπτών ενόψει των θερινών εκπτώσεων
Είτε αναζητάτε μια χαλαρωτική κρουαζιέρα, μια ιδιωτική μεταφορά ή μια ημέρα γεμάτη δράση στη θάλασσα, θα βρείτε την ιδανική επιλογή για να απολαύσετε το Αιγαίο με τον δικό σας ρυθμό.
Μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής του, το εμβληματικό ξενοδοχείο επιστρέφει ανανεωμένο
Oλοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν μέρη όπου μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα χωρίς μαγιό
Έχει μήκος 24,5 χιλιόμετρα και εντυπωσιάζει με το φωτισμένο εσωτερικό της
Το κυκλαδίτικο νησί κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στη φυσική ομορφιά και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει
Μια από τις ομορφότερες ελεύθερες παραλίες που βρίσκονται τσακ-μπαμ μέσα στον αστικό ιστό
Η στρατιωτική τεχνική που εξοικονομεί χώρο
Το Le Gratin άνοιξε στις 18 Ιουνίου, καταλαμβάνοντας τον χώρο του παλιού Bistrot Valois
Αυθεντικές κυκλαδίτικες γεύσεις και το προσωπικό σου transfer για να τις ανακαλύψεις όλες
Η διαμονή μπορεί να γίνει η πιο όμορφη ανάμνηση ενός ταξιδιού
Το demarketing μπήκε στα ευρωπαϊκά χαρτιά πολιτικής. Στην Ελλάδα έχουμε τα μέτρα, δεν έχουμε την καμπάνια.
Κάθε χώρος έχει σχεδιαστεί με έμφαση στη λεπτομέρεια, δημιουργώντας ένα περιβάλλον διαμονής όπου τα έργα τέχνης εντάσσονται αρμονικά στην αρχιτεκτονική σύνθεση
Με σύγχρονα βανάκια και USV οχήματα που εξυπηρετούν όλη τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.