- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Εισιτήριο θα πληρώνουν οι τουρίστες για να απολαύσουν διάσημη παραλία της Σαρδηνίας.
Οι τουρίστες θα πρέπει σε λίγο καιρό να πληρώνουν για να απολαύσουν μια από τις ομορφότερες παραλίες της Σαρδηνίας, καθώς οι τοπικές αρχές αναζητούν τρόπους για να μετριάσουν τη ζημιά που έχει προκληθεί από τον υπερβολικό αριθμό επισκεπτών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Η Λα Πελόζα, μια παραλία με λευκή άμμο στο Στιντίνο, στο βορειοδυτικό τμήμα της Σαρδηνίας, έχει χαρακτηριστεί κομμάτι του Παραδείσου, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι.
Ωστόσο, σύμφωνα με περιβαλλοντικές μελέτες ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός παραθεριστών απειλεί το οικοσύστημα της παραλίας, με αποτέλεσμα ο Αντόνιο Ντιάνα, δήμαρχος του Στιντίνο, να θεσπίσει εισιτήριο εισόδου και να ορίσει από το επόμενο καλοκαίρι σε 1.500 τον ανώτατο αριθμό τουριστών που μπορούν να επισκεφτούν την παραλία κάθε μέρα. Ο Ντιάνα δήλωσε χθες σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν αρχικά σε δοκιμαστική φάση. «Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα εισιτήρια θα βοηθήσουν να καλυφθούν τα έξοδα για την επίβλεψη και τη συντήρηση του χώρου», δήλωσε.
Στη διάσημη παραλία έχει ήδη απαγορευθεί το κάπνισμα αλλά και η χρήση πετσετών και τσαντών προκειμένου οι επισκέπτες να μην παίρνουν μαζί τους --ηθελημένα και μη-- την πολύτιμη άμμο. Η κλοπή άμμου και κοχυλιών από τις παραλίες της Σαρδηνίας αποτελεί μεγάλο πρόβλημα με τους παραβάτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα έως 3.000 ευρώ εάν εντοπιστούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα τα πιο παλιά του είδους, αφιερωμένο αποκλειστικά στις ομορφιές της Ελλάδας, τώρα στο διαδύκτιο
Ανακαλύψτε την Καστοριά μέσα από την περιήγηση γύρω από τη λίμνη με την καθοδήγηση έμπειρων επιστημόνων
Δωρεάν φαγητό, ποδήλατα και μουσεία με το CopenPay
Τι συνδέει τους δύο θεατρικούς συγγραφείς; Πώς ένας δημοσιογράφος αποτυπώνει αυτή τη σχέση σήμερα;
Η νέα ταυτότητα του νησιού μέσα από βιώσιμη φιλοξενία και αυθεντικές εμπειρίες
Σειρά αφιερωμάτων στο νησί που γίνεται «πόλος έλξης των νέων»
Πού να πας, τι να δεις, τι να δοκιμάσεις
Έρωτες και χωρισμοί, βροχές και χιόνια, κάτι από πολιτική και μια γεύση από νορβηγικές λιχουδιές
Μέσα στο αεροπλάνο, η μεγαλύτερη απειλή είναι η ακινησία
Το βρετανικό κοινό ψήφισε
Οι ΗΠΑ αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη αγορά σε όρους ταξιδιωτικών εισπράξεων
Μια πλωτή καμπίνα χωρίς Wi-Fi ή ανθρώπους - Το απόλυτο καταφύγιο για όσους αναζητούν ηρεμία
Ο γνωστός TikToker μιλάει στην Athens Voice για τα ταξίδια του και τις πολιτιστικές διαφορές που συναντά
Για όσους μπορούν να περπατούν αργά κάτω από τη βροχή
Επισκέφθηκε 195 χώρες - Τα πιο επικίνδυνα μέρη που συνάντησε
Προτείνουν το νησί για τις διακοπές του 2026
Μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας στο Πήλιο
Συνολικά, έξι ελληνικά νησιά μπήκαν στη λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.